Přejít na obsah

JeromeHeretic

Členové
  • Příspěvky

    49
  • Registrace

  • Přítomen

JeromeHeretic's Achievements

Začátečník

Začátečník (2/8)

  1. Toto je adept na viteznou reakci na nejstarsi post na chronomagu. :-) Nicmene zkousel jsem vygooglovat jestli se da v CR nekde koupit Cornell&Diehl Briar Fox a tohle byl jediny odkaz ve kterem se nekdo zminuje, ze to kouri. Tak se chci preptat kde se to da sehnat?
  2. No, ale to je presne moje situace... Znalosti postupne ziskavam, jak studiem, tak praxi a s prislusnou urovni znalosti a dovednosti si postupne dovybavuju dilnu. Nemuzu za to, ze nepripoustis, ze by hodiny mohl opravovat i amater, kterej na to nema uredne potvrzenej glejt, zatimco soudruzi z Eltonu, kteri za padesat let "vyvoje" nedokazali do sveho automatu udelat ani prehazovacku, aby rotor natahoval v obouch smerech a jediny pokrok ktereho dosahli je, ze zvladli na strojcich z vrchu vydrandit zenevske pruhy, jsou pro tebe svati.
  3. Soustruh mam, fajnovyho Lorcha i se suportem. Akorat na nej nemam revolver na zavrtavani cepu, ten si budu muset dobastlit. Druhej (vetsi) soustruh planuju, az budu trochu financne zahojenejsi. Jeste sehnat delicku, ale obavam se, ze tu si budu muset vyrobit, protoze kdo ma, ten neproda... Ale lozisko do cibuli na tom Lorchovi v pohode utocim... Taky by cinani ty monokrystaly mohli prodavat v mensim baleni, nezli po kilech...
  4. ...Ale musel by jsi počítat s hodně vysokou cenou... - Co si pod tou vysokou cenou mam predstavit? Desetikacky? Stovky? BTW: V Parexu se na me vyto... vykaslou. Odmitaji mi posilat zbozi, dokud neobjednam nejmene za petistovku. V Mavexu mam dojem, ze byli prijemny taky jak slipy ze skelny vaty. A kdyz se kupujou vlasky na konkretni stroje, tak jak se to dela, kdyz ma clovek v ruce nejaky prastary kapesni kukacky, co mely jeste ocelovej vlasek a ten je domrvenej? To si mam koupit valcovaci stolici a valcovat nejaky praskly pero az na takovou tloustku, abych z nej dokazal udelat vlasek (respektive ctyri, protoze jinak to nenavinu a nezakalim)? A co kdyz stavim svuj stroj a potrebuju vlasek vyzkouset, protoze presne nevim jakou silu zvolit? Kazdopadne zatim diky za rady, ja si ty weby prolezu a uvidim.
  5. Nedari se mi najit kdo u nas prodava: - rubinova loziska - monokrystaly korundu - vlasky - frezky na vyrobu kolecek Poradite nekdo? Zacina mi pripadat, ze zdejsi hodinari jsou jen skladaci kolecek a nebo si mozna vystaci s rabovanim srotu, jinak by to tu preci nekdo prodaval. Nejblizsi vyrobce syntetickeho korundu, ktery to i prodava jsem nasel v Cine, pak dal na vychod v Japonsku a smerem na zapad v USA. Ponekud neprakticke pro nakupy v malych mnozstvich...
  6. Nepoznate nekdo vyrobce tohoto stroje, pripadne nepomuzete s datovanim? Stroj ma cislo 63848 http://www.ucw.cz/~jerome/galerie/index.php?currDir=./hodiny/pendlovky_unknown Az na par detailu jsou dost podobne pulkam Gustav Becker, ale GB to neni, ten poznam, mam jich doma nekolik. Na nekterych soucastkach jsem nasel vyrazene malinkate logo, ktere vypadalo nejak jako tohle:
  7. Hele to je ale divny, nojmanuv post ma cas 13:14 a muj je o hodinu pozdeji, pritom kdyz sem se sem prilogoval, tak jsem ten jeho post nevidel, posledni post, co jsem videl byl mechanuv 2.říjen.2012 - 11:40. Ne teda, ze by na tom nejak zasadne zalezelo...
  8. Aha... netusil sem, ze tu ma nojman login a zjevne jsme sem davali post ve stejnou dobu, aniz bychom jeden o druhem tusili, ze sem pisem. :-) Takze smalt delal nojman, pripravu plechu jsem delal ja. Ja ho s tim moc nechci otravovat, takze jsem to myslel spis tak, ze on bude smaltovat a ten zbytek si uz nejak zaridim sam (viz co pise o potrebnem vybaveni a tak).
  9. Tak, abyste nemysleli, ze to uplne usnulo, prvni kousek je konecne hotov (zatim ho nemam v ruce a mam jen tenhle obrazek v tomto rozliseni, casem dodam lepsi). Poznatky: - Smalt se okolo otvoru rozteka opravdu hodne, frezovat diry az do hotoveho smaltu se ukazalo byti podminkou. - Kvalita tech vypalovacich obtisku zda se neni nic moc, takze asi prikrocime ke klasickemu tampoprintu. Zaverem: Mozna vam to pripada jako zmrvenej exemplar, ale ja jsem spokojen, je to pracovni pokus, s roztecenim okolo otvoru jsem pocital, chtel sem videt jak moc hrozne to bude. Mnohem podstatnejsi je zaver (ale uplne se rozhodnu teprve, az to budu drzet v ruce a prohlednu z blizka), ze tento zpusob tisku je asi nepouzitelny, respektive pouzitelny je tak na cifr do pendlovek. Neni to zadne nestesti, ale je to neprijemne v pripade nekolika barevneho ciferniku. Jednak se kvuli kazde barve musi leptat extra matrice a jednak clovek musi poradne doresit problem se soutiskem. Jednobarevny by ale nemel byt zasadni problem. No a tady samotny vysledek, posudte sami: Stay tuned, more to come... tohle je jen zacatek, rozhodne se nevzdavam!!!
  10. Milosi ja si trosku myslel, ze by to z toho audio zaznamu bylo lip poznat, nezli kdyz koukas do hodinek, jsem v tomto ohledu prakticky bez zkusenosti. Nicmene ty jsi asi stary praktik, tudiz to mas davno v maliku a vis presne co a jak. To potom chapu, ze se ti nejaky zkoumani v pocitaci jevi jako naprosto otravne, zdlouhave a neperspektivni. :-)
  11. Mnozstvi a bordel v soucastkach ruznych kalibru me nedavno taky donutily to zacit resit a zatim sem to poresil tak, ze jsem zasel do obchodu s rybarskyma potrebama a nakoupil tam takove ty krabicky do kterych si rybari strkaji hacky a oluvka a takove veci. Prihradek to ma spoustu, jsou ruznych velikosti, clovek si vybere. A stoji to par penez, trebas petadvacet kacek za kousek, nebo neco takoveho. Jak skladovat hodinky, to zatim poresene nemam, ale na ty soucastky, to kouknete klidne na nakem webshopu na ty rybarske. Z tech obrazku nejsou rozmery patrne ale vezte, ze ty nejmensi prihradky jsou rozmerove tak 2.5x3cm, hloubka taky okolo 3cm.
  12. Jo, to ja chapu, ze cim vic je stopa cik cak, tim vic kulhaj. Ale z toho moc nepoznam, jak bych mel posunout zaveseni vlasku, nebo vlasek uplne stahnout, pootocit a nasadit znova na setrvacku. Teoreticky, kdyz si nahraju tikani jako wav a pak si ho hodne zvetsim v nejakem wav editoru, zmerim delku jednoho kmitu a pak delku druheho kmitu vim presne, na kterou stranu kulhaji a s trochou premysleni a experimentovani pak by z toho clovek mel znat i presny uhel o ktery je potreba vlasek posunout. Rikal sem si, ze na tohle by mohl taky existovat nejaky program, kterej to dokaze zmerit a nejak vyjadrit primo. Co se deje s tim beat errorem, kdy z na nej kliknu, cimz ho vyzlutim netusis? Nejak jsem nepozoroval zadnou zmenu.
  13. Tak Biburo chodi hezky, po te, co sem si pohral s nastavenim urovne sumu. Autokalibrace je tam naprosto dementni, nicmene uroven sumu se da celkem pohodlne nastavit v ini souboru. Je to sice trochu jako drbat se levou rukou za pravym uchem, ale co uz. Ale chtel bych nakej soft, na kterem bude dobre videt kulhani. Nevite o necem? A nebo pokud to jde v Biburu, tak poradite jak?
  14. Abyste si nemysleli, ze to uplne usnulo, tak konecne sem se dokopal k vyrobe novyho plechu, v prubehu tydne to poslu na smaltovani. Grafika uz je taky hotova.
  15. Timto dekuju panu staremumlejnovi, jeho dvoutranzistorove reseni se mi moc libilo, takze sem se rozhodl postavit si vibrograf dle jeho konstrukce.
×
×
  • Vytvořit...