Přejít na obsah

pionyr

Členové_50
  • Příspěvky

    129
  • Registrace

  • Přítomen

Profile Information

  • Pohlaví
    Muž
  • Bydlí
    Praha

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

pionyr's Achievements

Učedník

Učedník (4/8)

  1. Dlouho jsem pátral, kde a jak sehnat zachovalé Prim diplomat. Považoval jsem je za naše nejhezčí hodinky. Po nějaké době jsem přišel na to, že mě vlastně mnohem víc přitahují ala diplomat. Ta jednoduchost a vyváženost ciferníku. Krása nesmírná. Tedy ten typ se stejným pouzdrem, jak mají diplomaty. Konečně jsem je sehnal na aukru, v pěkném stavu a myslím, že za dobře. Asi mě trošku hráblo, alle jsem z nich úplně vedle. Každý večer je natahuju a poslouchám, jak krásně tikaji. Za 27 dní se zpozdily o 5min. To je lepší, než moje Seiko pětky. Ty dělají měsíčně 7 min do plusu. Teď bych chtěl poprosit někoho, kdo tomu rozumí. Na netu jsem vyhledal snad všechny fotky tohohle modelu. Každý má jinou korunku. Jaká je vlastně ta originál. Moje je docela málo zaoblená a má 20 zubů. Žádnou knihu o Primkách nemám a nikde jsem nenašel kdy se ala Diplomat vyráběly. Moje mají číslo na dýnku 8313567. Dá se z toho vyčíst třeba rok výroby? Jsou to předchůdci Diplomatů, nebo snad Diplomaty zjednodušili a vyrobili je až později? Děkuji za případné info.
  2. pionyr

    pravěk

    Děkuji. Myslel jsem si, že ty poutka nemohl přidělávat mistr hodinář. Ale ty hodinky, i když jsou asi hodně starý, tak jsou moc krásný.
  3. pionyr

    pravěk

    Všechny zdravim. Chtěl bych se s vámi podělit a zároveň bych poprosil o vyjádření odborníků. U kamaráda jsem nafotil zvláštní model se značkou Omega. Tvar pouzdra je jako u kapesních hodinek. Taky by tomu odpovídalo to , že se pouzdro otevírá. Zase na druhou stranu velikost cca.37mm a očka pro řemínek naznačují náramkové hodinky.
  4. To neva, stejně by jim moc slušela světlejší hovězinka.
  5. Jinak , to spouštění turba podle libosti není žádná novinka. Např. taxikáři to už pár let využívají pro zpestření pobytu turistům v Praze
  6. Mňo já to jako vtípek nemyslel. Fakt se mi zdá, že na nich je zbytečně o 2.tlačítka víc!
  7. Na to nepotřebuju turbo. Od toho mám rychlý ruský hodinky. Ty hravě zvládnou hodinu za 45 minut.
  8. Na seřízení času, dne a datumu postačí korunka. Tohle má tlačítek jak chronograf od Breitlingu s devíti funkcema! Jo a to myslíš vážně, že se turbo spouští tlačítkem?
  9. Ekonom nejsem a účetní taky ne. Žádnému podnikateli nemam za zlé, když podniká tak aby vykazoval co nejmenší zisk. Tihle státní financové si zaslouží klackem přes záda a ne peníze. Jen jsem se zmínil o možné souvislosti vykalkulované ceny výrobku a zisku firmy. Jinak celkem pěkné a kvalitní hodinky. Jen všechny ceny vydělit deseti.
  10. 38 milionu obrat a zisk nižší než má stánek s buřtama? Hm...kde nic neni, ani berňák nebere!
  11. Někde jsem se dočet, že roční zisk Eltonu je cca 140 000 Kč. To znamená, že když z toho podnikatel odečte sociální a zdravotní pojištění 45 000 Kč tak mu zustane minimální mzda. Tedy nemusí odvádět finančáku daně! Možná i to je důvod těch nesmyslných cen?!
  12. MPM to vyrábí! Elton dělá diplomaty. Nějak složitě jsem to popsal.
  13. A-7 , nebo A-8 já je prostě potřebuju! Čína - nečína! Sakra, teď po vánocích a silvestru v domě nejsou sóldi. Budu muset počkat
×
×
  • Vytvořit...