Přejít na obsah

Bushman

Členové_50
  • Příspěvky

    1 447
  • Registrace

  • Přítomen

2 sledující

Profile Information

  • Pohlaví
    Muž
  • Bydlí
    České Budějovice

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

Bushman's Achievements

Megazávislák

Megazávislák (7/8)

  1. Bushman

    Nové Casio Rangeman

    Nemůžu, páč nejsem z Prahy a odmítám tam jezdit i služebně, natož jen tak pro hodinky
  2. Bushman

    Nové Casio Rangeman

    A v Helveti mají hromadu nových kusů na skladě....
  3. Bushman

    Nové Casio Rangeman

    No čím víc na ně koukám, tím víc se mi líbí... To je dost nebezpečná situace toto...
  4. Bushman

    Nové Casio Rangeman

    No takhle na ruce vypadají o dost líp, než na těch produktových fotkách. Jsme zvědavý na nějaké reálné zkušenosti. Hlavně mě zajímá, když nebudu používat ty fitness funkce, jsou to normální géčka, který utáhne solár? Protože co rozhodně nechci, tak jsou další chytrý hodinky, který budu muset pravidelně nabíjet. Sakra tuhle fotku jsem teda nepotřeboval vidět.
  5. Bushman

    Nové Casio Rangeman

    Tak jsem si pročetl návody k aktuální a předchozí (prostřední) variantě kocourů a vychází mi z toho, že ta předchozí je asi lepší volba. Zásadní pro mě je, že utáhne veškerý provoz na solár - nabíječku sice můžu použít, ale nemusím. U nová verze je přímo v manuálu upozornění, že se solárně nenabije na úplné maximum - na to už je potřeba nabíječka. Předchozí verze má navigaci po křivce, to je určitě plus. Nemá ale všelijaké ty sportovní funkce a hlavně senzory tepu a okysličení, které jsou náročné na baterii. Měl jsem garminy a všechno to sledování zdraví a výkonu mi už lezlo na nervy. Jasně, nemusím to používat. Jenže člověka to svádí a pak se přistihne , že si zapíná aktivitu i když jde pro rohlíky do sámošky a v přírodě hlídá spíš kolik už ušel kilometrů, než jak je okolo krásně. Tak jsem dal Garminy pryč a řešil, co místo nich. Chci kompas, barometr a výškoměr. Východ a západ slunce je bonus. Navigace GPS je parádní bonus, ale obejdu se bez toho. Takže Kocoury 1. generace, nebo 2. generace (nejsou k mání). No a nebo ty nový digitální Mudmany, kde jsem taky prozatím skončil. To je pro mě pravý nástupce kocourů - ty samé funkce, jen v trochu jiném pouzdře. Ty nový Rangemany bych rád viděl naživo, ale pořád nevím, jestli je to pro mne to pravé. Zatím tomu nechávám čas, rád bych tak viděl nějakou podrobnou recenzi a pak se holt uvidí.
  6. To jsem si ani nevšiml, že ty nejnovější Kocoury nemají safír a ty předchozí ano. To je trochu škoda. Teď se v tom hrozně vrtám a porovnávám jednotlivý modely... A aby toho nebylo málo, ta předchozí verze neměla signál při celé hodině, ta nová už ho zase má. V tom se prase vyzná...
  7. Když byly tyhle kocoury všude k mání, tak se mi zdály velký a k tomu ten negativní displej... Zkrátka nic pro mě. No a pak je najednou přestali dělat... a mně se začaly hrozně líbit. Jsou parádní. Teď se mi zase úplně nelíbí ty nejnovější kocoury, ale mám takový cukání je zkusit. Abych zase něco neprošvihnul
  8. Souhlas s těmi GW-9500, taky jsem touhle cestou nakonec šel. Váhal jsem mezi Kocoury a Mudmany, nakonec to rozhodl displej - velká čísla, která pohodlně čtu i bez brýlí na blízko. Jinak je to v podstatě to samé.
  9. Tak musím říct, že nové Rangemany celkem zklamání. Překvapila mě cena, kterou jsem čekal výrazně vyšší. Vzhled bych ještě nějak zkousl. Negativní displej bude v tomto provedení asi přeci jen výrazně lepší, než u běžných digitálek, takže dejme tomu. Ale ty chytrý funkce, nutnost dobíjení přes kabel, to už ne. Na internetu je na stránkách Casio kompletní návod v PDF, tak jsem si ho stáhl a prostudoval, abych byl v obraze, co ty hodinky umí, a myslím, že lepší volbou by byly třeba Garmin Instinct 2X. Například návod tvrdí, že pouhým solárem se hodinky nikdy nenabijí na maximum - k tomu je třeba vždy kabel. Na druhou stranu ale solár vždy dobije baterii tak, aby fungovaly ty běžné funkce. První Rangemany byly o tom, že je člověk dal na ruku a tím veškerá starost končila. To už tady neplatí. Spoustu věcí musí člověk nastavovat přes mobil, je možnost i aktualizace software hodinek... To už prostě nejsou géčka do divočiny.
  10. Bushman

    Helveti.cz

    Loni v listopadu jsem si v Helveti pořídil ty nové Mudmany od Casio. Hodinky dorazily, jak je zvykem, do druhého dne, vše proběhlo k plné spokojenosti. U hodinek ale nebyl český návod, jenom originální v podobě té miniaturní knížky. To je dost nepraktické a blbě se v tom čte. Psal jsem tenkrát do Helveti, kde se omlouvali, že návod u poměrně nových hodinek nedal distributor ještě k dispozici, ale jakmile bude, mohou mi ho zaslat. Tak jsem si stáhl ze stránek Casio anglický a spokojeně s ním vystačil až do včera, kdy mi nečekaně dorazil mail z Helveti a v něm PDF dokument s kompletním a podrobným českým návodem. Bylo to pro mně velmi příjemné překvapení, že si někdo po třech měsících vzpomene a jakmile je překlad k dispozici, tak mi jej dodatečně pošle. Tímto tedy děkuji Helveti a jmenovitě paní nebo slečně Kateřině a ty ručičkové Mudmastery budou určitě zase z Helveti.
  11. Bushman

    Nové Casio Rangeman

    Hlavně ten vzhled, to je taky úlet. Bohužel géčka jdou touhle cestou a jak já to vidím, skončím taky u ProTreků.
  12. Bushman

    Nové Casio Rangeman

    Spotřeba je stejná - to, jestli je displej negativní nebo positivní (bavíme se o klasickém LCD) se ovlivní polarizátorem světla, jinak tam není rozdíl - tekuté krystaly jsou furt ty samé. Ale u hodinek s negativním displejem je výrazně víc (častěji) potřeba podsvícení, a to samozřejmě dopad na baterii má.
  13. Bushman

    Nové Casio Rangeman

    Máš pravdu, že tenhkle typ displeje je lepší, než klasický segmentový a dá se to - taky jsem měl instincty a v pohoidě. Ale mnohem víc v pohodě to bylo přepnuté na bílé pozadí a černé písmo, což instincty uměly.
  14. Bushman

    Nové Casio Rangeman

    No ty negativní displeje, to je mor. Kolikrát pěkný digitálky, géčka, co by se mi líbily - a totálně zabitý tmavým displejem, na kterým je i za normálních podmínek hovno vidět a kdo má brejle na blízko, je úplně mimo. Na produktových fotkách hezky upravený, aby se to zdálo nádherně kontrastní a čitelné, naživo pak škoda mluvit. Proto jsem skončil u nových Mudmanů - mají v podstatě displej jako ty protreky, velký číslice s časem, varianta s pozitivním zobrazením, k tomu rádio, solár, ABC funkce a navrch vyšší odolnost. Za kocoury náhrada dost dobrá, jsem s nima spokojenej. Byl bych i ochotnej si přitlačit na ty ručičkový Mudmastery, ale všechny verze mají negativní displej a abych na tom něco luštil, to ani náhodou.
  15. Bushman

    Nové Casio Rangeman

    Byl jsem na ně hodně zvědavý, Kocouři byly vždycky moje krevní skupina, ale tohle už je na mě moc - takový polochytrý hodinky. Jak to musím nabíjet kabelem, tak to už si můžu koupit Garminy a to je zase úplně jiná liga. Ano, píšou, že solár uživí základní funkce hodinek, takže i když vytřískám baterku, tak se hodinky nevypnou, ale už to prostě není ta bezúdržbovost solárně napájených a rádiem řízených Géček. A k tomu pouze verze s negativním displejem. Takže za mě nakonec zklamání a do nich nejdu.
×
×
  • Vytvořit...