Přejít na obsah

Alo

Členové
  • Příspěvky

    11
  • Registrace

  • Přítomen

2 sledující

Profile Information

  • Pohlaví
    Muž

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

Alo's Achievements

Začátečník

Začátečník (2/8)

  1. Přišla mi zásilka z Notina, objednaval jsem tam poprvé. Když jsem hledal data výroby, tak moje voda po holení Carolina Herrera 212 je 1 rok a 15 dní stará. Ženy Lacoste Intense je vyrobená před 6 měsici. Obě voní stejně jako v kamenné prodejně. Z alzy jsem nakupoval naposledy Carolinu Herreru, vůně byla stejná, ale datum jsem netestoval.
  2. Sklenáře nedoporočuju, ale má na krámu Certiny i Orlíky. Při prodeji vše v pořádku, ale když nastane nějaký problém, tak nečekej pomoc, naopak.. Na jihu už hodináře nehledám a jezdím do Prahy. Ve výsledku ušetřím nervy a peníze.
  3. Z ČB bych si tipnul na hodinářství Tempus, mám s nimi jen ty nejhorší zkušenosti a přitom se ohánějí na bohatou tradici.. Potom co jsem viděl, že si za zkrácení tahu řeki 200 korun nevědoucí zákaznici, ani baterku si nenechat vyměnit. Ale je to jen můj osobní odhad.
  4. Tak přesně z toho důvodu jsem si Certiny DS Action Diver kupoval taky. Na každodenní nošení, kdy si hodinky projdou různými věcmi a bytelné diver's watch s DS konceptem měly podle mého názoru hodně vydržet. Nicméně s odstupem si myslím, že DS je víc marketing než vlastnost, která má rozhodující význam pro výdrž hodinek. Na sekání dřeva a střílení z pistole je sundávám, jinak vše ostatní absolvují se mnou. Jdou správně, tak snad vydrží i nadále s DS;)
  5. Alo

    CERTINA OWNERS CLUB

    Jsem právě nejspokojenější. Idealní EDC Edit: (Datumu si nevšímejte, není to dnešni fotka)
  6. Alo

    Zenith Special

    Děkuju Vám za rady, bohužel mám špatnou zprávu v tom smyslu, že hodinky dále zůstávají v hrnku. Investovat do oživení majitel nechce, prodat taky ne, takže jejich stav zůstane stejný pro "další generace". Alespoň ho potěšilo, že to nejsou žádné šmejdy a snad o nich začal přemýšlet jinak, než o kousku šrotu v hrnku. P.S. Hodinky byly přesunuty z hrníčku do konvičky, tak aspoň něco..
  7. Alo

    Zenith Special

    Děkuju za odpověď. Myslím si, že když se vyčistí, tak se na ně bude muset začít dívat jinak. Alespoň mu řeknu nějakou jejich obecnou historii a pokusíme se vypátrat cestu hodinek do jeho hrnku.. Navíc se k němu budu mít chodit i na co dívat:) Pokusím se udělat ještě nějaké fotky prěd a po případné očistě.
  8. Ahoj, tak už jsem taky narazil v šuplíku na nějaké poctivé vintage, jen ten šuplík není můj, ale rodinného známého.. Bavili jsme se o hodinkách, díval se na Prim televize, které mám po dědovi a nosím je na ruce a při té příležitosti z hrnku v kuchyni vytáhl tyhle krásky. Při mém překvapení jsem udělal akorát 2 mobilfotky, ani jsem je nezkoušel rozdělávat.. Hodinky nešly, s korunkou nešlo hýbat, raději jsem se o to nijak zvlášť nepokoušel, aby mi nezůstala nakonec v ruce.. Po rychlém nafocení putovaly zase zpět do hrníčku. Slíbil jsem mu, že o nich něco zjistím, tak jsem začal hledat.. Na 41mm se mi nezdály, řekl bych že to byly tyto 35mm bez šipky: http://www.antik-hodinky.cz/raritni-letecke-hodinky-zenith-special-pr-35-mm. Rozhodl jsem se, že bych známému navrhl, aby mi hodinky prodal. Leží mu v hrnku a má je jen protože mu je někdo dal s tím, že jsou to letecké hodinky z války a jsou cenné. Nosit je nechce a vztah k nim nemá. Ale já nevím, kolik bych mu měl za ně dát, protože upřímně nevím, jakou mají cenu. V odkazu funkční v pěkném stavu prodejce nabízí za 25000. Ty od známého mají prasklé sklíčko, výplň ruček pryč, pravděpodobně nefunkční a to ještě nevím jak vypadají uvnitř. Rád bych mu řekl, jakou mají asi hodnotu a navrhl rozumnou nabídku. V jiném vlákně na dotaz ohledně renovace psali částky za renovaci okolo 10000. Myslíte si, že teď v tomto stavu (kdyby byl v relativně dobrém stavu strojek) mají hodinky cenu cca 10-15 tisíc s tím, že po renovaci by se dostaly na těch uváděných 25? Chci, aby věděl, co v hrnku má a jaké má možnosti. Tj. z mého pohledu - nechat je ležet nebo mi je prodat za cenu v tomto stavu nebo je nechat zrenovovat a vystavit si je na lepší místo, které by si rozhodně zasloužily. Prosím Vás o rady, klidně sem i SZ.
  9. Skvělá a trpělivá komunikace, okamžité odeslání! Díky!
  10. Ahoj, mám dva týdny nové hodinky Rodania Themis se strojkem ETA 2824-2, u kterých se mi datum změní z jednoho dne na druhý až v 00:03 a ne 00:00 jak bych čekal. Nevím jestli je to normální nebo důvod k reklamaci. Vadí mi, že se mění později, ale i to bych přežil, jenom se teď bojím, jestli to není ukazatel toho, že se strojkem je něco špatně a že za 2 roky, po reklamační lhůtě, se mi hodinky zastaví a budu je mít už jen na okrasu. Prosím vás o rady.
×
×
  • Vytvořit...