Přejít na obsah

JirikH

Členové_50
  • Příspěvky

    148
  • Registrace

  • Přítomen

O uživateli JirikH

  • Datum narození 25.3.1967

Profile Information

  • Pohlaví
    Muž
  • Bydlí
    daleko a vysoko

Návštěvy profilu

2 390 zobrazení profilu

JirikH's Achievements

Učedník

Učedník (4/8)

  1. JirikH

    Citizen na ruce...

    Jsou bomba. Jestli jsem dobře počítal, mají jich 8. Já mám Intellectus et fortitudo, také s 8 ručičkami (kalibr 6750). Dnes jsem je dal vyčistit, pořídil jsem k nim řemen z kůže pštrosa :-).
  2. JirikH

    Citizen na ruce...

    Není jasné, jaký je druhý senzor. Měří výšku? Pokud ano, zobrazují i atmo tlak? Hodinky mají koule, titan je super materiál.
  3. Vpravo samozřejmě. Ne díky poškození nebo opotřebení, ale písmena popisující funkce jsou oproti originálu humpolácká.
  4. Že Bulova (založená Čechem, nyní vlastněná Citizen) umí plynulou vteřinovku, vím. Accutrony, nepletu-li se.
  5. Skvělý dizajn. Co znamená 262 kHz? To je jako frekvence krystalu? Běžně je kolem 32 kHz? Jak jsou přesné?
  6. JirikH

    Citizen na ruce...

    Jak dlouho je máš? Byl nějaký servisní zásah? Co lumi a přesnost? A nebyl by pohled na dýnko? Vypadají podezřele zachovale :-)
  7. JirikH

    Citizen na ruce...

    Tyhle třeba... http://forum.chronomag.cz/index.php?app=core&module=attach&section=attach&attach_rel_module=post&attach_id=468344
  8. Magory s mechanikami vcelku chápu. Samy o sobě jsou mechaniky fascinující. Ale stejně bych musel mít v záloze nějaké quartzky. Kluk je extrém, pokud jde o náročnost na odolnost. Tyto http://www.amazon.co.uk/Casio-AQ-S810W-1AVEF-Quartz-Watch-Analogue/dp/B007421HEK?ie=UTF8&psc=1&redirect=true&ref_=oh_aui_detailpage_o00_s00 jsou odolnější, ale když jsem sháněl pro kluka hodinky, ještě nebyly na trhu. A pak jsem raději neriskoval a šel do G shock. Jiné hodinky u něho už by byly na sračky.
  9. A jinak používám http://www.amazon.co.uk/Citizen-Eco-Drive-Watch-Cb0030-56E-Controlled/dp/B005UCNEV0?ie=UTF8&psc=1&redirect=true&ref_=oh_aui_detailpage_o00_s00 Velmi přehledné, čas odečtu i za šera, lumi je po 4 letech excelentní - vydrží celou noc. Čas se synchronizuje automaticky, jsou odolné, bezúdržbové, jen je nosím a o nic se nestarám. Letní čas si přenastavují samy. Safírové sklíčko je naprosto čisté. Jen jsem lehce přecenil tvrdost titanu. Nosil jsem je i při různých pracech v dílně. A tak mají pár škrábanečků. Ale nyní na práce nosím Casia. Osobně nevidím důvod kupovat mechaniky. Člověk aby dával pořád pozor, přesnost nikdy nemohou mít jako radio controlled (s quartz) a stejně musí čas od času na promazání. To prostě u quartz nehrozí. Koupil jsem si i pár starších na ebay (z počátku 90. let) a i tyto jdou bez problémů.
  10. Stejné, ale v jiné barvě jsem kupoval klukovi. Solar (výměna baterky je opruz), budíky, stopky, docela dobrá lumi, WR 100M - to bylo dobré. Ale mají plastové sklíčko a hlavně - klukovi jsem pořád musel spravovat řemínek. A dále - asi po menších nárazech se mu rozhazoval digi a ana čas. Sice jdou resetovat, ale stejně. Nejsou špatné pro usedlejšího jedince, dodnes jsou doma jako náhradní. Ale koupil jsem mu nakonec http://www.amazon.co.uk/gp/product/B000AR7S3A/ref=pe_30391_49077571_em_slvf_tm mají minerál a jsou opravdu dobře udělané a odolné. A pro sebe jsem si koupil http://www.amazon.com/Casio-PRG-270-1-Protrek-Multifunction-Digital/dp/B00ENCRBO4?ie=UTF8&psc=1&redirect=true&ref_=oh_aui_detailpage_o00_s00 Opět solar, ty funkce se mi hodí a hodně používám "budíky" během dne.
  11. JirikH

    Citizen alebo Certina

    No jo, ale Citizen dnes má titan s povrchovou tvrdostí na úrovni keramiky. Kdo další?
  12. JirikH

    Citizen alebo Certina

    Proč by neměla? Nedávno jsem hovořil s jedním konstruktérem, který dělá do letectví. Říkal, že některé věci s titanem umí jen ve dvou státech na světě. Rozšíření počítačů a internetu neznamená, že jedni umí to, co druzí.
×
×
  • Vytvořit...