Přejít na obsah

cosmiktrip

Členové
  • Příspěvky

    20
  • Registrace

  • Přítomen

1 sledující

Profile Information

  • Pohlaví
    Muž

cosmiktrip's Achievements

Začátečník

Začátečník (2/8)

  1. Opravdu se jedná o plast, klasický černý matný plast, který nebyl nikdy měkčí apod...
  2. Ok, díky za poznatky. nechám to tak jak to je a budu se snažit vyhýbat se vodě :-)
  3. Klapací víčko právě není, čistě se na to položí to dýnko, jen položí, nic neklapne, a následně se zašroubují 4 šroubky, to je vše...
  4. To je klasický plast, žádná guma atd...možná to tak má být, jen mi to přišlo divné, ale při 30M, možná plast na kov a hotovo.
  5. Zdravím, chtěl bych poprosit o radu k zakoupeným hodinkám. Hodinky jsem koupil za drobný peníz, nicméně bych je rád dal do kupy. Když jsem se díval pod dýnko, není zde žádné těsnění, přitom jsou voděodolné 30M. Přikládám foto, jde mi o to, aby se mi například při umývání rukou do hodinek nedostala voda, pravděpodobně jsou odolné jen proti vlhkosti, ale skutečně pod dýnkem nic z výroby nebylo? Dále bych se chtěl zeptat, zda má cenu nechat hodinky někde přeleštit, tah je z oceli, to by se zvládlo houbičkou, ale obal je snad chrom, tak nevím, zda je to vůbec možné zaleštit škrábance v chromu. Děkuji za rady.
  6. Ahoj, jakou u nich máš odchylku cca. Díky
  7. cosmiktrip

    Omega Seamaster 300M

    Na sponu je nejlepší obyčejná houbička na nádobí, ta trochu kvalitnější. Zadní drsná strana nahoru, sponu přiložit párkrát projet tam a zpátky a je jako nová! Nedám na ni dopustit, pokud jsi šikovný, tak i mezičlánky, kousky drsné houbičky do pinzety a je to!
  8. Hodně luxusní! Nejvíce mě udivuje chod vteřinovky přímo na indexy. Myslel jsem, že u quartzek to možné není, alespoň jsem to u žádných neviděl a docela mě to štve, že tohle nemají všechnyNa netu jsem našel tohle vysvětlení, ale nevím nevím co je na tom pravdy: 6. Otázka: U bateriových hodinek vteřinová ručička neskáče přesně po vteřinových - minutových indexech - resp. od č. 12 k č. 6 skáče přesně, potom se postupně již nepřekrývá s indexy. Odpověď: Toto je dáno vůlí v soukolí a mají to všechny bateriové quartzové hodinky. Vteřinová ručička se ve výrobě nasadí tak, aby co nejvíce indexů pokryla s perfektním překrytím, ale najde se vždy na číselníku část stupnice, kterou ručička nemůže 100% překrýt. Tato vůle soukolí je nutná pro perfektní chod strojku. U mechanických hodinek toto nenastává, jelikož mechanické hodinky nemají vteřinové impulsy, ale chod ručičky je podstatně plynulejší.
  9. cosmiktrip

    Omega Seamaster 300M

    Tak to jsem rád, těch 5mm už rapidní rozdíl dělat nebude. A s vědomím, že nosím hodinky dámské velikosti, bych se asi neztotožnil:-). Díky za fotky!
  10. cosmiktrip

    Omega Seamaster 300M

    Pomalu se po těchto hodinkách poohlížím. Mohl bych Vás poprosit o radu, zda zde není někdo kdo je vlastní a má zápěstí pouhých 17 cm. Chtěl bych vědět, zda full size není na toto zápěstí moc a neřešit raději mid size. Nyní mám 38 mm bez korunky, a je to akorát. Díky za rady.
  11. cosmiktrip

    Omega Seamaster 300M

    Připadne mi to divné, ve své podstatě bych tedy při každé výměně baterky dostal 2 roky záruku, baterka se mění jednou za 2-3 roky, tím pádem by tedy hodinky byly v záruce nonstop :-)
  12. cosmiktrip

    Omega Seamaster 300M

    Dobrý večer, rád bych se zeptal, zda u tohoto typu hodinek je nutné dávat hodinky při výměně baterie do autorizované prodejný (např. Dušák), kde výměna baterie, přetěsnění apod stojí cca. 3 000 Kč. Zvládne výměnu baterie "lepší" hodinář? Děkuji za odpověď.
  13. S baterkou mám zkušenosti takové, že hodinky přestaly jít, a nebo vteřinovka šla po více veřinách. Ten strojek pravděpodobně bude muset být tissot, takže bude nutný autorizovaný hodinář pro tuto značku. Každopádně děkuji za informace!
  14. Dobrý den, rád bych Vás poprosil na základě Vašich zkušeností o radu při opravě hodinek. Při zapnutém chronografu jsem hodinkami ťuknul o "futra". Od té doby se mi rafička, ukazující 1/10 sec viz foto, zastavila a při znovuspuštění sebou občas zaškube. Rád bych se tedy zeptal, v jaké cenové relaci se tato oprava může pohybovat, je nutné dávat hodinky do autorizovaného servisu? Nerad bych, aby se oprava vyšplhala např. na 1/2 pořizovací ceny hodinek. Děkuji za odpověď!
×
×
  • Vytvořit...