Přejít na obsah

fertig

Členové
  • Příspěvky

    12
  • Registrace

  • Přítomen

Návštěvy profilu

1 960 zobrazení profilu

fertig's Achievements

Začátečník

Začátečník (2/8)

  1. fertig

    Seiko 7018-7001

    S dovolením bych přidal další, tentokrát bez patiny na subdialu A navíc v inverzním provedení 7018-7000 a 7018-8000
  2. fertig

    Jak na SEIKO 6138

    No, nedávno byl dotaz na to samé na www.seikoforum.com . Zkus buď osičkou nebo lépe špičatou pinzetou/hodinářským šroubovákem opatrně zahýbat v otvoru od korunky, lehce hrot naklonit směrem k ciferníku a zatlačit dovnitř nebo potáhnout ven. Z pohledu od ciferníku je páčka s úchytem, která zapadá do vybrání na osičce a tím ji uzamyká. Přehnaným stlačením uvolnění se dostala mimo vymezenou oblast a sama se nedokáže chytnout. Někdy to jde celkem snadno, jindy je nutné jít do strojku přes ciferník a sundat day/date kotoučky(fuj, vůbec mi ty české výrazy nejdou:-)), to ale bez trocha zkušeností a hlavně kvalitních hodinářských šroubováků nedoporučuju!! Ještě - pokud hodinář srovnává SEIKO chronografy 6138, 6139 se švýcarskými ze stejné doby, pak nemůže tohle říci. V tomto konkrétním případě patrně vůbec neví o čem mluví a příště zvol rozhodně jiného.
  3. Stačí jakýkoliv mail. Přijde na něj odkaz pro jedno stažení.
  4. Skeny z SEIKO CASING PARTS GUIDE pro chronografy z let 72,75,76 a 77, tj údaje o 6139,6138 a 701x pro ty, co to zajímá. http://www.filehosting.org/file/details/28...hronographs.rar http://www.filehosting.org/file/details/28...hronographs.rar http://www.filehosting.org/file/details/28...hronographs.rar http://www.filehosting.org/file/details/28...hronographs.rar
  5. fertig

    Jak na SEIKO 6138

    Je to jednoduché. Když vyndáš stem s korunkou-stlačením zapuštěného tlačítka v jejich blízkosti, podrž obě tlačítka, aby neulétly a po okraji strojku je poměrně masívní kroužek, který jednak vymezuje jeho polohu a dále přidržuje tlačítka.Ten by měl jít celkem bez odporu vyndat - velmi se mi osvědčila špičatá pinzeta, kterou jej uchopím v otvoru pro stem. Může na něm být ještě přítlačná pásová pružinka, ale ta ničemu nebrání. Pak vyjmi tlačítka- jsou na nich pružinky - a strojek bez problémů vypadne. Při vracení opět jen přitlač tlačítka ke strojku, aby jejich rozšířené konce zapadly za otvory kroužku. Pozor při vymačkávání pro vytažení korunky - pokud to přeženeš, může se příchyt stemu zablokovat a pak je třeba jít do strojku přes ciferník. Omlouvám se za terminologii, používám normálně anglickou.
  6. Pokud máš opravdu na mysli 6138, tak ten ruční nátah má, ale je to jen taková nouzovka. Ale patrně si chtěl napsat 7018. Jsou dost špatně k sehnání, zvlášť poslední dobou. Ta verze v bílé barvě mě taky hodně zajímá. Ladila by k 6138 a 7016.
  7. Time Sonar - Pokud si dobře pamatuji, tak jsem je kupoval na E-bayi asi za 150USD od José Sotta cca před rokem a půl. Ale to byla trefa, 7018 jsou vzácné kousky. Ty na začátku jsou ale IMHO 7016 a v takovéhle barevné kombinaci jsem je viděl jen v "Monaco" provedení, tj v hranaté verzi. Tipl bych tak 170-250USD podle zachovalosti, pokud se ovšem objeví.
  8. 6138 je opravdu odolný kalibr, který i po více než 30 letech většinou bez problémů funguje. Myslím, že i dnes se dají používat na běžné nošení. Jejich přesnost se dá udržet pod minutu za den. Mám jich 17 a bez seřizování u hodináře se pohybuje od 5 minut do 10 s/den. Hlavní problém je, že nebudou vodotěsné, protože se už neseženou náhradní díly (gumičky). Musíš vybrat kus v dobrém stavu, ideálně s fotkou strojku, aby nebyla vevnitř koroze-můj favorit na Ebay watchcooking(Jose Soto) vždy dává fotku strojku i přesný popis stavu. Někdy jdou ztuha tlačítka- pokud je to v popisu-nebrat- nejspíš je nutná výměna gumiček na pushers. Pozor na to, aby se všechny chrono ručičky po resetu vracely na 12. Zrovna ty hodinky na odkazu od Joseho vypadají podle mého velmi dobře i dnes. Za tuhle cenu neznám jiný automat chronograf, který by takhle dobře vypadal a je škoda, že Seiko nedělá dnes v téhle cenové relaci nic podobného.
  9. Pulsations = slouží k měření tepu. Vnitřní luneta se nastaví na 12=tečka pod "BASE 10 PULSATIONS", spustí se stopky a odpočítá se 10 tepů. Zastaví se stopky a na lunetě se odečte počet tepů za minutu. Mám stejné s černým ciferníkem. Kalibr je 6139A a bývají to jedny z nejstarších 6139, rok výroby 1969-70.
×
×
  • Vytvořit...