Přejít na obsah

vaca

Členové
  • Příspěvky

    8
  • Registrace

  • Přítomen

vaca's Achievements

Začátečník

Začátečník (2/8)

  1. děkuji za všechny reakce! Nemám na to mnoho času, ale pokračuji v pátrání a budu i nadále. Byl by to můj první kousek tohoto tipu, tak to raději nechci uspěchat...
  2. To je v podstatě tip odpovědi jakou hledám. Dozvěděl jsem se o korunce, všímáte si detajlů které já nemám v merku. Prosímvás, jak vyhledávat na ebay v ukončených aukcích?
  3. Děkuji Vám za všechny reakce. Abych pravdu řekl, možná jsem špatně položil otázku. Jasně, hodnotu finanční, ale trochu jsem doufal, když by se tu případně objevil někdo, kdo by mi dokázal k hodinkám říct malinko víc.. I když pravda 200dolarů taky vyjadřuje názor, ale z druhý strany ten druhej kousek co tu proběhl byl na 12000kč, to je docela velkej rozdíl za stejnej kus. Řeknu vám nejsem z toho teď vůbec moudrej... Každopádně teď už asi tuším že jediné vodítko jak pátrat po techto hodinkách je ten kalibr... Ještě jednou vám děkuji, rád bych ale pokračoval v otázce. Nejde mi ani tak o to znát jejich konkrétní cenu za konkrétní kus, jak vidím ceny se dost liší... Zajímal by mne váš "pocitový" názor na tyto hodinky. PS: já bych právě zatím cenu toho kusu co mne zaujal nevyjadřoval, ale je někde na půl cesty mezi těma 200dolary a 12000českých... Já budu hledat dál, ale budu vděčný za jakýkoliv podmět...
  4. Děkuji za poučení, omlouvám se za svoji nevzdělanost. Něco jsem se snažil dohledat, ale nejsem z toho moc moudrý. Jediné čeho jsem se zatím dopátral je, že cal.67 se vyráběl v lecech cca 1930-58, že to byl kalibr pro méně drahé hodinky, a že jich bylo vyrobeo cca 24000kusů. Proto bych byl vděčný za názor zkušených, samozřejmě budu i nadále pokračovat ve vlastním pátrání.
  5. Ahoj, chtěl bych se Vás zeptat na radu ohledně cibulí IWC. Jestli by jste mi poradili jakou můžou mít přibližnou hodnotu, a jak do budoucna. Předesílám, že mi nejde o to hodinky prodat, ba naopak, přemýšlím o jejich pořízení. Hodinky jsou ocelové, dvouplášťové, mají v sobě cal. 67, rok výroby mi není znám... Předem děkuji za jakoukoliv radu.
  6. ahoj! jsem teda v hodinkách lajk, takže můj názor asi nebude úplně relevantní... Nicméně jak tady padaly názory ohledně přehlednosti, musim říct že mi ten model s vnitřní kružnicí v patřičný velikosti přijde výbornej. Nejdřív mi to přišlo divný, a na první pohled se mi to právě ani moc nelíbylo. Čim víc sem se nad tim ale zamyslel, tim víc mi přišlo že to má něco do seme... Zvláště pak v provedení, kde hodinová ručička nepřesahuje přez svoje indexy... Působí to na mě dojmem, že zvláště ve stresovejch situacích to mohlo částečně eliminovat omyly v odčítání času. Přesné odečtení minut mi přijde jednoznačně rychlejší. Jasný, každý malý dítě ví, že na třetí poloze znamená 15 minut, ale lidi maj v těžkejch stresovejch situacích sklony k roztržitosti, ztrátě koncentrace a snadněji zazmatkují... No a tohle mi přijde fakt super přehledný, jak pro děti, malá na desítce, velká dílek před desítkou... Přecijen byly to velký hodinky, v nějakym 40mm ciferníku to asi postrádá ten správnej smysl... To jenom taková moje úvaha. Musim se přiznat že rozmejšlim hodinky, to mě taky zavedlo na chronomag, a je pravda že za teh pár dní co jsem tady přečet, se mi zásadně mění pohed na věc, až sem z toho v rozpacích BTW: co nosili spojenecký piloti?
×
×
  • Vytvořit...