Přejít na obsah

mantisa

Členové
  • Příspěvky

    12
  • Registrace

  • Přítomen

Contact Methods

  • MSN
    mantisa@mantisa.cz
  • ICQ
    0

mantisa's Achievements

Začátečník

Začátečník (2/8)

  1. K rybníku? Chtěl bych trochu sportovnější hodinky, ale označení "k rybníku" je takové divné, řekl bych. Dlouho jsem přemýšlel jestli mechanika nebo quartz, ale quartz je pro mě asi výhodnější. Nevím totiž, jak důsledný bych v natahování byl. Nj, ale s tím datem, proč nerozeznají měsíce? Neřekl bych, že to je obtížné.
  2. Rolexy se mi z těch tří líbily nejvíce, ale tyhle Tagy mě dostaly, navíc jsou "levný". Popravdě řečeno, hodinkám moc nerozumím, ale chci, aby mě reprezentovaly. Někdo si potrpí na auto, já zase na hodinky. Ale s tím datem, ani trefováním sekundovky na indexy, nevím...
  3. K čemu pak je datum na hodinkách? Mimochodem jaký je v tomto (trefování na indexy) rozdíl mezi mechanikou a quartzem?
  4. Zkoušel, ale asi blbě, jelikož jsem je na druhý pokus našel: http://www.tagheuer.com/the-collection/aqu...=WAB1110.BA0800 Skutečně tam bylo asi Professional. Jsou úžasný, jen mi trochu vadí, že se ta sekundovka ne vždy trefuje "čárečky". Taky ještě připojím otázku, zda třeba tyto hodinky umí počítat datum? zda dokáží rozlišit, jestli má měsíc 30 nebo 31 dní. Vlastním teď (příšerné) Festiny Nine a ty to neumí, tudíž každý druhý měsíc, abych opravoval datum.
  5. Právě si zcela nejsem jist, ale spíš bych řekl, že Profession, ale ruku do ohně bych za to nedal. Ani nevim, co to bylo za kram, na Vaclavaku je moc neznam. Ale bylo to skoro uplne nahore u Bily Labute.
  6. Ahoj, tak stále jsem si hodinky nevybral. Včera jsem však šel po Václavském náměstí a zaujal mě model Tag Heuer Profession - takové jednoduché hodinky, které měly na ciferníku označení Profession, nejsem si tím však jist. Dovnitř jsem nezašel jelikož jsem docela spěchal. Cena byla cca 26.000 Kč. Na netu jsem však o nich zmínku nenašel. Existují vůbec tyto hodinky? Nebyl to nějaký fake? Hodně se mi líbily, jen mi u nich vadilo, že sekundovka se ne vždy přesně trefí na "ty čárečky" po obvodu ciferníku, což jsem vypozoroval nejen u těchto Tag Heurů...
  7. Po důkladném přemýšlení jsem se nakonec rozhodl pro klasické (černé) Submarinery. Nečeká se na ně, v krámě si je budu moci hezky a v klidu "omakat" a zelená luneta přeci jenom nepasuje ke každému oblečení.
  8. Déle jsem se neozval... nuže, jak u mě výběr hodinek pokročil? Nijak. Stále nejsem rozhodnut. Ale vyřadil jsem Tag Heuer, minutová ručička se posouvá na jednom dílku po třetinách, a to se mi moc nezamlouvá. Nejraději bych bral Submarinery se zelenou lunetou. Možná si na ně počkám, i když se mi moc nechce. Podmínka totiž je, že chci hodinky z kamenného obchodu.
  9. Nejsem si právě jist, že by Submarinery se zelenou lunetou jinde měli ihned nebo za pár dní. V Pařížský se mi zdáli solidní.
  10. Ahoj, chci se omluvit za umístění příspěvku do špatné sekce. Ale ještě k hodinkám. Přeci jenom, jedná se o větší investici, proto byc rád dobře vybral. Jaké mám tedy požadavky: 1. Hodinky by měly být v první řadě velmi dobře čitelné. čas by měl jít odečíst velmi rychle a přesně. 2. Byl bych rád, kdyby sekundová ručička plynula kontinuálně, ne skokově, ale není podmínkou. Nějaké extra funkce nevyžaduji. Rád bych však vybral ze značek Tag Heuer, Omega a Rolex. Nejlépe z modelů, které jsem popsal výše. Rád bych snoubení klasiky s modernějším designem. Budu rád, pokud napíšete svůj názor, případně jaký model byste si vybrali vy? Nemusím to být nutně jeden z tří již uvedených. Třeba u Aquaracerů mi přijde zbytečná (pro mě) "regata funkce". Děkuji
  11. Ahoj, měl jsem výhlednutý tento model, ale slečna v Pařížské mě jaksi šokovala informací, že čekací doba na tyto hodinky je 1-3 roky. Tudíž přemýšlím o jiných hodinkách, ale jaksi stále nejsem rozhodnut. Malé shrnutí: Rolex Submariner (zelená luneta) + klasika, tradice + zelená luneta je zajímavé pojítko mezi klasikou a modernou - čekací doba je moc dlouhá Omega Seamaster (klasické bondovky) + klasika, tradice + hezký vzhled - profláknuté - má je "každý druhý" - nový Bond se mi moc nezamlouvá Tag Heuer Aquaracer Calibre S Regatta + zajímavý vzhled + moderní, elegantní a luxusní značka - přijdou mi trochu jako kopie Seamasterů - neznám dostatečně jejich funkce, nevím tedy, zda by mi některé z nich nevadily Které byste brali vy? Mrzí mě ty Submarinery, opravdu se na ně tak dlouho čeká? Chci se taky zeptat, zda se platí nějaká záloha, jelikož netuším co bude za rok, kór za tři, tudíž dávat zálohu s rizikem, že mně loupne v hlavě nebo že mě vyhoděj z práce či kdoví co ještě, se mi dvakrát nechce. :-)
×
×
  • Vytvořit...