Přejít na obsah

Tomash.

Členové_50
  • Příspěvky

    103
  • Registrace

  • Přítomen

Profile Information

  • Pohlaví
    Muž
  • Bydlí
    Praha + Dolní Čermná
  • Fanoušek značky
    Breitling

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

Tomash.'s Achievements

Učedník

Učedník (4/8)

  1. Ano, myslel jsem elektronika... Aspoň je vidět, jak tomu nerozumím. Nějaké tipy, prosím?
  2. Ahoj všem, doporučíte mi prosím nějakého zručného elektrikáře, který by zvládnul opravu watchwinderu Modalo? Zřejmě mi odešel jeden motorek. Tady jsem našel několik postů o více či méně úspěšné opravě svépomocí, ale to není nic pro mě. Pak bych ještě potřeboval kouknout na jeden Eilux, který sice ještě chodí, je ale dost hlučný. Takže by si také servis zasloužil. Ideálně Praha a okolí. Předem díky za rady a tipy, Tom.
  3. Ahoj, mám čerstvou zkušenost s PH. Dal jsem k nim na servis nefunkční Universal Genéve z roku 1938. Strojek opravili, vyčistili, složili i seřídili. Vyčistili ciferník a dali nové sklíčko. Hodinky jsem skoro nepoznal! Doba opravy byla 6 týdnů, cena více než příznivá. Za mě 5 z 5!
  4. Od Jindry jsem kupoval jeho Breitlingy. Vzhledem k dnešní divné době náš obchod proběhl na dálku. O to víc jsem ocenil bezproblémové - doslova gentlemanské jednání a skvělou komunikaci. Ještě jednou díky a velké doporučení ostatním.
  5. Děkuji za pomoc. Jsem rád, že se najde někdo, kdo je ochotný poradit a nejenom rýpat. Vševědům , které jsem laickostí svého dotazu urazil se omlouvám... ...bývaly doby, kdy tu převládala slušná komunikace a snaha pomoci i nováčkům...
  6. Ahoj všem, poradí mi někdo s tímto nálezem? Jak jsem zjistil, babička tyto hodinky opatrovala jako poklad. Jak je na fotce vidět, je tam 14K punc, takže nějaké zlato na nich bude. Bohužel jsou hodinky v žalostném stavu. Ale pokud by někdo o značce a typu hodinek něco věděl / našel, budu opravdu rád.
  7. Přidávám se k doporučujícím. Měl jsem specifický požadavek na počkání s termínem předání. Honza mi vyšel vstříc. Hodinky jsou v luxusním stavu, cena více než příjemná a ještě jsem "od cesty" dostal kopu Nato strapů. Spokojenost maximální, za hodinky děkuji a ostatním rozhodně doporučuji!!!
  8. Seznam vystavujících značek mě také celkem zarazil. Nicméně Baselworld má výhodu v tom, že tam uvidíte i značky, které prostě v Pařížské nenajdete... O půlnoci vyrážíme, tak uvidíme :-)
  9. Od Jirky jsem kupoval - vše naprosto bez problémů. Skvělá komunikace, odeslání okamžité a v nadstandardně bezpečném balení. Dávám tedy 99%. A to ne z nespokojenosti, ale protože jsem lakomej! :-)
  10. Přidávám se ke spokojeným kupujícím. Skvělá domluva, okamžité odeslání! Dávám 99% ...a to jedno procento si nechávám ne z důvodu nespokojenosti ale protože jsem lakomej zmrd! :-) :-) :-) Tom.
  11. No, nějaké odpovědi už začínají smrdět postojem alá: Nejsi specialista na diagnostiku motorů? Tak to tě lituju, to si auto raději ani nekupuj... Omlouvám se, ale považuji se za odborníka v jiné oblasti. Však i zde na chronomagu je nemalé množství mých klientů... Ten Philips jsem kupoval před cca 10 lety. Ještě jako student a za účelem primárně ozvučení televize. V té době to byl u nich 2. nejvyšší model. Osobně jsem byl velmi mile překvapen zvukem (v dané cenové kategorii), což mi potvrdilo nemálo lidí, kteří si to měli šanci u mě poslechnout. Takže jak někdo nedá dopustit na svého prvního Trabanta, protože posloužil (ale teď samozřejmě přesedlali na novou "káru") nedám na něj dopustit ani já ale nadešel čas na upgrade. Btw. vzhledem k tomu, že to není zrovna obvyklý model, nechce se mi věřit, že všichni zde aktivní kritici měli tu čest osobně posoudit... Ale ano, je to dimenzováno na dynamický rozsah CD, a LP je úplně jinde, čili uznávám, že kombinace tohoto by byla nesmyslná. Zatím se mi nejvíc líbí ta skládačka od Pro-jectu. Je to sladěné parametry a i designově. Je možné do toho následně zasáhnout a "pouze přikoupit další kostičku Lega". Rozpočet jsem nepsal naschvál. Je mi totiž jasné, jak to dopadne. Původně (při myšlence kombinace s již zmíněným Philipsem) jsem se chtěl vejít do 500 až 700?. Teď jsem to u Pro-jectu už napočítal na 1.499,-? (Pro-Ject Set "MaiA All Media SuperPack). A to by se samozřejmě dalo vymýšlet mnohem více... To jsem zvědav, kde se zastavím :-)
  12. Moc Vám děkuji, pánové. Ač můj dotaz některé místní znalce pobouřil a jiné zase rozesmál (což jsem ale čekal) nakonec jsem od Vás načerpal mnohem více informací než na zmíněných fórech, kde se řeší impedance a podobné mi nesrozumitelné parametry. Opravdu nemám čas se po večerech vzdělávat v elektrice. A sem jsem psal právě proto, že jsem očekával takto konkrétní odpovědi, jakých se mi dostalo. Nic vintage nechci právě pro to, že moje technická (ne)zdatnost mi neumožní posoudit skutečný stav a nechci se nechat odrbat nějakým překupníkem. Jinak proti vintage nic nemám. Svého času jsem měl doma Petrofa ze 40tých let a bylo to jedno z nejlepších pianin, na které jsem kdy hrál (OK, koncertní Stainway bylo trochu jiné kafe, ale mezi pianiny s požadavkem na poněkud sušší ale plný tón...). Takže - neposlouchám mluvené slovo ale středobodem je jazz. Ale takovým Pink Floyd se také nebráním :-) Každopádně nevybírám dle hlasitosti sestavy, ale vyvážený poměr mezi cenou a kvalitou výstupu. Btw. ano, desky mám :-) Takže za mne poslední dotaz - jaké poslechové studio byste mi v Praze doporučili, kde bych si mohl vyzkoušet tu sestavu (sestavy) od Pro-jectu? (jednoznačně to pro mne v tuto chvíli bude nejlepší volba) Nejde o to, že bych neuměl Googlit ale hledám Vaši osobní zkušenost, kde budou mít na mne trpělivost a nebudou se mi za každou cenu snažit narvat to, co jim na krámě leží už několik let a čeká to právě na takového blbce, jako jsem já, který si nechá cokoli nakukat? Ještě jednou díky, Tom.
  13. to Frostie: díky. Něco takového jsem přesně potřeboval. Konečně mám představu. Mohl bys mi prosím sestavit nějakou variantu "minimal" a "optimal" včetně odkazů na jednotlivé komponenty na nějakém eshopu?
  14. Díky za rady ale nene, nic staršího nechci :-( Ten korekční předzesilovač (třeba zmíněný Pro-ject phono box) je třeba jak k modelům s i bez zabudovaného předzesilovače, nebo právě ten už může být i zabudovaný? Každopádně i tak je třeba k tomu ještě další zesilovač? Potom ale už předpokládám půjde vše zapojit i na pasivní bedny, že? Nemohl by mi sem někdo vypsat alespoň orientačně nějakou sadu komponentů, která tedy bude kompletní tak, aby to prostě fungovalo?
  15. Dobrý den, pánové, tak jsem se nějako z doby digitální přehoupnul do doby analogové. První byly hodinky, potom fotografie a teď mě láká i hudba... Prostě jsem zatoužil po gramofonu. Jsem ale elektrofušer a nějako se mi nepodařilo vygooglit víc informací k zapojení. Ano, líbilo by se mi něco od Pro-Jectu ale připadá mi, že z hlediska nastavení antiskatingu atd. to prostě není to nejlepší. Proto pokukuji po: Lenco L3808, Lenco L-90, nebo Audio-technica AT-LP120USBHC. To USB bych ani nepotřeboval ale kdo ví, že? Nebo poradíte něco jiného? Ale můj dotaz zní jinak. Mám doma mikro systém Philips MCD-716. Má to cinch AUX vstup(y) a logicky i zesilovač. Předpokládám, že k tomu by to připojit asi šlo, že? Ale půjde k tomu připojit gramofon jak s, tak i bez předzesilovače? Jaký v tom je rozdíl??? Ale aby to nebylo tak jednoduché - do těch cinchů mám zapojenou televizi. Existuje nějaká rozbočka či co, abych tam mohl mít oboje? A nebo co byste mi doporučili jako set, kdybych k tomu chtěl nějaké sólo monitory? Btw. rozpočet není neomezený, spíše naopak :-( Mockrát díky za odpověď, Tom.
×
×
  • Vytvořit...