Přejít na obsah

NočníChodec

Členové
  • Příspěvky

    25
  • Registrace

  • Přítomen

1 sledující

O uživateli NočníChodec

  • Datum narození 30.8.1966

Profile Information

  • Pohlaví
    Muž
  • Bydlí
    Praha
  • Fanoušek značky
    Steinhart

NočníChodec's Achievements

Začátečník

Začátečník (2/8)

  1. Děkuji za odezvu. Protože moje hodinky měly nejvyšší čas na pravidelný servis, odvezl jsem je do Chronoshopu. Výměna lunety se tedy udělá v rámci a na pracovišti servisu. Dostupnost součástky asi nebude problém.Ta webová stránka Steinhartmods je zajímavá a třeba se bude hodit. Pěkný den!
  2. Ahoj. Protože jsem poškrábal původní plechovou lunetu ve svých Ocean One, hledám trvanlivější keramickou lunetu. V nabídce Chronoshopu jsem ji nenašel. Poradíte?
  3. Tyto hodinky se pod různými názvy objevovaly v sedumdesátých letech i u nás v Československu. Já sám je měl v modrozeleném potisku a s nápisem Casio. Věděl by někdo, kdo a pro koho je vyráběl? Díky.
  4. Do rozebírání bych se nerad pouštěl. Hodinky jdou a vice od nich nechci. Překvapila mě jakási ?syrovost? u tak starého výrobku. Hrany na pouzdru a tlačítkách jsou jak nové.Čekal bych je ohlazené.
  5. Zatím se mi zdá nejpodobnější Landeron 52 (1942-1955). Mohl by někdo vysvětlit proč je strojek bez jediného značení? Je to padělek? Nebo se tehdy vyrábělo tak masově, že na značení nebyl čas?
  6. Přidávám jednu fotku strojku. Snad bude někomu povědomý.
  7. Dobrý den. Prosím o pomoc s určením mechanických hodinek. Mají jen nápis ?EROICA? a tachymetre. Kdy se asi vyráběly a kde? Děkuji, Jindřich K.
  8. Dovolím si upozornit na praktickou použitelnost fotoluminiscence u nových Oceanů 1 Vintage Red. První dojem byl, že to svítivost indexů s přibývajícím časem strmě klesá. Téměř před mýma očima. Celý rozmrzelý jsem šel spát. Po 9 hodinách spánku jsem se v temném pokoji rozkoukal a ejhle! Ono to svítilo a odečetl jsem čas! Podotýkám, že hodinky jsem nijak nepřipravoval. Potvrdilo se, že fotoluminiscence v Oceanech funguje. Stačí dát očím čas, aby se přizpůsobily nízké úrovni osvětlení.
  9. Děkuji všem, kteří dnes přispěli radou. Za svoje peníze jsem dostal ?zatraceně víc hodinek? než jsem doufal. A vítězem je Steinhart Ocean One Vintage. Se safírem a kalibrem ETA, za náklady nižší než byla nabídka MPM. Hodinky už mám na ruce a moc se mi líbí.
  10. Asi bude dobré uvést některé důvody a vysvětlit pohnutky, které rozhodují. Čína ano, nebo ne? Radši ne, protože čínské výrobky mají pověst spotřebního zboží. Nikdy jsem neslyšel:?To si kup! To je Čína, ta ti vydrží?. Tyto hodinky budou dárkem k životnímu výročí. Mají obdarovanému zůstat až do smrti. Láce hodinek, nebo láce strojku? Na nákup dárku se skládá několik lidí. Někteří z nich nemohou a nechtějí pochopit dnešní kupní sílu české koruny. Aby se vůbec shodli, je potřeba odůvodnit výběr a tím i cenu. Kamenný obchod, nebo nabídky na internetu? Nakupovat půjde společně více lidí. Žádný z nich není znalec hodinek. Za těchto okolností je lepší volba kamenný obchod s živým prodavačem. Nové, nebo použité? Jde o dárek k výročí. Myslím, že nákup použitých hodinek se v tomto případě nehodí.
  11. Prosím o alternativní návrhy na automaty s lunetou. Docela to spěchá :-( Cenu jsem uvedl výše. Já jsem strávil chozením po prodejnách spoustu času a nevybral jsem.
  12. Vybral jsem si tyhle hodinky. Typ je W01P.10693.B. Rozhodovala čitelnost, pohyblivá luneta a životnost strojku. * Při rozpočtu 10 - 13 tisíc jsou ostatní konkurenti drobnější, nebo jsou to chronografy. To je pro mě špatně čitelné.
  13. Ahoj vespolek. Vyhlédl jsem si cenově dostupné automaty z MPM. Při průzkumu jsem zjistil, že kalibr Miyota (který je uvnitř) má cenu 60$ a celé hodinky 11000,- Kč. Je to normální, nebo není? Děkuju za vaše vyjádřené názory.
×
×
  • Vytvořit...