Přejít na obsah

jan21

Členové
  • Příspěvky

    37
  • Registrace

  • Přítomen

Návštěvy profilu

3 801 zobrazení profilu

jan21's Achievements

Začátečník

Začátečník (2/8)

  1. Update po patnácti letech každodenního nošení: Hodinky stále skvěle fungují, žádná výměna baterie ani jiný servis nebyl potřeba. Solární dobíjení stále bez problému funguje, ručičky v noci svítí. Stále je mám, ale letos jsem si pořídil chytré hodinky od Garminu. Ty mi ovšem těžko tolik let vydrží.
  2. Update po více než deseti letech provozu: Hodinky jsou stále perfektně funkční, jsou vodotěsné, za celou dobu nebyla potřeba žádná výměna baterie (kondenzátoru) ani přetěsnění, ručičky ve tmě stále pěkně svítí. Titan, obzvláště na sponě, je od každodenního používání poškrábaný, safírové sklo bez vady. Hodinky nemají rády otřesy (mít je na ruce a tlouct při tom do něčeho kladivem není dobrý nápad), většinou se posune minutová a vteřinová ručička, ale kalibrace bezproblému pomůže. Za mě stále velká spokojenost.
  3. Moje hodinky oslavily 6. výročí. Tak hlásím, že stále fungují naprosto bez problémů, žádný servis, žádná výměna baterie (kondenzátoru), sluníčko je dobíjí jak má. Jediná věc mě mrzí, že při větším otřesu se občas posunou ručičky (lze znovu zkalibrovat).
  4. Tak jsem mel prvni zavadu. Ale nedeste se, nic zavaznyho. Hodil jsem sebou o zem a bohuzel jsem mel hodinky na zapesti, takze to schytaly. No a druhy den koukam, ze mam o sest minut mene, nez je presny cas (prestoze byly hodinky synchronizovane). Proste se tou ranou posunul cas (minutova a vterinova rucicka) dozadu o sest minut a asi 20 sekund. Nejdrive jsem z toho byl dost zoufalej a skoro vyrazel k hodinari na opravu. Nastesti jsem zachoval chladnou hlavu a zkusil zkalibrovat...a povedlo se :-D Zase mam presny cas.
  5. Jenom pro ostatni popisu postup manualni synchronizace: dlouze zmacknout spodni tlacitko, vterinova rucicka se nastavi na 12 hodinu (indikator RX). Chvili se zjistuje prijem signalu. Pokud signal neni, hodinky jednou pipnou (po cca 20 sekundach) a vterinovka se vrati zpet na cas. Pokud signal je, vterinovka se presune na indikator podle sily signalu Low, Medium, High a dochazi k synchronizaci casu. Po cca 2 minutach hodinky 2x pipnou, vterinovka se presune na presny cas a synchronizace je dokoncena. Pro kontrolu staci zmacknout kratce spodni tlacitko a pokud je cas synchronizovan, vterinovka se presune na indikator L-M-H. Pokud synchronizace neprobehla uspesne, vterinovka je na indikatoru NO (11 hodina).
  6. Ja jsem nosil asi 10 let ocelovy tah a taky mne cernala ruka. Pred 2 rokama jsem presel na titan a je po problemu. Takze doporucuju titan. Ne nadarmo se dava titan do ruznych implantatu. Protoze proste narozdil od oceli nereaguje s imunitnim systemem cloveka a pot s titanem taky nereaguje.
  7. Na pozici 8 je korunka, kterou se otaci vnitrni luneta s "logaritmickym pravitkem" na provadeni navigacnich vypoctu.
  8. Podle svych hodinek soudim, ze realna barva ciferniku je cerna. Na newatch.com je u "mych" hodinek take fotka s sedo-modrym nadechem.
  9. Tak jsem trošku otestoval své Citizeny v sauně (už mi po roce a půl otrnulo). Navštívil jsem s hodinkami na ruce parní saunu, kde bylo 45 stupňů a 100% vlhkost vzduchu a dále klasickou finskou saunu (100 stupňů a 10% vlhkost). Zajímavé bylo, že jsem se o ně nespálil (že by nižší tepelnou vodivostí titanu?) Hodinky byly z parní sauny na povrchu totálně orosené, ale uvnitř hodinek ani kapička. Ze suché sauny byly trochu rozpálené, ale na funkci rostlináře to nemělo žádný vliv (doufám). Takže naprosto bezproblému, i po týdnu od saunování fungují skvěle.
  10. Jsem stale maximalne spokojen. V noci svitej, stale jsou naprosto presne, sklicko bez skrabance, naopak titanova spona je vlasovych skrabanecku plna. Dosud zadna zavada. Jen jsem zjistil, ze vlastne stopky (kuli kterym jsem si je mimo jine kupoval) nepotrebuju. Navic se stopovany cas tak spatne odecita, ze ani moc pouzitelne stopky nejsou. Cas se odecita dobre, tam problem neni. Kazdopadne vsechny okolo hodinky zaujmou, protoze je na ciferniku totalni zmatek a zmet cisilek, takze kazdeho zajima, co vsechno hodinky umi. I pres ty relativne nepouzitelne stopky bych si je koupil znova.
  11. Tak, tak, navod v cestine nikdo asi nema, protoze jenom blazen by si je kupoval v cechach, kdyz se daj sehnat za polovinu v cizine. Ale mozna se mylim. Chce to trochu anglictiny a navod mas za hodku prelouskanej, aspon ja jsem narazil jenom na dve slovicka, ktery neznam...
  12. Cena je samozrejme pri soucasnem kurzu podstatna, ale pochybovat o serioznosti u tohoto obchodu je bezpredmetne. Je to opravdu solidni a overeny obchod. Ja si radeji priplatim neco za onu serioznost, nez kdybych pak mel plakat nad zaplacenou ale nedodanou zasilku z eBay. A pokud umis cist (anglicky neb spanelsky), tak je tam napsano vsechno, co potrebujes k vypocitani ceny. 417,41 Eur + 16 % dan (66,80 Eur) + 16,10 Eur postovne na dobirku do CR, tzn. dohromady 500 Eur.
  13. Mimochodem ta luminiscenční vrstva je stále OK, protože i po těch 10 měsících svítí celou noc a ráno v úplné tmě pohodlně přečtu čas.
  14. Od zakoupeni je to 10 mesicu a jeste jsem ani jednou nesahnul na serizeni casu. A to ani i pri zmene letniho a zimniho casu. Porad jsem maximalne spokojen. Zadne zavady se zatim neobjevily. Jen snad ten titan je opravdu mekci nez ocel, takze uz je na nekolika mistech skrable pouzdro i tah. Safirove sklo je bez skrabnuti.
×
×
  • Vytvořit...