Přejít na obsah

Emhyr var Emreis

Členové
  • Příspěvky

    26
  • Registrace

  • Přítomen

Profile Information

  • Pohlaví
    Muž
  • Bydlí
    Brno
  • Fanoušek značky
    Steinhart, Stowa, Archimede, Damasko

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

Emhyr var Emreis's Achievements

Začátečník

Začátečník (2/8)

  1. https://www.csfd.cz/film/1424395-modrooky-samuraj/prehled/ nebo https://www.csfd.cz/film/1193923-griselda/prehled/
  2. Dobrá, rychlá a věcná komunikace. Díky za výměnu!
  3. Dobrá domluva, rychle odesláno a dobře zabaleno. Naprosto bez problémů. Díky.
  4. Skvělá domluva, rychle odesláno a dobře zabaleno. Naprosto bez problémů. Díky.
  5. Nevím přesně, jak myslíš, že ho znáš ale vzhled robota můžeš znát ze serií Appleseed http://www.csfd.cz/film/377561-appleseed-alpha/galerie/?type=1 - Briareos :-D
  6. Prosím přijměte moji omluvu, byl jsem si jist, že jsem obrázky vložil a skrz pomalý internet se mi nezobrazily.
  7. Tak se rok s rokem sešel, a já jsem zjistil že výše zmíněné hodinky vlastním něco málo přes rok. Po delším odhodlávání jsem se nakonec rozhodl střihnout si takovou malou pseudo-chlulbí-recenzi . Větší recenzi nejdříve za rok Nabytí hodinek Po delším rozhodování a omezování podle různých, v té době aktuálních kritérii, jsem dospěl do fáze kdy mi zbyli Marine od Steinhartu a pilotky od Archimede (zpětně nevím co se mi na nich líbilo). Pravděpodobně zapříčiněním vyšší moci, v té době nabídl inzerát na tomto fóru Snake, napsal jsem zprávu, slovo dalo slovo a já jsem se stal šťastným vlastníkem těchto krásných hodinek. Schopnosti a vlastnosti hodinek Srdcem hodinek je Unitas - 6498 s modřenými šroubky, a že se krásně poslouchá, lehce vypouklý safír chrání porcelánově bílý ciferník (bílý ciferník je prostě super), po kterém běhají modřené ručičky. Celkově tato parta částí tvoří 44 mm komplex, který krásně sedí na ruce a dokáže vykouzlit úsměv či zlepšit náladu při pohledu na něj samotný. Jak jsem psal, hodinky umí majitele rozveselit, umí spolupracovat s košilemi a oblekem ale kraťasy s tričkem vyloženě nepohrdnou. Umí být docela přesné - ze začátku jsem si dělal i grafy , ale to mě brzy přešlo, teď je jednou za týden až čtrnáct dní vrátím o cca minutu zpět. Co bych na hodinkách zlepšil Ruční nátah mi vyloženě nevadí. Kromě sportu a práce v méně hostinných podmínkách (práce v lese), koupel - kdy hodinky nemám na ruce, je prakticky nesundám ze zápěstí, proto bych preferoval a dal jim automat. Před čtrnácti dny jsem pořídil 22 mm řemínek od Fishi-ho opět zde na fórů, do té doby jsem s "krokodýlem 22/18 " od Steinu byl spokojený, teď bych si k nim nedokázal jiný představit. Od té doby hodinky sedí na ruce jako p*del na hrnci. Trošku mi vadí leštěná luneta na broušeném těle - rozhodně to chce lunetu broušenou. A jediná věc co mi vadí nejvíc, ale přežiju to! Je vteřinová ručička na pozici 6. Ze začátku to byla zajímavá změna, ale po roce zjišťuji, že jsem prostě na klasickou kocentrickou "velkou" vteřinovku Přání do budoucna V případě, že je nepošlu do světa, tak aby mi dělali ještě dlouhou dobu hodně radosti. A co já vím, třeba jim pořídím nějakou slibnou společnost aby se nenudili. Závěrem bych rád poděkoval Chronomágu za to, že je. A že díky němu jsem narazil na tyto krásky, které mi vždycky zlepší náladu! Díky!!
  8. Výborná domluva, rychlé jednání. Spokojenost, doporučuji!
  9. Nevím pánové, kolik jste toho od Nesba četli. Souhlasím, že konkrétně Nemesis a Pentragram jsou slabši a to i proti prvotině Netopýřim muž. Doporučil bych Vám spravit si chuť na dílech Sněhulák a Levhart. Ty by si určitě zasloužili Vaši pozornost. A pokud ne tak doporucuji podívat se po Mesiáši od Borise Starlinga, velice dobrá kniha.
  10. Zdravím, jaký máš dům? Starý? Novostaba? Rekonstrukce + zateplení? Nizkoenergetický? Chceš k tomu kotli mít připojené jen radiátory nebo budeš přes zimu ohřívat i vodu na koupání? Akumulačka je? Bude? Jaký máš průměr komína? Jaká je jeho účinná výška? Jen ze zajímavosti otopnou soustavu máš dělanou přes čerpadlo, samotížku nebo kombinaci? Co rozhoduje: Záleží na detailech ,pokud nebude kotel v samostatné kotelně nebo ve sklepě díval bych se po očku na hlučnost. Osobně bych volil litinovou konstrukci. Pokud jsi si naprosto jistý, že nebudeš topit ničim jiným než uhlím, tak bych volil Benekov, kdyby jsi si chtěl nechat zadní vrátka k kusovému dřevu a peletkám, přemýšlel bych i tom ecosroll V8(ale tady pokud nejde udělat nic s výškou kouřovodu, tak je to passé).
  11. Pánové děkuji za Vaše reakce, vidím, že jsem se měl více rozepsat zato se omlouvám a hned to napravím. Chci vyrobit Kalvados (pálenka z moštu snažicí se napodobit Calvados), nechci vyrábět Jablkovici ( pálenka z jablečné drtě). S ovocnou pálenkou z jinéh ovoce néjaké menši zkušenosti mám, ale jablka budu dělat prvně a hlavně se to liší od rodinných rad, kdy výsledný produkt byl něco mezi Kalvadosem a Jablkovicí. Mám v plánu jablka vymoštovat, přidat cukr. Z moštu připravít jablečné víno, po ukončení kvašení stáhnu z kvasnic, dosladím, nechám dokvasit, stáhnu a pojedu pálit. Ale v ruzných diskuzích, či knihách jsem se dočetl, že Calvados zraje v dubových či akátových sudech sudech, ale zdroje se neshodují ve kterém stádiu to zraje. Uvadí se aby odpočiválo víno a dále se uvádí, že by měla odpočivat pálenka. Osobné se přikláním ke zrání pálenky v sudu, ale nerad bych něco prošvihnul. 1. Kolik cukru dodat do moštu , na kolik NM° či Bx° nastavit prvotní hodnotu moštu. Nebo řídit se přidaním cukru jako do vína tj. 5 - 7kg na 50l? Nejsem ten kdo se cukru vehementně brání ale při středu 6kg /50l nepotřebuju lámat rekordy v palírně, a vcelku mám obavy o to, že chuť a vůné řepného lihu přebije vlastní vůni a chuť jablek. 2.Spočnutí v sudu - víno nebo pálenka? Tak kdyby někdo měl vlastní zkušenosti a trochu víc se rozepsal, byl bych rád.
  12. Zdravím Vážené členy, chtěl jsem se jen zeptat jestli tady není néjaký člen, který má s pěstitelstkým pálením a to konkrétně s přípravou kvasu zkušenosti. Vím, že toto fórum není primárně určeno k této zálibě, ale snad by se tu pár lidí vyskytovat mohlo. Potřeboval bych poradit s připravou Calvádosu(Kalvadosu), vyvrátit či potvrdit pár mýtů a pověr. Případně bych byl rád za odkazy na jiná fóra zabívající se touto tématikou, (vím jak funguje Google, ale kromě www.zahrada.cz na kterou mám svůj názor, mi to nic lepšího nevyhodilo). Předem děkuji.
  13. Nebál bych se toho, Marine mi dělali ze začátku 20-25s do plusu po cca 2 měsících, se to ustálilo na 5-7s do plusu. Dej tomu čas, zbytečné se nenervuj anevšímej si toho.Pokud se to nezlepší ,jsi je nech seřídit.
  14. Za mě Steiny marine arabic, dokážu si je představit jako oblekovky dokonce je tak i nosím. Mají ideálni velikost, vlezou se pod lem košile. Pokud by se ti zdály velký, maji ješte menšiho 38mm bratra . Ale k obleku, pokud by jsi jej nosil více pravidelně bych zvolil variantu s řimskými čislicemi, jsou více společenké - ale zas je to subjektivní pocit..
×
×
  • Vytvořit...