Přejít na obsah

Great_Peti

Členové
  • Příspěvky

    8
  • Registrace

  • Přítomen

Great_Peti's Achievements

Začátečník

Začátečník (2/8)

  1. Tak ty Longines máte krásný, to je zase úplně něco jiného
  2. Great_Peti

    Seamaster 300

    Tak tyhle jsou neuvěřitelně krásný! Gratuluji
  3. Ahoj, chci se pochlubit Roamerkama co jsem si pořídil od pána v originálním balením s účtenkou. Hodinky byly zakoupeny v roce 1970 v klenotech na Václavském náměstí za 2 400 korun. Nebyly téměř nošeny a jsou ve velmi pěkném stavu, žádné velké škrábance. Ani na googlu jsem těchto šestistovek moc nenašel, takže pokud víte jakou mají například hodnotu, tak napište.
  4. děkuji u těch seamasterů jsem našel lunetu a ručičky, ale u trochu jiných modelů. Jenom ciferník jsem nikde nenašel, je možný, že je domalovaný. Tak jestli to nebude skládačka, ale stroj, jak jsem říkal je pravý.
  5. Ahoj, chci vám ukázat svojí sbírku vintage hodinek. Jediné bližší informace mám k historii Speedmasterů, které byly koupeny od Čecha, který emigroval do USA, kde hodinky zakoupil. Mám od nich dokonce certifikát s datem nákupu a cenou, bohužel jsem teď ještě mimo ČR na pár měsíců, ale fotku mohu přihodit později. Tuším, že cena hodinek byla přes 200 dolarů. Když se vrátil na důchod do ČR, tak je od něj otec zakoupil a následně jsem si je od něho koupil já. Na hodinkách bylo pouze přebroušeno sklíčko, jinak je vše původní. Seamastery jsem na fórum postoval již před nějakou dobou, protože jsem si nebyl jistý pravostí. Nechal jsem je následně zkontrolovat u Dušáka, kde mi řekli, že stroj je originál. Bohužel fotku strojku nemám. Odkaz do diskuse je zde: http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/57831-omega-seamaster-identifikace/?p=915176 Autavie mi před lety vypadli z ruky a je u nich poškozeno sklíčko, na kterém je menší pavučina. Hodinky jsem zakoupil i s boxem ve tvaru přilby. Nedávnou jsem ji našel na ebay, kde se prodávají za opravdu vysoké ceny a údajně se jedná o vzácné kousky. Pokud by někdo věděl, proč je box tak drahý, prosím napište. Všechny hodinky fungují. Když jsem byl u běžných hodinářů, tak se mi hodinky báli otevřít. Přemýšlím, že bych si je nechal otevřít, zjistit stav a případně nechal servisovat. Pokud byste měli rady nebo se chtěli na něco zeptat, tak neváhejte.
  6. Dobrý den, dnes jsme byl u Dušáka ověřit jestli se jedná o originál. Hodinky otevřeli a stroj je originální, číslo kalibru je 565. Ale jak je stroj starý tak by potřeboval opravu. Je suchý a těsnící guma je prý rozteklá. když jsme se ptal jestli je originální ciferník a víčko, tak to by bohužel neřekli. Fotku stroje nemám.
  7. Děkuji za poznámky. Ano znáček Omega je uprostřed víčka. Jinak stejné ručičky jsem našel i na googlu, viz. odkaz: https://www.google.cz/search?q=Seamaster+300+reference+2913&hl=cs&biw=1366&bih=643&bav=on.2,or.r_qf.&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=xVRMUdDtMvP64QTVioC4Bg Ale ty zase mají odlišnou lunetu.
  8. Dobrý den, dostal jsem od otce hodinky Omega Seamaster 300 a měly by být cca z roku 1969 -1970, ale připadají mi až v moc dobrém stavu (bez škrábanců), jediné místo kde je na nich videt čas jsou ručičky, kde je lehká koroze. Mohli byste mi prosím říct k těmto hodinkám něco více, třeba typ, či jsou originál?
×
×
  • Vytvořit...