Přejít na obsah

neinformovany.odbornik

Členové
  • Příspěvky

    3
  • Registrace

neinformovany.odbornik's Achievements

Začátečník

Začátečník (2/8)

  1. Dobrý večer pánové, měl bych prosím dotaz a nevím, kam s ním. V prosinci 2015 jsem si koupil Alpinery 4 GMT, za celou dobu nikdy nebyl žádný problém, ale před zhruba měsícem se začaly samy zpožďovat. Nejdřív jsem si myslel, že se prostě málo hejbu , ale pak se začaly i zastavovat po krátké době nenošení (nevydržely přes noc na stolku), a teď nevím, zda jsem s nimi něco udělal (nevybavuju si, že bych s nimi někde třepnul nebo provozoval nějakou výjimečnou aktivitu), nebo prostě už jen po třech a půl letech denního nošení potřebujou servis. A teď série blbých dotazů, jsem věčný začátečník: Kupoval jsem je na Gemnation, tzn. nemám vyplněnou warranty kartičku, tzn. ty hodinky asi nikdy nebudou mít jakože sběratelský potenciál, jen jsem si v té době pořizoval své první automaty a tyhle byly zrovna na Gemnation za super cenu a moc moc se mi líbily, tak je mám. Kam je teď mám odnést na servis? Kvůli výše zmíněnému podle mě nemá smysl je nosit k AD, resp. provede běžnou údržbu nebo i opravu kvalitněji než jiný zkušený hodinář? Díval jsem se na Alpina web, v ČR je tam nějaké service center v Pardubicích, v Německu, kde aktuálně částečně žiju a pracuju, je service center v Düsseldorfu, obojí je pro mě dost z ruky, poštou je asi posílat nechci, pokud to nebude nezbytně nutné. Do Plzně jezdím tak jednou, dvakrát za měsíc, ale co jsem hledal na fóru, tak tady asi žádný ověřený schopný hodinář není. Ve čtvrtek a pátek jedu výjimečně do Prahy, původně jsem myslel, že se zastavím v Koscomu, ti je umí servisovat, když je prodávají? (Nejsou na webu mezi těmi service centry, nerozumím tomu.) Je reálné, kdybych zítra zavolal, že bych je tam ve čtvrtek nechal a v pátek vyzvednul, nebo je to do druhého dne nesmysl? Nebo je mám dát k jakémukoliv hodináři "u nás" ve Schwarzwaldu, Mecce německého hodinářství? Bydlím a pracuju kousek od Schrambergu, tak jsem si minulý týden kvůli sestry svatbě a abych měl co nosit, až budou Alpinery v servisu, pořídil přímo ve fabrice další kus z podpisu. Omlouvám se za takový elaborát, případně to přesuňte do nějaké žumpy. Díky.
  2. Díky za odpověďi. To video, jsem si pustil, ale jsem v práci, tak si k němu nemůžu pustit zvuk. Usuzuju správně, že v něm ten člověk kritizuje, že se na nich špatně odečítá čas? To je docela zásadní problém u hodinek... Takhle, klidně bych koupil levnější, ale na žádně černé jsem nenarazil, nebo naopak o něco dražší, kdybyste mi tu doporučili nějaké, za které se vyplatí připlatit si... Asi ta černá skutečně není moc praktická, ale mně se prostě iracionálně líbí, asi právě proto, že se moc často nevidí. Děkuju i za další tipy, ale ani jedny ty Steinharty mě moc neoslovily, působí na mě tak trochu "komiksově", kdyžtak hoďte ještě další, pokud vás napadnou... Dík. edit: Ještě k emefovi: Když mě právě zaujalo, jak jsou celé tmavé, jenže až na tom videu výš jsem zjistil, že je to vážně úplně na ho... Ty Seika nejsou špatný, ale taky to není úplně ono, ale každopádně dík. Jinak na nějaký zajímavější kousek se možná vrhnu časem, až získám trochu přehled, ale zatím se v tom vážně neorientuju, tak pro začátek vybírám jen nějaké obyčejné hodinky na takové to domácí nošení...
  3. Zdravím vás, pánové, tohle je můj první příspěvek tady na fóru a předem říkám, že jsem hodinářská lama, tak se hned nečertěte, pokud k tomu bude důvod. Procházel jsem už i předcházející témata týkající se těchto hodinek, ale ani netýkají se přesně toho, co zajímá mě, proto jsem založil tohle. Chtěl bych si pořídit svoje první "lepší" hodinky (vím, že lepší hodinky to nejsou, ale proti plastovým swatchkám, které jsem měl asi před dvanácti lety, to je o třídu jinde) a padly mi do oka tyhle Citizeny: http://www.timestore.cz/Znacka/Citizen-259/Citizen-Nighthawk-Eco-Drive-6768 Ale jak říkám, jsem v tomto směru lama a chtěl bych od vás poradit, jestli to v téhle cenové hladině není vyloženě krok vedle. Rovnou bych vás chtěl poprosit, jestli byste mi mohli doporučit nějaké zajímavé alternativy. Žádné vyloženě konkrétní požadavky nemám, jen bych rád černé s kovovým tahem. Už jsem procházel spoustu stránek, ale zrovna v těchto "low-endech" jsou snad stovky různých modelů a nějak se v tom neorientuju. Na konkrétní značce taky netrvám, rád si nechám poradit od zkušenějších. Ještě bych měl jeden související dotaz. Asi bych je neobjednával z toho uvedeného odkazu, ale odněkud z eBay nebo tak. Lze nějak spolehlivě poznat, že jsou ty hodinky originál se zárukou, nebo to prostě musím "risknout"? Sice u většiny je uvedeno "Original manufacturer warranty", ale to tam asi může napsat kdokoliv... Pokud jsou moje dotazy hodně stupidní, tak to smažte, jinak díky předem za odpověďi!
×
×
  • Vytvořit...