Přejít na obsah

fahrtime

Členové_50
  • Příspěvky

    114
  • Registrace

  • Přítomen

O uživateli fahrtime

  • Datum narození 20.5.1983

Profile Information

  • Pohlaví
    Muž
  • Bydlí
    Olomouc
  • Fanoušek značky
    Panerai, Omega, Tudor, Ch.Ward, Longines, Tissot, Seiko, Prim

Návštěvy profilu

1 883 zobrazení profilu

fahrtime's Achievements

Učedník

Učedník (4/8)

  1. fahrtime

    Seiko Legenda - Želvy

    Takže je vše o designu a v mechanice žádný rozdíl?
  2. fahrtime

    Seiko Legenda - Želvy

    Zdravím. Snad mě neukamenujete za dotaz (těch 133 stránek možná skrývá odpovědi, ale to nedám). Zvažuju, že si pořídím modré potápky. Želvy jsou favoritem. Když ale koukám na inzerci, hemží se to názvy a zkratkami a já nevím, zda je odlišnost pouze v designu nebo i tvaru, parametrech a vnitřnostech..? Bez přívlastku, pak Padi, Prospex, Blue Lagoon, Save the Ocean a určitě je toho víc. Díky za stručný úvod do želv.
  3. Když člověk čeká v autě, vznikne leccos.
  4. fahrtime

    Citizen Fugu

    Řešili jste už někdo na Fugu výměnu minerálu za safír s AR ?
  5. Ref. L3.677.4 Dnes už tam ale dávají novější kalibr s delší rezervou chodu.
  6. Musím říct, že jsem ještě spokojenější než jsem čekal. Na hnědém řemenu mě momentálně baví víc než na tahu.
  7. Pořídili jsem si z druhé ruky Conquesty 41 mm. Původně to měly být tooly, protože vypadaly v inzerci trochu dodrbaně, ale jsou parádní. Každopádně přišly na nasazeném řemeni Two Stitch Straps a se sundaným tahem. Jelikož mám na tahu Tissoty, uvažuju, že bych nechal Longiny na kůži. Pak jsem ale narazil na to, že výběr v šířce 21 mm je dost omezený. Chcise proto zeptat na doporučení, kam se po řemenech podívat (znám asi jen Strapshop). Tenhle nošený a cizím chlapem propocený řemen sundám (asi na něj vyzkouším nějaký chemicko-fyzikální mordor a pokud ho přežijí, tak možná zůstane jako záložní). Díky za tipy. A pokud máte fotku Conquestů na něčem jiném než na tahu, tak sem s ní :-)
  8. fahrtime

    Powermatic 80

    80 hodinová rezerva chodu je silně návyková - já se na Powermaticu (25 kamenů s klasickým vláskem) rozmlsal. Mám ho ve verzi chronometer (i když bez COSC certifikátu) a dělá mi cca +3 s za den.
  9. Pár věcí mě na nich štve, ale pořád je rád beru na ruku. V ostrém světle parádně vynikl sunburst, ale bohužel taky těch pár šrámů, které běžně téměř nevidím
  10. Mám je s šedým mezikružím a jsou skvělé. Pravdou ale je, že bych ještě o chlup více ocenil verzi bez data... a dříve nebo později půjdou k Jeronimovi, protože mi dělají asi 4 minuty denně :-/ K srdci mi až tak moc nepřirostly Humberta, tak asi půjdou do světa - třeba mi za pár let budou taky chybět :-)
  11. Mám rád vypouklá skla a mimostředné vteřinovky, takže Traktory jsou fajn
  12. V podstatě úplně triviální dotaz - jaké jsou "požadavky" na rukavice, kterými se berou do ruky hodinky při prohlížení / focení apod, aby nebyly hodinky uchytané? Totéž se používá u šperků. Jsou to obyčejné bílé 100% bavlněné rukavice nebo jsou z mikrovlákna či jiného materiálu, který nepráší a nepouští vlákna? Pokud jsou na ně specifické nároky, kde jste je koupili? Díky.
  13. fahrtime

    Powermatic 80

    To je doporučení nebo konstrukční věc? Tzn že by jakékoliv "natahování" po rozběhnutí strojku bylo zbytečné..?
  14. fahrtime

    Powermatic 80

    Když už tu toto zapomenuté vlákno existuje, tak se chci zeptat, jestli někdo nevíte nebo neumíte zjistit, kolikrát je potřeba otočit korunkou do úplného natažení... Když chci mít jistotu natažených hodinek, točím jak blbec, ale nemá to konce :-) Díky.
  15. Přišel mi nový kožený řemen z Číny, tak už jsou komplet nachystané ... pro manželku. Na moje 18 cm zápěstí je těch 34 mm málo.
×
×
  • Vytvořit...