Přejít na obsah

lespol

Členové
  • Příspěvky

    11
  • Registrace

  • Přítomen

O uživateli lespol

  • Datum narození 28.11.1972

Profile Information

  • Pohlaví
    Muž
  • Bydlí
    Baťov
  • Fanoušek značky
    PRIM,Ruhla,Seiko

lespol's Achievements

Začátečník

Začátečník (2/8)

  1. No, začal jsem poobědě, do toho nějaké to kafe a cigáro... kolem 16.h bylo hotovo. Počítám tak 3h č.č. Nemám kdovíjaké vybavení, všechno na koleni. Když už jsem měl vyleštěné sklíčko a provizorně jej nasadil, vypadlo mi na dvoře i s pouzdrem z ruky na dlažbu. Krve by se ve mně nedořezal. Naštěstí jen škrábanec na sklu, který se dal doleštit.
  2. Ještě foto s páskem. a další chlupatá ruka :-)
  3. Ahoj, jsem o pár desítek levelů, co se bastlení týče, níže než ostatní, ale chtěl bych se podělit o můj dnešní homemade výtvor sklíčka na jedny mé staré PRIMky. V hodinářství mi vstříc nevyšli a tak jsem to vzal za své... Vyndal jsem strojek a vyloupnul prasklé sklíčko a vše, krom pouzdra, uložil do krabičky. V dílně jsem objevil plastové vajíčko (kapsli) od nějaké dětské hračky, co se mi zdála vhodná. Byla sice dost podřená, ale za zkoušku nic. Kružítkem jsem vykroužil kružnici (co taky jiného) jen o něco větší (cca 2mm) než byl průměr původního sklíčka. Pak vzal lupenkovou pilku a na prasáka odříznul budoucí sklíčko. Na smirku pak růčo zbrousil nejdříve spodní hranu a když už to vypadalo, že je sklíčko jen o málo větší než otvor v pouzdře, začal jsem jemně brousit po obvodu a přirovnával s pouzdrem. Dokud to nebylo o.k., jen o chlup větší, tak aby šlo sklíčko trochu větší silou zacvaknout. Na závěr začala fáze leštění. No, udělal jsem školáckou chybu hned na začátku, když jsem si bláhově myslel, že důlek po kružítku nebude moc hluboký a půjde zbrousit. Nešel. Nejdříve smirek, potom silichrom a na závěr zubní pasta. To původní vajíčko bylo sice vypouklé, ale zevnitř uprostřed má asi 1cm rovnou plošku, takové zesílení. Ta ploška byla matná a tak jsem ji musel vyleštit i zevnitř. Zatím mám sklíčko jen nacvaklé, sice drží, ale při nějakém prudším pohybu či změně teploty by mohlo vypadnout, tak zvažuju, že ho přilepím. A tak to dopadlo... Omlouvám se, jestli plevelím, či jsem použil nevhodné vlákno. Když tak to smažte.
  4. Ahoj, koupil jsem 2ks prim a chci se zeptat, která korunka a které dýnko jsou ty správné. To dýnko vlevo se mi jeví vyšší, (tlustší), a taky ty zářezy se trochu liší.
  5. To natahovací kolo jsem zkoušel utáhnout, nešlo to. Je tam levý závit, doprava se mi to vyšroubovávalo, doleva protáčelo. No, už jsou u hodináře, oprava prý do 5kila. Samosebou že ne jen Seiko dělá 35 jewels, když jsem pátral po podobně vypadajícím strojku, většinou jsem narazil na Seika, tak se omlouvám.
  6. Takže jsem koupil zajíce v pytli... Strojky s 35 kameny dělá jen Seiko, ale mezi těma jsem nic podobného nenašel. Zkusím toho hodináře.
  7. Tohle jsou ty moje. Nedávalo se do nich třeba více typů strojků? A nebo mám, jak zde říkáte, bastly...? Kolega z práce, co mi je prodal, mi tvrdil, že si je koupil někdy v 93-4 r.
  8. Ano,to jsou ony.(zepředu). Ale podle toho kyvadla tam mám jiný strojek? Anebo je jen jiné kyvadlo?
  9. Ahoj všem,jsem tu na chronomagu již pár let,do fóra však píšu poprvé a hned s prosbou o radu. Koupil jsem PS2 aut.s vadnou korunkou, hodinky nejdou natáhnout, při vysunutí korunky nejde nastavit čas, ani datum.Korunkou jde otáčet ztuha,až skřípavě.Nicméně hodinky po rozkývání samonátahu jdou, i datum se překlápí. Chci je dát k hodináři a tak jsem chtěl mrknout na strojek a objevil jsem toto. Zajímalo by mně, co je to za kalibr a s jakou přibližnou částkou mám počítat za opravu.?
×
×
  • Vytvořit...