Přejít na obsah

divebull

Členové
  • Příspěvky

    29
  • Registrace

  • Přítomen

divebull's Achievements

Začátečník

Začátečník (2/8)

  1. Na potápění si nikdy klasický hodinky brát nebudeš. Tam to vždycky budou digitálky, s největší pravděpodobností Suunto. Klasický mechanický diversky se uplatní prakticky jen u pracovníků v barokomorách a hlavně u potápěčů pracovních, kteří je nosí v habitatu kde spí a tráví volný čas (proto ty héliové ventily). V obou případech jde o použití na suchu.
  2. K Fortisum si muzes dynko s pruhledem objednat zvlast. WR 200. Sam jsem to tak udelal, celkova cena cca. 800,- s vymenou a tlakovou zkouskou. A to nemluvim o tom ze Fortisy jsou fakt super.
  3. Tak jsem si ji koupil naprosto nečekaně u Blažka. Aby aby bylo příznivcům Kary učiněno zadost, koupil jsem tam bundu přitelkyni.
  4. je to normální. Pokud nežiješ v 200m bytě a máš jedno nebo více malých dětí, tak záhy zjistíš, že je to doma jediné místo kde máš alespoň chvíli relativní klid...
  5. Mám iPod touch a obrovská výhoda na něm je ta wifi. Když si potřebuju doma něco rychle najít (nebo když sedím na hajzlu) tak je daleko pohodlnější než tahat a zapínat notebook sáhnout po iPodu. Te naběhne okamžitě. A s jeho systémem automatického otáčení obrazovky a zvětšování dvěma prsty není ani velikost obrazovky problém. Ačkoli jsem původně wifi bral jako příjemný doplněk dnes je to pro mě zcela zásadní funkce.
  6. Chci si koupit nějakou slušnou koženou bundu nebo sako tak okolo 10t. Máte někdo v Praze nějaký osvědčený obchod?
  7. divebull

    Dilema

    To teda jo NIKDO ze sportovnich potapecu se NIKDY nepotopil do 500m (teda ani do 400m) U pracovnich je to jinak, tam se to da a tam taky maji takove hodinky opodstatneni. A mozna si je ani do vody neberou, staci aby vydrzeli tlak v komore kde ti chlapi spi a prebyvaji a ktery je adekvatni hloubce ve ktere pracuji.
  8. divebull

    Fortis - ceník

    Tak jsem se v Koskomu ptal a řekli mi, že se samotná spona koupit nedá a že prý jenom s páskem. To je snad kravina ne? Vždyť v katalogu co má Fortis na webu spona je pod samostatným číslem. Kupoval jste ji někdo samostatně?
  9. Máš asi pravdu. Právě proto jsem se ptal jestli někdo potápěčský hodinky opravdu používá na potápění.
  10. divebull

    Dotaz

    Taky si myslim ze je to PP a taky jsem temer presvedceny, ze je to fake. Navic co by to bylo za komplikaci ty dva totozny ciferniky. Dve casova pasma? Delal to PP vubec nekdy takhle? Jen mi nesedi, ze by si vzal sefkuchar jednoho z nejprestiznejsich hotelu na ruku takovyhle evidentni fake...
  11. Nevíte někdo co je to zač?
  12. Taky bych se stavěl za Fortis. Připadají mi graficky nejčistší. Ale doporučuju si je prohlédnout v reálu. Fortis v reálu vypadá daleko lépe než na obrázku. Chytí tě a nepustí :-)
  13. Myslím klasické potápění s přístrojem. Ono nejde ani tak o cenu, ale spíš o využití. Pokud by totiž někdo používal klasické hodinky na potápění, potřeboval by k nim nutně také hloubkoměr a ty samostaně už téměř nikdo nedělá. Když už se dělá hlobkoměr tak digitální a ten má většinou i měření času. Sice se prodávají i hloubkoměry analogové (kapilární a membránové), ale jejich doba už skončila. Neznám z potápěčů nikoho, kdo by samostatné hodinky ve vodě používal. Já jsem se osobně potápěl s ručičkovými hodinkami jen jednou a to byly quartzové Citizeny a měly digitální hloubkoměr. Bral jsem si je do vody jen proto, abych viděl jak přesně ukazují (a jestli vydrží) v porovnání s jinými přístroji ve studené vodě (4C) a v hloubce pod 50m. Čistě teoreticky má ještě význam značená vodotěsnost 200m, což znamená potápění do hloubek okolo 50m. To že někdo dělá hodinky značené do 300 nebo i více metrů je sice nesporně známka kvality, ale praktická využitelnost je podle mě nulová. A to nemluvím o tom, že když se podívám na svoje Suunto D3 které má cca 250 ponorů a představím si že by tak mohli vypadat moje Fortisy tak se mi dělá mdlo. Ale na druhou stranu musím Suunta pochválit, protože na to kolik ran a jaké zacházení zažily stále bez problémů fungují a já na ně spoléhám (asi nejpikantnější byla výměna baterie před ponorem za svitu čelovky v jeskyni, na zemi a v bahně:-)).
  14. Když už jste u těch potápěčských hodinek, je tu někdo kdo se opravdu s hodinkymi potápí? Tedy myslím s hodinkami bez hloubkoměru, ne Suunto nebo Citizen.
×
×
  • Vytvořit...