Přejít na obsah

tomrx125

Členové
  • Příspěvky

    18
  • Registrace

  • Přítomen

1 sledující

Profile Information

  • Pohlaví
    Muž
  • Bydlí
    Brno
  • Fanoušek značky
    HODINKY, létání, motocykly, zbraně, strojírenství obecně

Contact Methods

  • Skype
    tomrx125@seznam.cz

tomrx125's Achievements

Začátečník

Začátečník (2/8)

  1. Ahoj, jeden hodinkami nepolíbený kamarád má z pozůstalosti kapesní hodinky Switana. Provedení je kopletně zlaté (značka 585 a puncy) a stav skvělý, až na to, že mají utržený vlásek a tedy nejedou. Snažil jsem se tyto hodinky někde najít, ale nikde se moc o této značce nepíše. Vzhledem k tomu, že čeká rodinu a splácí dům mě poprosil je nějak ocenit a případně kde a za kolik prodat. Můžete prosím něco poradit? Je třeba lepší je nejprve opravit? Díky za podněty.
  2. Pokud by někdo řešil stejnou věc jako tenkrát já a abych tuto záležitost uzavřel, tak ještě info, jak to dopadlo. Poslal jsem Zenithky Tondakovi (viz. diskuse výše) a on mi je skvěle opravil a také mi v nich vyměnil sklíčko, takže teď jsou skoro jako nové. Ještě jednou bych chtěl moc poděkovat a Tondaka můžu doporučit jako opravdu pana mistra hodináře.
  3. Ahoj, za mě můžu doporučit Nissan 350z. Je s tím hodně zábavy, podvozek i motor perfektní. Je to spolehlivé auto na které je případně všude dost dílů v aftermarketu za super ceny. Údržba mi přijde srovnatelná s motorkou (olej 4,7 litru po 6000km).
  4. Ahoj, já jsem s tlumičem pořád laboroval na motokrosu a také když jedeme s přítelkyní 2 na cestovní moto. Pokud si to dobře pamatuju, dole se nastavuje to, jak rychle se tlumič vrací (pokud máš pocit že sjede dolů a pak když jede nahoru má tendenci tě vyhodit ze sedla) = na motokrosu s tebou motorka ještě jednou skočí jen z energie akumulované v pružině. Nahoře se nastavuje tlumení pohybu dolů (tedy tlumící síla když se tlumič zmačkává) = to by šlo vysvětli tak, že je například moc měkký a neklade odpor když člověk doskakuje, nebo rychle vjede na nějaký hrb, tak hned sjede dolů. Pokud by toto nastavení bylo moc měkké tak ta motorka bude tak houpat a "plavat". Tou centrální pružinou jde nastavit předepnutí tlumiče = většinou výrobce udává, o kolik má moto klesnout, když na ní sedneš. Pokud se pružina víc předepne, bude od začátku tvrdší (bude větší síla potřeba tlumič zatlačit dolů) takže tímto by možná šlo částečně zredukovat pohyb tlumiče dolů, ale zase to bude chtít přidat na spodku na tom, jak se vrací. Není to úplně jednoduché si to nastavit ke spokojenosti. Snad jsem trochu pomohl.
  5. Ahoj, já mám Schuberth S2 a také na ni nedám dopustit, myslím, že koupí kterékoliv Schuberth nejde nic pokazit. Jezdím na Triumphu Sprint ST, takže něco mezi cestováním a občas rychlejším povozením a na to je ta přilba akorát. Vyklápěcí jsem raději nechtěl kvůli větší hmotnosti.
  6. Moc díky. Teď už jen najít zase čas. Odesláno z mého Lenovo S60-w pomocí Tapatalk
  7. Díky za radu, mně to bylo divný, jaktože film, kde to přímo vybízí, aby byl německy je v angličtině a s tak hrozným "dubingem". Pokusím se to sehnat.
  8. Měl jsem nějakou verzi z internetu... Byl to director's cut, má to myslím 3h 19min. Právě jsem to taky chtěl německy, tak jsem hledal na Wikipedii a pochopil jsem to tak, že to je v originálu anglicky, což byla katastrofa. To tvoje je DVD, BR, nebo také internetová verze? Kdyby byl německý originál, podíval bych se rád ještě jednou. Díky Odesláno z mého Lenovo S60-w pomocí Tapatalk
  9. Ahoj, v Honeywellu je pořád hodně nových míst. Kdo jste programátoři, elektro/strojní inženýři, tak tam pro vás určitě něco bude. Jinak za doporučení člověka je pro zaměstnance ne úplně zanedbatelná odměna, tak se případně předtím ozvěte a podělíme se - KKD. http://honeywell.jobs.cz/www/search.php?exports=82037103&brand=21200101&design=honeywell_cs&local=M265747&cat=&emp=&trackingBrand=unknown&rps=186&fromPage=index
  10. Teď jsem se dodíval na Ponorku (Das Boot) a mohu doporučit. Jen je problém v tom, že v originálu němečtí herci mluví anglicky a není jim moc rozumět.
  11. Ahoj, to jsou skvělé zprávy, děkuji. Zítra nafotím to co zbylo (nebo spíš nezbylo) a dál už se domluvíme přes SZ.
  12. Právě naopak, já jsem poměrně ukecanej, asi to tak udělám. Zase teď mě tak napadá, že v létě většinou jezdím na výlety na motorce a protože ještě nemáme intercom, tak není poznat, kdo pusu nezavře a kdo ne. Smysl to dává a hned jsou 2 commenty doma:)
  13. Dobrý den, babička mi dala tyto kapesní hodinky Zenith. Nejely, protože měly zlomenou hřídel. Šel jsem s nimi v Brně do Oriosy, kde se na mě podezřele dívali, co vlastně mám s těmito hodinkami v úmyslu, tak jsem se odebral naproti k Hanákovi, kde naopak přišli s verdiktem, že bude nutné hodinky poslat do Vídně a oprava bude stát cca 20t (tak cenné zase nejsou = nerentabilní). Hledal jsem po internetu a našel, že kalibr se zřejmě jmenuje 18 1/2. Objevil jsem stránku uhrdelar.se, kde mají hřídelky setrvačky ("balance staff"). Bohužel pro 18,5 měli 2 typy a já typnul ten špatný (DCN988). když jsem viděl, jak se do této opravy všem chce (spolu se zkušeností, kdy jsem k jednomu hodináři v Brně přišel, že potřebuji narychlo nějaký řemen na B42 a on ho tam nebyl schopen nasadit a pak mi ukázal 2 ohnuté klasické stěžejky s tím, že B42 mají svoje (které na nich byly namontované) a on neví, jak na to (kam ty 2 pérové stěžejky chtěl dát a o co je ohnul mi není doposud jasné)) rozhodl jsem se, že to zkusím sám, že nemám co ztratit. Rozdělat kapesní hodinky je jednoduché, složit je také kupodivu jednoduché - ale rozlisovat sestavu setrvačky a toho krystalu na hřídelce dlouhé půl cm je bez speciálního vybavení poněkud nemožné. I když jsem tuto sestavu rozdělal, zjistil jsem, že hřídelka má menší průměr a další komponenty na ní nebudou držet. Jak jsem s tím zápasil, novou hřídelku jsem poškodil a zbytek věcí také - moje hloupost, ale nefungovalo předtím, nefunguje teď, tedy "nula od nuly pojde". Teď bych chtěl být už chytřejší a vyměnit celou sestavu. Nemohl by někdo místní znalý poradit, co přesně je to tedy za strojek, abych mohl koukat po přesné součásti, případně jestli třeba někdo nemáte starý strojek, nebo jen sestavu setrvačky co bych mohl odkoupit? Poprvé jsem se odhodlal založit vlákno, tak doufám, že jsem neudělal něco proti místním složitým pravidlům. Děkuji
  14. Jsem tady registrován cca 2 roky, za tu dobu jsem už přes fórum nějaké hodinky koupil. Protože je pod mou úroveň ke všemu se vyjadřovat (často bez nějaké přidané hodnoty v konverzaci) a případně psát cílené nesmysly, tak mám jen pár komentářů, a tedy nemohu žádné hodinky prodat a posunout se k jiným. Kdyby bylo časové omezení a ne na počet příspěvků, bylo by to lepší.
  15. Já jsem svojí drahé koupil hodinky Boccia Titanium 3119-10. Sice nejsou mechanické, ale mají WR 100m, jsou celé z titanu, přehledné a líbili se mi. Myslím si, že poměr cena/ výkon je u nich perfektní. Přítelkyně je s nimi velice spokojená, jediné, co by jim vytkla je, že okýnko na datum je příliš malé a číslice není dobře vidět. Moje drahá je velký sportovec, tedy jsem potřeboval něco sportovnějšího, co hodně vydrží. Předtím používala nějaké hodinky Casio a těm nějak zkorodoval (jakoby hloubková koroze) povrch, proto jsem vybíral raději titan. Stav na fotce je po 1 roku dennodenního nošení. Objednával jsem je z tohoto obchodu, vše bylo bez problémů. http://www.uhrendealer.com Po roce a půl na fóru jsem se odhodlal ke čtvrtému příspěvku, tedy ještě cca 12 let a budu moct něco i prodat:)
×
×
  • Vytvořit...