Přejít na obsah

Harak

Členové
  • Příspěvky

    33
  • Registrace

  • Přítomen

Harak's Achievements

Začátečník

Začátečník (2/8)

  1. Maxmilian, hodinky z toho seznamu jsem prošel všechny, včetně dalších modelů od zmíněných výrobců.
  2. A Sea-Gull Automatic ST1731 je obstojný strojek?
  3. U Nomos by nebylo co řešit, Tangente s bílým ciferníkem, nebo Metro Silvercut řadím k nejhezčím hodinkám vůbec a to se nebavím o inhouse strojku, mít na ně rozpočet tak pro ně jedu okamžitě. Junghans 027/3500 by se snad i do rozpočtu vešly, vzhledově se mi velmi líbí, ale děsí mě tam plastové sklíčko, bojím se, že bylo poškrábané během měsíce. Jak tak hledám ještě jsem narazil na Laco Classic Dresden 40, kde se hádám o nějaké autenticitě mluvit dá, nicméně vzhledově mě zase tak nezaujaly. Stejný problém mám i se zmiňovanými hodinkami od Tisell. Neznáte ještě nějaké dalsí +-kopírky ale s rozumným strojkem od Miyota, nebo Seiko? Každopádně děkuji za rady.
  4. Popravdě ty hodinky vypadají na fotkách neskutečně, je to přesně to co jsem chtěl, ale bude to za ty peníze fungovat, případně nebude to z venku jak otesané kamenem? Teď nosím hodinky od Deep Blue PRO SEA DIVER 1000 a jsem spokojený, ale taky stály 5x tolik.
  5. Aha beru zpět, nedošlo mi, že i Miyota dělá quartzové strojky. Škoda, vážně se mi líbily. No každopádně ocením jakýkoliv typ na mechanické hodinky tohoto stylu.
  6. Zdravím, delší dobu hledám nějaké cenově dostupné mechanické hodinky s Bauhaus designem. Bohužel na klasické zástupce této školy nemám rozpočet. Nedávno jsem ale narazil na mladou anglickou firmu Paulin a jejich model Commuter Numerical C, co si o nich myslíte, případně nevlastní je někdo, že by poskytl své poznatky? https://eu.paulinwatches.com/collections/commuter-numerical/products/commuter-numerical-c S pozdravem Vojta
  7. Jinak jaká se dá očekávat přesnost? Aktuálně mám potápky Deep Blue PRO SEA DIVER 1K (Seiko NH 36 24) a tam s přesností opravdu spokojený nejsem, za den udělají +15s a hodinář mi řekl, že je odpovídající kalibru a poladit nejde. Případně kdybych chtěl opravdu přesné hodinky ve vzhledu Steinhart Marine na kolik by mě to vyšlo?
  8. Že by se historie opakovala? Před tím jsem sháněl Luminoxy, měli je v jedinném hodinářství v Praze, po pár letech je mají v každém větším městě. Jinak Steinharty se mi také líbí víc + ta modrá kotva, to je nádhera.
  9. Zdravím, uchvátili mne vzhled hodinek Steinhart Marine, případně Archimede Klassik ve variantě s modrými ručičkami. Poradil by mi někdo hodinářství v Brně, kde by se na ně dalo podívat?
  10. Harak

    DEEP BLUE

    Tak a jsou doma. S Marcinem z AtomicTime.pl super domluva, dal mi i slevu. S DB Pro Sea Diver 1000 jsem zatím naprosto spokojen. Když jsem je vytáhl z krabičky, zarazila mě jen jejich hmonost, která činí 225 g. Další překvapení se schovávalo v tahu. Počítal jsem, že si ho zvládnu zkrátit sám, ale šroubečky mají tak malou drážku, že mi nepomohl ani 1mm hodinářský šroubováček, takže pokud to vyjde, zítra zamířím za hodinářem. Luminiscenční vrstva je úžasná. Svítí velmi jasně, zvláštní, modro-zelenou barvou. Mé obavy z přílišné velikosti se naštěstí nenaplnily. Jen upozorním, že na fotce vypadají o dost větší. Hodinky jsem fotil Nexusem 4, cemuž bohužel odpovídá i kvalita.
  11. Harak

    DEEP BLUE

    Na tuto otázku jsem taktéž hledal odpověď a údajně je to zhruba stejné. Na začátku vede superluminova na konci tritium. Pak teda ještě existují výjimky jako je značka Ball (mají i řadu pro hasiče), které mají povoleno osazovat více tritiových trubiček.
  12. Harak

    DEEP BLUE

    Ani ne tak trpělivost, ale rozpočet. Ono se na střední škole přivydělávalo docela složitě a hodinky nebyly vyloženě to nejpotřebnější.
  13. Harak

    DEEP BLUE

    Co se týče dražší hodinek jsem naprostý začátečník, ale vzhledem k tomu, že jsem řešil prakticky shodný problém, svůj názor uvedu. Z počátku jsem vyhlížel hodinky ve vitrínách běžných hodinářství, už bych si snad i něco koupil, ale pak jsem v nějakém filmu zahlédl Luminoxy, tak se započal hon, ptal jsem se všude po okolí a sháněl kde bych je mohl vidět v reálu. V té době, ale tato značka u nás byla známa minimálně a můj rozpočet tomu taky nepomáhal tak jsem to vzdal a dál zůstal věrný svým nezničitelným Casio G-SHOCK. Dva roky na to, nastala doba, kdy bylo občas potřeba nahodit oblek a jak jistě všichni uznají tomu digitálky nesvědčí. Takže hodinky unositelé k obleku, plastové Luminoxy tedy nepřipadaly v úvahu a nejlevnější v kovu stály přes 10 000, což bylo na mne moc. Tak jsem zaklikal parametry a prošel tisíce hodinek. Při hledání jsem nezohledňovat cenu (strop 50k) , ale pouze design. Po několika večerech mi v designovém výběru zůstaly kovové Luminoxy Modern Mariner a Omegy Seamaster. Uběhl nějaký měsíc a u dědy jsem objevil krásu mechanických hodinek. Snad zkušené kolegy neurazím, ale napíšu to podle sebe. Z praktického hlediska jsou quartzky lepší ve všech ohledech. Estetický rozdíl se v případě hodinek bez průzoru stává pouze z méně plynulého chodu vteřinové ručičky. Jenže pocit, že mám na ruce nesmírně složité zařízení, složené z fůry malých koleček, které tam nejspíše naskládala ruka zkušeného hodináře a to, že se člověk může zaposlouchat do jejich rytmu u mě zvítězil, takže de facto poprvé v životě vědomě kupuju méně praktickou věc, než bych mohl a ještě si za ni připlácím. Prošel jsem tedy znovu snad všechny běžně se vyskytující hodinky a zaujaly mě Deep Blue, Vostoky a Seika. Vostoky jsem objevil v brněnském hodinářství a zpracování se mi příliš nelíbilo, také na fórech psali, že je kvalita odlišná kus od kusu. Seika jsem zavrhl po zhlédnutí několika fotek a videí. Zbyly tedy Deep Blue a z mého rozpočtu a požadavku na automat vyšly Deep Blue Pro Sea Diver 1000 Black. Aktuálně jsou objednané, čekám až dojdou z Polska a jen se modlím, aby mi na ruce seděly a byly alespoň tak pěkné jak na fotkách a videích. Snad Ti tedy tato má malá slohovka trochu pomůže a já jsem si alespň srovnal v hlavě 4 letý proces vedoucí k mým prvním drahým hodinkám.
×
×
  • Vytvořit...