Přejít na obsah

Mrsh

Členové
  • Příspěvky

    4
  • Registrace

  • Přítomen

Mrsh's Achievements

Začátečník

Začátečník (2/8)

  1. Díky za rady... student jsem pracující, takže bych tu renovaci asi zaplatit dokázal, ale nějak za tím nevidím tu hodnotu (na těch 10-15 tisíc pracuju poměrně dlouho). Hodinky určitě nejsou do sbírky, nic takového zakládat nehodlám. Spíš na občasné nošení, prostřídat Seika. Strojek jsem vyndal, pouzdro vydrbal v jarové vodě, sklíčko (které už mělo malinkou prasklinku na kraji) se mi podařilo "zaarmovat" nazpátek (mají na to hodináři nějaký lis nebo to také dělají neuměle rukou jako já?), ručky mají bohužel nejen vypadanou náplň, ale jsou bohužel i zohýbané a zrezlé. Fotky pouzdra z druhé strany sem mohu zítra přidat, ale bohužel je obrané až na mosaz (či z čeho to je) a vypadá hrozně. Možná udělám tu svatokrádež, že ho nechám nachromovat a hodinky doplním Parexo díly a pokud by se mi to časem přestalo líbit, tak to vždycky můžu dát do Eltonu, ne?
  2. Nevim jestli je to úplně na chlubení, ale budiž: Nedávno jsem tady psal, že bych si rád pořídil Prim Bauhaus. Pak jsem šel kolem bazaru, Bauhaus tam neměli, ale měli tam za cenu jednoho poledního menu Prim Sport I. Sice obalené nějakým zeleným hnusem, ale natáhl jsem, šly... tak jsem neobědval a koupil si je. Teď mi začalo zkouškové období, takže ideální čas na to neučit se a hrát si. Hodinky jsem začal pitvat (fotka je z procesu), podařilo se mi pokazit lunetu (vyndal jsem plastový kroužek a část toho potisku zůstala na lunetě), když jsem zkoumal jak se nasazuje nazpátek sklo, tak mám pocit, že jsem si tím armovacím (?) kroužkem ještě více odrbal ciferník než byl, no a co mě překvapilo nejvíc, že když jsem je nacpal nazpět do vyčištěného pouzdra, tak se začaly vždy po chvíli zastavovat a "bez problému" běží zase až když vytáhnu tu hřídelku co je na ní korunka. Jako hodinář nic moc, ale měl jsem to v ruce poprvé, no... Rád bych se zeptal na tu poslední záležitost - mohlo se stát, že tam tu hřídelku dávám nějak špatně? "Puntík" jsem mačkal, povytáhnutí a nastavení času i data fungovalo OK... přemýšlím, že bych se pustil i do rozebrání strojku na prvočinitele, ale na to zatím spíš sbírám odvahu. Navíc nevím čím to čistit a mazat. Za další bych je rád nějak renovoval, ale jak to tu tak pročítám, tak buď poslat do továrny (finančně nepřijatelné) nebo ND z druhovýroby (společensky nepřijatelné). Tak s tím asi ještě uvidím.
  3. Díky za informace a stanikovi73 za obrázek. Teď jen kam na ty bílé v chromovém pouzdře a kolik si připravit... Ty Ancre co nabízí tolja jsou taky hezké, ale holt ty tenké ručičky jim dodávají šmrnc.
  4. Zdravím vespolek, jsem zde registrovaný již nějaký pátek, ale většinou jen čtu - takže první příspěvek. Rád bych si pořídil nějaké PRIMky k obleku a moc se mi líbí model "Bauhaus". Avšak všude narážím jen na zlatou variantu (viz foto, půjčené z Aukra): Zajímá mě, jestli se dají sehnat i jiné (jaké?) varianty. Případně ještě zdali jsou podle vašich zkušeností hodinky s těmito Automatic strojky vhodné pro běžné nošení? Díky za vaše názory...
×
×
  • Vytvořit...