Přejít na obsah

Papaya

Členové_50
  • Příspěvky

    160
  • Registrace

  • Přítomen

Papaya's Achievements

Učedník

Učedník (4/8)

  1. https://www.ahifi.cz/montaze-autohifi-0/ U nás na Volvo fóru si nechával vytlumit a ozvučit S80 II, za 50k se to prý blíží továrnímu bowers & wilkins co se dávalo v sérii do těch posledních nových řad. (asi 2016-2017). Porovnávali to přímo kluci z fóra.
  2. Asi to vypadá cool, pač jinej význam to nemá. Tady je to dobře vidět. Kdyby byl podvozek takhle trvale snížený, tak nepřejede ani retardér.
  3. A není to na vzduchu? A když parkuje, spustí se to na min. úroveň (doraz) a pak se to před jízdou normálně nafouká na provozuschopnou výšku. Takhle se to teda většinou dělá.
  4. Tak nakonec to vyhrál Philips.
  5. Ahoj všem, jdu si pro radu. Rozmýšlím mezi Jura E6, NIVONA 842 a Siemens EQ.6. Doma mám dosluhující Juru Z7 a i když už v tom bylo vyměněno co mohlo, zase začíná zlobit a místo kafe do hrnku, proteče (každé třetí - čtvrté) dovnitř. Nechce se mi do toho už dávat peníze. Naposled před rokem parní těleso stálo 6k. U Nivony a Siemensu se mi líbí, že se dá vyndat spařovací jednotka a celé to umýt. Jura má jen klasické proplachy v rámci automatu a do dvou let záruky bych se do toho nechtěl nějak vrtat. Ve hře byla ještě "pákovka" DeLonghi La Specialista EC9335.M, ale kvůli manželce chci něco s mléčným programem a ne jen trysku s párou.
  6. Bohužel nefunguje, nepodporuje m4p
  7. Nemá někdo zkušenost s (nejlépe hromadnou) konverzní formátu m4p do mp3? Chci si vypálit CDčko do auta a nějak se mi to pořád nedaří. Případně jiný způsob jak dostat hudbu z iphonu na CD? Děkuji Martin
  8. V60 MY 2012 jezdí manželka, před tím já. 2.4 D5 AWD po úpravě na 182kw a 480Nm. Jizdně za mě super, tuhý přesný řízení (srovnavám s S40 2009 a S80 2007). Spotřeba dlouhodobě za 8,1, ale jezdi hlavne město. Venku se s tim da jezdit do 7 l svižně. Kufr je jedna velka tragédie a do svoji S80tky toho naskladam vic. Další minus, jak už bylo napsáno, je ovládání čehokoliv, nedej bože si chtit zavolat a vse hledat po pismenku. Navigaci nemá cenu komentovat, o aktualiuaci map jakbysmet. Tady volvo těžce zaspalo. Jinak pohodlné sedačky v kterých se dá zvládnout v pohodě delší štreka. Za mě v tom nejsou moc kvalitní projektory, páč mi prijde, ze čtyři roky starší S40 svítí líp, nejvic je to poznat na mokrý silnici. Pokud by padla volba na naftu, hledal bych kus s nezávislým topenim, bez toho už bych auto v nafte nechtěl a hlavně ty D5ky jsou celkem náchylný na zacházení při studeném motoru. U dvouturba 151 kw občas praskají vložky válců. Dá se to už dnes řešit. U automatu pohlídat, zda se dělal pravidelně proplach, i když Volvo to standardně nedělá. U awd pohlídat výměnu oleje v uhlovce, haldexu a zadnim diferenciálu.
  9. Ahoj, poprosil bych o názor, nebo zkušenost, pokud má někdo podobnou. Řeším stavbu domu s tím, že se budu muset (čističku si nechávám jako poslední možnost-pokud by to vůbec šlo s ohledem na "malost" pozemku) napojit na veřejnou kanalizaci. Tato kanalizace vznikla někdy deset let (možná déle) zpětně s tím, že čtyři sousedi se dohodli, že za svoje peníze si nechají vybudovat kanalizaci (za cca 400k) a po zhotovení díla jí následně bezplatně převedli na VAK. Fakticky jsou na kanalizaci napojeni dva (ze čtyř) původních "investorů" a nyní přibyl ještě jeden nový soused (který neplatil nikomu nic, protože to je potomek jednoho původního investora). Tito tři současní uživatelé jsou současně i spoluvlastníky pozemku, kde se kanalizační přípojka nachází. Protože to mají všichni v SJM, jedná se tedy o šest spoluvlastníků dotčeného pozemku. Čtyři mi podepsali smlouvu s tím, že souhlasí, že se tam provedou práce nezbytné k připojení. Jeden manželský pár mi to nechce podepsat, dokud jim nedám 1/3 ceny jejich původní investice, tj asi 35k. To se mi samozřejmě nechce z následujícího důvodu. Dva ze čtyř původních investorů své kanalizační přípojky nikdy nezrealizovali, přesto, že se na nich finančně podíleli. Prostě nikdy tam nic nepostavili, nakonec parcely prodali - do rodiny (včetně navýšení za ty přípojky) a do budoucna tam nikdy nic stát nebude. Takže ta "moje" předmětná přípojka je vlastně už zaplacená "2x". Z morálního hlediska s tím mám prostě problém, platit za něco, co už bylo zaplaceno. Pokud bych si koupil podíl na něčem, pak o.k. Otázka zní, dá se to nějak obejít, jako že třeba stačí většinový souhlas ostatních spoluvlastníků? Dá se to nějak vynutit soudně? Něco jako právo strpět stavbu? Fakticky se přípojka nachází na orné půdě, na které je navezen štěrk a používá se to jako cesta (ale leží mimo vyjetou dráhu). Přípojka leží od naší parcely asi 3m a připojením nedojde ani k omezení na této cestě, která není vedena jako cesta, pouze jako orná půda, na které je navezen štěrk a jako cesta se používá neoficiálně. Díky za každý konstruktivní nápad.
  10. Jako že nůž typu stiletto? Co třeba cold steel Ti-Lite?
  11. Nosim G43 + vnitřní kydex a úplně super. I v létě jen tak triko a kraťasy a nepozná nikdo nic. Teda ono záleží na postavě. Kdybych do zdi narazil dřív pupkem než ksichtem, pak by to možná problém byl. Když jsem nosil LCP musel jsem se občas ujistit, že ho u sebe opravdu mám. Nic menšího a použitelnějšího (LCP) asi neni. Nicméně jak již bylo psáno, aby se to tu nezvrtlo v debatu ráže vs. zastav. účinek. Vždycky mám svrběni sáhnout po G30, ale pak si toho lugeta zase nějak obhájim.
  12. Otcovství? Se mi hned vybavilo..
×
×
  • Vytvořit...