Přejít na obsah

Mr.Štěpka

Členové_50
  • Příspěvky

    146
  • Registrace

  • Přítomen

Návštěvy profilu

1 516 zobrazení profilu

Mr.Štěpka's Achievements

Učedník

Učedník (4/8)

  1. Jsou pěkný, jen u pilotek bych asi plný dýnko. Když už však průhled, tak by to chtělo trochu zdobený strojek a ne tenhle "sterilní nedodělek" (ovšem to je nedostatek i jejich hodinek s Unitasem Pilot/DeckWatch). Hodinek v různých obměnách nabízejí už docela hodně. Asi si dokážu představit, že bych si nakonfiguroval pouzdro, dýnko, ciferník, strojek, gravírování, atd., za vyšší cenu (z pohledu výroby asi o něco organizačně náročnější, než montovat pořád stejnou konfiguraci, ale mělo by to nějakou přidanou hodnotu).
  2. Hodinky nejsou vyloženě špatný, to protnutí subcifrů s minutovou stupnicí se mi líbí, tlustá hodinovka už méně. Co se týče zdobení strojku, tak nevím, na co si kdo stěžuje podívejte se na sterilní strojky v hodinkách Archimade, který do hodinek za dvacku narvou úplně čistý strojek a není šance si připlatit za TOP Etu. Co se týče nových hodinek od Steinhart, nejsem si úplně jist, že trefili cenu - vzhledově jsou blízko Marine a kdyby byly kolem 15 tis., tak asi mají větší šanci. Kolem dvacky už mám osobně pochyby.
  3. Poslední dny nosím nové B-Uhr [emoji2] ten pocit, když si člověk koupí nové hodinky, které neměl nikdo před ním, je k nezaplacení. Každé hodinky žijí svůj příběh a jsem rád, že mám příležitost znát původ všech šrámů a nedokonalosti (snad jich nebude moc). Bronzové hodinky jsem vždycky chtěl, protože u nich je jejich příběh ještě umocněn. No, nebudu to tady plevelit svejma filozofickejma kecama... stejně na to nikdo není zvědavej. Odesláno z mého GT-I9192 pomocí Tapatalk
  4. Za 3 tis. bych k obleku zvážil spíše nějaký vintage hodinky - podle mě to udělá víc parády. Ovšem nejsem si jist, jestli se touto cestou chceš vydat. Kouknul bych třeba na nějaký jednoduchý Primky (Diplomat, Traktor), se kterými ostudu rozhodně neuděláš.
  5. TOMASS - 1500 Anela - 500 Maxel - 500 Libor_OV - 500 Gulas - 500 Špelda66 - 500 VitoCorleone - 500 Xprcz01 - 500 Prischera - 500 Funthom95 500 roura74 500 AndyAaron 500 xcmaniax 500 rodkopf 500 Honza.manta 500 Mechac 500 Varjag 500 abraka111 - 500 Pavelpu27 - 500 Prukajda - 500 Mr.Štěpka - 500 Celkem 11.500,-
  6. Ja myslim, ze kdyz ty Hanowa (Wenger a dalsi) nejsou spatny hodinky. Kdyz je koupi, zrusi tady účet a/nebo sem nebude chodit, tak bude spokojenej a usetri spoustu penez. Dost clenu, mu bude moci zavidet :-)
  7. Nejdříve si vyjasni, jakou chceš velikost - v původním příspěvku máš hodinky velikostně 39-43 mm, což mi přijde jako velký rozdíl (samozřejmě lug-to-lug je často důležitějši, kvůli obvodu ruky). Ideální by bylo si pár velikostí zkusit, protože podle obrázků na internetu je to dost loterie. Potom by bylo potřeba říct, jestli chceš baterku nebo mechanický strojek. Nejdříve zástup baterek (Wenger, Hanowa), pak sem hodíš automat (Seiko). No a poslední věc je typ hodinek, kam je budeš nosit a tak vůbec. Myslel jsem si podle předchozího příspěvku, že nechceš nic sportovního nebo potápkojdního a pak sem vrzneš Seika pětky (který jsou spíše sportovní, než společenské - subjektivní pocit). Jediný, v čem máš jasno, je nákup v ČR. Chápu to kvůli opatrnosti (záruka, servis, možné papírování při dovozu mimo EU, atd.), čímž se vlastně trochu uskromňuješ, protože jinak bys s danými penězi dosáhl na lepší značku/model. To není ofenzíva, jenom pouhé konstatování a rozumím tomu.
  8. Mám 3 roky hodinky zn. Wenger (Commando Day Date) a s ohledem na vynaložené finance určitě spokojenost. Jsou to spolehlivé hodinky, které jsem neměl problém vzít ke košili do práce, nebo triku do hospody. Teď už je teda nosím jen do hospody nebo ven, protože jsem si mezitím pořídil do práce něco vhodnějšího. Oceňuji na nich hlavně přehledný ciferník a jejich přesnost. Jedinou výtku mám k minerálnímu sklu, které dříve nebo později dozná nějakou tu vlásečnici nebo ťukanec (ten naštěstí zatím nemám). Někomu může vadit, že mají název výrobce nožů, ale to mi je v tomto případě jedno - u těchto hodinek je člověk spíše spotřebitel. Kupoval jsem je v Helveti a mám s nimi výbornou zkušenost - naprosto perfektní přístup, kdy jsem chtěl vyměnit na hodinkách tah za řemen (tenkrát na tahu byla jenom verze s černým ciferníkem, verze s bílým byla s řemenem) a místo dárku (nůž) jsem dostal slevu. Pokud jsi rozhodnutý pro baterku a chceš univerzální hodinky kolem 5 tis., pak to určitě není špatná volba. Dneska bych se spíše rozhodl pro nějaký pěkný hodinky v automatu/manuálu, ale to je čistě o preferencích (Orient nebo Seiko by za ty kačky byly, ale není to "swiss made").
  9. Gunter me k hodinkam pribalil i cokoladu. Sice jim jen horkou, ale i tak to potesi. Odesláno z mého GT-I9192 pomocí Tapatalk
  10. Udělal jsem si na Vánoce radost. Vydržel jsem bez nich zhruba 3/4 roku - stejná velikost, ale tentokrát v bronzu a úplně nové. Jen jsem vyměnil původní řemen a nasadil pořádnou "macho" sponu. Odesláno z mého GT-I9192 pomocí Tapatalk
  11. Na neoriginální kapsle pozor - jednak je to chuťově loterie a jednak se nám v práci několikrát stalo, že taková kapsle uvízla v pressovači a nešla vyndat. Pokud máte stroj s automatickým uvolňováním kapslí, tak asi tušíte - vy co máte manual s pákou, tak tohle řešit nemusíte :-) každopádně rozdíl v pořizovací ceně kapslí za to nestojí. Jinak cibetku jsem zkoušel a nic moc to není. Už si nepamatuju, kde jsem kupovat, ale materiál kapsle byl hodně měkký, takže nám takto uvízly 3 z 5 kapslí (měkká kapsle se teplem zdeformuje). Vzhledem k nezanedbatelné pořizovací ceně dost fail.
  12. Na ty automaty 42H bez loga/nápisu jsem koukal - jsou super... o tom žádná. Je si pokládám otázku, jestli mají s plným dýnkem cenu ~900? :-( zatím jsem ve fázi sebepřesvědčování.
  13. Škoda absence nápisu nad mimostředkou... a pak samozřejmě ten sterilní strojek bez dekorace (jen povzdech, dopisoval jsem si s nimi a k TOP verzi se v dohledné době bohužel neplánují vrátit - info z června).
×
×
  • Vytvořit...