Přejít na obsah

hedge

Členové
  • Příspěvky

    5
  • Registrace

  • Přítomen

hedge's Achievements

Začátečník

Začátečník (2/8)

  1. Ahoj, hodinky Swiss Military Hanowa jsem před dvěma lety koupil ženě. Ten model už není dostupný, nemůžu ho na webu dohledat. Nicméně parametry fajn - safír, datum, ocel, quartz Ronda, WR 50m, cena 4000 Kč, záruka 3 roky. Baterka je tam stále původní. Ale proč píšu - byly s nimi potíže, zhruba po roce se začal rozpadat tah. Opravy nepomáhaly, tah se vždy rozpadl zas na jiném místě. Teď má tah nový a ten zatím drží. Další drobná nepříjemnost je, že datum není v okénku přesně uprostřed, ale lehce vlevo. Mám pocit, že to není od začátku, že se to stalo v průběhu času. Do konce záruky to plánuji odnést k hodináři, snad s tím půjde hnout. Vím, tobě by problém s tahem nehrozil, vybrané modely jsou na kůži. Chtěl jsem jen říct, že ani Swiss made nemusí být bez chyb, zvlášť to levné.
  2. Tak jen pro info, jak to dopadlo. Samozřejmě jinak. Využil jsem nabídku z místní inzerce a zakoupil SEIKO SRP263. Nosit je začnu po Vánocích, takže o případné zkušenosti se podělím později.
  3. Děkuji moc za komentáře. Z té trojice u mě doposud vedly Maka - měl jsem je jako jediné z nich i na ruce a sedí dobře. Je fakt, že hledám něco spíše elegantnějšího rázu a Maka, přestože potápky, to pro mě splňují (Ray třeba už ne). Zastavování automatu se taky trochu bojím, ale říkal jsem si, že při režimu nošení ve všední dny nějakých 11 hodin (hlavně u počítače v kanceláři) a o víkendech tak 4 hodiny denně by se nemusely zastavit. Pletu se? Citizeny půjdu někam omrknout, ta velikost by mohla opravdu být problém. Našel jsem (podle mě) ten samý model, jen pod trochu jiným označením, i na českých webech, třeba zde: http://www.citizenhodinky.cz/eshop-citizen-classic-sapphire-28817.html a pokud je opravdu dováží oficiálně Goldtime, třeba by je u nich v Praze měli (nicméně v katalogu na jejich webu jsem je nenašel).
  4. A jo, pardon, je to nějaký rozbitý... Tak jiné odkazy na Seiko a Citizen: SEIKO http://hodinky.heureka.cz/seiko-snxs79k1/ http://www.seiko5ers.com/SNX123K.htm CITIZEN http://www.dutyfreeislandshop.com/ProductDetails.asp?ProductCode=BM7101-56E
  5. Zdravím všechny, zdá se, že po 20 letech mé Prim quartz dosluhují. Rozlížím se po levné náhradě a mám tyto kandidáty: SEIKO 5 - http://mywatcheshub.com/seiko-5-automatic/seiko-men-5-automatic-7s26-30m-analog-no-box-snx123-snx123k1-p-33654/ nebo http://mywatcheshub.com/seiko-5-automatic/seiko-men-5-automatic-7s26-analog-no-box-snxs79-snxs79k1-p-33676/. Parametry by vyhovovaly, jen mám obavy z tahu - když je z ohýbaného plechu, nebude tahat za chlupy na ruce? A nebudou časem vznikat vůle ve spojích jednotlivých dílků? Bohužel, v řadě SEIKO 5 SPORTS jsem si nevybral, vždycky tam byla nějaká věc, která mi ve vzhledu vadila. ORIENT BLACK MAKO - http://www.orientuhren.de/orient-automatic-deep-em65001b-p-158.html?osCsid=8cr7d5n01961nsp9je4lbppnf2 . I když nechci klasické potápky, tyhle mě oslovily. Logo mi nevadí, na čudl na pozici 2 jsem si už nějak zvyknul, nicméně opět ten tah - četl jsem, že hodinky z tahu časem rády padají díky slabým stěžejkám v kombinaci s plechovými koncovkami tahu. Mám se toho obávat? CITIZEN BM7101-56E - http://mywatcheshub.com/citizen-ecodrive/citizen-men-100m-sporty-no-box-bm710156e-p-24960/. Vím, je to quartz, ale zase bez baterky a hodinky mají safír. Nikde jsem ale nenašel recenzi - nemáte s nimi náhodou někdo zkušenosti? Ještě doplňující info - hodinky mám na ruce, kdykoliv jdu mimo domov, na sport nebo manuální práce hodinky odkládám. Chrono nepotřebuju. Hodinky chci mít pouze jedny, tedy univerzály. Obvod zápěstí mám 16cm. Děkuji předem za všechny odpovědi.
×
×
  • Vytvořit...