Přejít na obsah

Paw

Členové_50
  • Příspěvky

    804
  • Registrace

  • Přítomen

Profile Information

  • Pohlaví
    Muž
  • Bydlí
    HK
  • Fanoušek značky
    Seiko

Návštěvy profilu

3 177 zobrazení profilu

Paw's Achievements

Závislák

Závislák (6/8)

  1. @wawrik 14 dnů zpět jsem řešil to samý, skončil jsem u DELL MS3320W - jednoduchá myš, tři tlačítka a kolečko. Funguje na jednu tužkovou, umí to oboje - jak BT, tak připojení přes dongle (kterej je součástí myši, schovanej vevnitř).
  2. Měl bych dotaz asi hlavně na @Patrik, ale třeba bude vědět i někdo další. Dá se založit účet u nějaký německý banky a získat kartu EC (hojně používanou v Německu)? Znám jedině Volksbank, tam nějaký karty nabízej, ale nejsem schopen z toho zjistit, jaký standardy to jsou. Díky
  3. Ač jsme jinak s IKEOU spokojený, tak sedačky fakt neuměj ... měli jsme dvě a fakt už další ne. Pak jsme pořídili sedačku od firmy Jech a to je teda jiná liga https://jech.cz/produkty/sedaci-soupravy/ - cenově srovnatelný, materiálově úplně někde jinde.
  4. Paw

    BIKE

    Možná by pomohl nástavec: https://www.kupkolo.cz/1-kus-nastavec-ventilku-force-cerna_z103712/?gad_source=1#1723173
  5. Zámek je doma a už nám pár dnů otvírá a zavírá a asi je čas k tomu něco napsat. Pořídil jsem verzi Nuki Smart Lock PRO 4.0. Objednání a dodání přímo od výrobce (rakušáci) bez problému. Trochu se zdrželo poslání kvůli nizkejm skladovejm zásobám, samotná cesta byla na dva dny. Instalace na dveře podle návodu za tři minuty, spárování s aplikací, aktualizace firmwaru, kalibrace a hotovo. V tomhle maj jejich reklamní videa pravdu, je to fakt jednoduchý a rychlý. V našich podmínkách může nastat problém před instalací, kdy se zevnitř vyžaduje zastrčený klíč a zámek musí mít tzv. "prostupovou spojku" (klíč musí jít v jednom okamžiku zastrčit z obou stran zámku a musí s ním jít otáčet). Výrobce dodává i redukce v případě, že máte zevnitř olivu, ale je to na značky vložek, které se u nás asi moc nevyskytují, klíč zevnitř je v tomhle případě jistota kompatibility. Samotná ovládací aplikace je počeštěná, sice občas trochu kostrbatě, ale srozumitelně. Nastavení je rozsáhlý, přesto je to intuitivní a rychlý. Drobnou nevýhodu vidím v tom, že všichni uživatelé mají v aplikaci stejná práva. Sice jsou některá nastavení chráněná PINem, který nemusíte konkrétnímu uživateli říct, ale lepší by bylo to úplně skrýt. K popisu nastavení se dá najít spousta recenzí i s videi, namátkou zmíním možnost nastavení odemykání a zamykání pro uživatele jen v daným čase a různý druhy automatickýho zamykání (při odchodu, večer, ...). Zajímavá je funkce Autounlock, která vám při přiblížení sama odemkne nebo otevře dveře (na základě polohy telefonu a komunikace přes BT). Jinak samozřejmě dveře jdou stále odemykat i klasickým klíčem, kdo nechce/nemá telefon, tak se pro něj nic nemění, Má to i nějaký nevýhody? Má :). Tou největší je asi hlasitost odemykání/zamykání. Popravdě jsem to čekal trochu tišší, je to jako když na 5 vteřin zapnete aku vrtačku. Ale to je prostě daný principem odemykání. Bojím se, že mně to někdo hackne? Zvenčí není na zámku nic vidět, komunikace mezi telefonem a zámkem je šifrovaná, zámek nemusí být připojen k Internetu. Někdo by se tedy musel dostat k telefonu a fyzicky s tím dojít domů, připadně do telefonu (ochranu PINem/otiskem beru už jako samozřejmost). A člověk má navíc telefon víc na očích než klíče :).
  6. Já si nemůžu stěžovat - Zlín - HK za 13 hodin. IMHO bude u Zásilkovny hodně záležet na tom, odkud kam se posílá.
  7. Tak tohle je ovšem zajímavý ... odkazuje to z oficiálních stránek na BrickLink, což je fanouškovská stránka, kde lidi ukazujou svý designy, hlasuje se o nich a pak ty nejlepší Lego v licenci pro BrickLink vyrobí. Že by se měnily časy a lego se oficiálně podílelo na fanouškovskejch sadách? BTW ty stavebnice ještě nejsou hotový, musí si je nejdřív přes crowdfunding koupit dost lidí, je to tam vidět vpravo nahoře v grafu. Jestli něco z toho chceš, tak neváhej, protože do volnýho prodeje se to s velkou pravděpodobností nedostane. Objednával jsem si takhle "Clockwork aquarium", přišlo mně to přímo na adresu asi za 3/4 roku. "
  8. Nemáte tady někdo zámek Nuki a nechcete využít jejich referral program? Jestli jo, tak pošlete odkaz, budu objednávat Díky
  9. Nepohybujete se tady někdo kolem škodovek? Končí mně Škoda Connect a pátrám, jestli neexistujou nějaký slevový akce. Za plnou cenu se mně moc nevychází poměr cena/výkon.
  10. Já vábení ČEZu odolal a zůstal u EONu. Mezi svátkama přišel mail od ČEZu, ať udělám samoodečet kvůli vyúčtování a včera přišly od EONu SMS o tom, že dodávaj a že přijde mail s infem ohledně záloh, placení, atd. Čekal jsem, že v době odeslání SMS už budu mít mail ve schránce, ale doteď nic nedorazilo. Tak čekám kdy co přijde a jestli nebudu rovnou s první platbou opožděn
  11. Dneska jsme byli na Wonkovi a musím říct, že se mně to líbilo. Takovej napůl muzikál, barevný, místy ne moc dětský. Jestli jste ještě neviděli, tak vyražte, je to rozhodně to nejlepší, co jsem letos o Vánocích viděli.
  12. Syn dostal Mars Rover Perseverance - https://www.lego.com/cs-cz/product/nasa-mars-rover-perseverance-42158 Je to v podstatě náš první větší Technic a musím říct, že je to neskutečný. Staví z 95% sám, já dávám dokupy detaily a sesazuju to, na co nemá sílu nebo cit. Je těsně za půlkou a strávil s tim přes 4 hodiny. Nechápu, jak tohle dokáže někdo vymyslet a jak teprv musej vypadat Technicy pro starší.
  13. Paw

    Apple

    @Juraj11 V 17.2 už zas jdou notifikace měnit - právě vyzkoušeno. https://appleinsider.com/inside/ios-17/tips/how-to-change-the-default-iphone-notification-sound-in-ios-172
  14. Chceš od hodinek, které jsou hodinkami na sport, funkce chytrých hodinek. Garminy (všeobecně, ne jen Fenix 7) umějí události a dění z mobilu pouze zobrazovat, nikoliv zadávat. Odpovědi jsou omezené na předdefinované zprávy. Co se týče volání přímo z hodinek, tak z poslední doby to umějí pouze Garmin Venu 3. Na tvoje použití potřebuješ chytré hodinky typu Galaxy Watch nebo Apple Watch. Až narazíš na hodinky, které spojují oba typy dohromady a bez kompromisů (sportovní hodinky s dlouhou výdrží a zároveň s funkcemi chytrých hodinek), dej vědět :).
  15. Po dohodě s Bertem doplňuji inzerát a upresňuju, jak by probíhalo jednání: Všechno jde přes mě, nicméně si plně netroufnu zastoupit majitele, protože nejsem schopen zodpovědět všechny případný dotazy. Z principu věci počítám s tím, že tohle neproběhne čistě online, takže u jednání budu přítomen a záruky a rizika beru na sebe.
×
×
  • Vytvořit...