Přejít na obsah

laserdance

Členové
  • Příspěvky

    8
  • Registrace

  • Přítomen

Profile Information

  • Fanoušek značky
    Prim

laserdance's Achievements

Začátečník

Začátečník (2/8)

  1. Tak to jsem netušil, že si někdo dá práci takhle poskládat hodinky ). Díky všem!
  2. Jožko: No já psal do Eltonu a potvrdili mi, že jsou originál a že se takto vyráběly, nicméně neměly specifický název. Právě jsem je nikdy neviděl, tak mi jde o to, zda někdo víte podrobnosti . Valjoux, nene, korunka těsnění nemá.
  3. Ahoj, našel jsem v šuplíku úplně nové Primky cal. 66. Jsou jako nové, bez jediného škrábance, na zadním víčku je ještě dokonce krycí modrá barva. Máte nějakou představu o ceně, za kterou by se daly prodat? Jdou bez problémů. Tah nový není, ten jsem tam nechal přidělat (byly bez něj).
  4. Ahoj, mám možnost si nechat dovézt něco od kolegy z Ameriky. Bylo mi řečeno, že hodinky tam jsou levnější než v Evropě - je to pravda? Můžete mi nějaké doporučit? Moje představa: Ideálně automaty, ale není podmínkou"Vintage" styl, elegantní - líbí se mi třeba styl Frederique ConstantCena kolem 400 USDDá se vůbec něco takového vybrat? Díky!
  5. Zdravím všechny odborníky, předně upozorňuji, že jsem hodinkový laik . Ale chtěl jsem se zeptat. Mám hodinky Timex - automaty, ale posledních pár měsíců s nimi mám problém - komplikace "power reserve", která ukazuje rezervu nátahu, se mi zastaví na 20 - tedy rezerva je tak 20h, ne 40. Je to nějakou unavenou pružinou? Dá se to opravit? Googlením jsem zjistil, že mají v sobě strojek Seagull ST25. Případně máte někdo kontakt na někoho v Praze? Fotka hodinek je kdyžtak zde. Díky!
  6. Ahoj všichni, předem se omlouvám za neznalost, trochu hlouběji jsem se o hodinky začal zajímat dva týdny zpátky kvůli koupi. Nicméně, rozhodl jsem se pořídit si trochu reprezentativnější hodinky (byť je mi jasné, že odborníky asi příliš nenadchnou ). Chtěl jsem něco s komplikací, analogového, automatického. Volba padla na Timex T2M931. Zjistil jsem, že Timex je typický výrobce "amerického spotřebáku", ale používal jsem dosud na sport superodolné quartzové Timex Reef Gear a dosud mě nenechaly ve štychu (8 let je mám na ruce a jen 3x jsem měnil baterii), tak jsem opět šel do stejné značky. Dnes je mám už poprvé na ruce a jsou skvělé, vypadají ještě líp a jediná nevýhoda je snad ta, že jsou trochu tlustší, než jsem čekal . Tolik ve zkratce a nyní mé dotazy: 1) Mají v sobě strojek SeaGull ST25 - je alespoň průměrně kvalitní? Jaká je očekávaná životnost? Dá se nějak rozumně servisovat (u hodináře)? Mám se o něj nějak starat (dávat k hodináři na prohlídku) nebo prostě hodinky používat, "dokud jdou"? 2) Možná trapný dotaz: U výše uvedených potápěčských Reef Gear, pokud jsem vytáhl korunku, zastavila se mi vteřinová ručička. Mohl jsem tak čas nastavit na vteřinu přesně - pokud korunku vytáhnu u těchto nových Timexů, ručička stále běhá. Nemohu tedy nastavit čas na vteřinu přesně - to je vlastnost mechanických strojků, nebo je to tím, že jsou to přeci jen "low budget" automaty? 3) Nosím hodinky na pravé ruce. Slyšel jsem, že to automatickým hodinkám nedělá dobře, protože jsou vystavené větším nárazům. Je mi jasné, že odpočinkové odpoledne na střelnici jim dobře dělat nebude, ale mám se obávat zkrácení životnosti v případě normálního nošení na pravé ruce (jsem kancel. krysa, takže žádné prudké otřesy nebo práce se sbíječkou) Předem děkuji za odpověďi!
×
×
  • Vytvořit...