Přejít na obsah

M.S.

Členové_50
  • Příspěvky

    279
  • Registrace

  • Přítomen

2 sledující

Návštěvy profilu

3 488 zobrazení profilu

M.S.'s Achievements

Kandidát závislosti

Kandidát závislosti (5/8)

  1. Já nestačím zírat, jak se to tady rozjelo! Gratulace všem, to jsou nádherné kousky. Obzvlášť musím teda subjektivně pochválit ony nové 43 s "fumé" ciferníkem, to je opravdu úžasné a pro mě též asi nejhezčí Offshore z nabídky.
  2. Něco málo o tom vím, nejlepší je k tomu říct následující (a to platí i o jiných značkách) - tyto modely, které jsou na vrcholu žádanosti, jsou vyššími patry "kariérní" pyramidy, nehledě na to, jakou mají cenovku v katalogu. Upřímně nemá smysl na ně čekat, nikdo se nedočká. Pokud se ovšem se značkou nesblíží tím, co je dostupné. Patek, AP a další z haute horlogerie (byť v sestupné tendenci) to mají podobně - nejžádanější modely jsou dárek příznivcům značky. Kdo nic nekoupí, není touto optikou příznivec. A ono popravdě, když člověk zkusí opravdu vícero věcí z nabídky a dá šanci "non-hype" modelům, kolikrát najde, že takové mu mohou sedět mnohem lépe a není s tím spojen takový tlak.
  3. Ještě bych neházel flintu do žita, Biver je sice legenda horologie a byznysově v zásadě genius, ale fotograf je to naprosto příšerný. [emoji23]Hrozně vypadají na jeho Instagramu v zásadě všechny hodinky.
  4. Jean Claude svou věcnou nemesis za tenhle počin zřejmě chválí!
  5. [mention]Exiztence [/mention] Taky mě to tak jako trklo [emoji1] Nicméně v onom videu, které jsem ohledně toho od PP viděl, říkají, že to prý je záměr. Něco nám holt zůstává skryto, podobně jako třeba s těmi věčně bílými datovými věnci na tmavých a celistvých cifrech...
  6. Zajímavost - tyto hodinky byly inspirovány kapesními, které má Patek ve své sbírce a též jsou “lineárního data”. Nicméně tyto byly tzv. “American date”, MM-DD. Patek je rozebral, jednalo se tak o reverse engineering, neb plány na původní zjevně už nebyly k dispozici. Poté změnili původní systém tak, aby ukazoval obvyklejší formát data MM-DD. Během vývoje byl údajně jeden z největších problémů (nebo spíš výzev) zajistit změnu tak, aby ani při akceleraci věnce nepřeskočily špatně, neb při změně z 31. na 1. jeden věnec musí stát. Je hezké, že jakkoliv je to pro většinu “sbírkový klenot”, PP je vyrábí na denní užití a přemýšlí tak, aby nebyly křehké, jakkoliv jsou komplikované.
  7. Je to moc zajímavý a nečekaný release. Jen vlastně u všech, jak dealerů, tak zákazníků a odborné veřejnosti, panují pochyby, pro koho to vlastně je, muž/žena, při těch 38mm Patek šibalsky přihlásil “fits all wrists”. Vychází každopádně z ladies Calatrava a i kompletní leštění hodinky hodně zjemňuje. Nicméně za mne mají jednoznačně palec nahoru! Menší hodinky jsou klasika, která z módy nevyjde a Annual calendar je pro Patek významná komplikace. Úprava ciferníku je hodně zajímavá, jsem zvědav na živé fotky.
  8. Jinak takhle vypadala ta “lepší” varianta, piece unique pro dnešní aukci. 6.560.000$ byl konečný výsledek.
  9. Obecně mám AP rád, i RO Offshore, i novátorství s keramikou a karbonem. Když měl Robert D. jako Iron Man všemožně šílené Urwerky, tak jsem jásal. Věkově jsem taky v cílovce, filmy jsem viděl... ...a přes to přese všechno mi přijde, že už je to za hranou, trochu parodie sebe sama, kterou Royal Oaku nepřeji. Asi bych vítal trochu jemnější symboliku té postavy, ne ji celou, navíc to ani není ve zlaté rytině, pokud vidím správně, ale karbon (což sedí, ale není to HH). Ale posloužilo to na dobrou věc, což je od AP hezký záměr [emoji1303] Jsem zvědav, jestli to AP x Marvel bude pokračovat a kam to eventuálně povede.
  10. M.S.

    Rolex Baselworld 2020

    Ty nové OP dost chápu. Ne asi úplně tady, ale poslední 2-3 roky je na západě celkem hype ohledně vintážek s “divokými” ciferníky Rolex, např. vč dřev atp. Rolex určitě taky vidí aftermarket úpravce, kteří nezřídka šli na zákazníky právě s lacquer dialem. Koneckonců i ženy začínají čím dal častěji nosit panské hodinky, možná je to i pro ně. Trefa do černého je podle mě i ta zde již prezentovaná myšlenka, že je to “bokovka” pro lidi s vážnějšími modely. Mně se to třeba dost líbí, prostě se to nebere tolik vážně, proč ne. A ten silver dial je fakt boží, z entry levelu udělali normálně vyloženě honosnou podívanou. To mi přijde skoro až podrývačné...ale pro zákazníka big win! Osobně se přidávám k proudu, který obhajuje tenčí nožičky. 16610 jsou fakt to nejpohodlnější ever a tohle se k nim hodně vrací. Myslím, že ty představené změny udělají dost. Trošku je mi líto Hulk cifru ale jinak je “Cermit” (prý už se to chytlo) je hodně decentní, vážně super. Favorit tohohle roku, nečekaně. [emoji7] Kdybych byl na trhu pro WG Suby, byl bych dost zklamaný z absence sunburst cifru (když už klenotnictví, tak se vším všudy), ale nejsem, tak dobrý.
  11. Upřímně, Odysseus stahl je pro mne celkem zklamání (ten tah se mi nějak nelíbí, přijde mi hodně 90s, dost Omega), kdežto weißgold verze je naprosto okouzlující, takže mně to přijde jako skvělá shoda okolností! Ale ať tu neplevelím, tohle je o PP, takže:
  12. Když už se nám tu rozjela ta diskuze v globálnějším měřítku - připojuji se k názoru, že ceny padat nebudou. Hrozně jsem sem chtěl dát jeden link, ale nemůžu onen článek z GQ najít. O co šlo - GQ není zdaleka ideální zdroj, ale hezky tam shrnovali empirický pozorovatelský poznatek - během posledních pár let se hodinky posunuly z “páprdovského” hobby do středu pozornosti. U všech person popkultury se dnes na prvních místech řeší, co měli toho dne na ruce, koneckonců, kdo má Instagram nebo Pinterest tak ví, jak velký traffic na našich “hashtazích” je, obzvlášť Rolex. Každý úspěšný rapper nebo módní návrhář musí mít Nautily a nebo RNBW Daytony, proto se za ně platil triple. Odkazy na hodinky obecně či konkrétní modely jsou dnes běžným obsahem songů hitparád. Před 6 lety fakt nikdo nevěděl, kolik mám na ruce a co to vlastně vůbec je. Dnes to byť jen informovanější děti vědí naprosto bezpečně. A tak i proto lidi, kteří neví, co je to automat, se mě dnes a denně ptají, jak do toho investovat. Není to tak dávno, co mi to také přišlo jako šílenství, ale dnes už čekám když už něco, tak spíš jen mírnou korekci. A aktuálně už vůbec - vzhledem k tisku peněz po koroně už bude “všechno lepší” než cash, minimálně po určitou dobu. Úžeji k tématu - za 80k, to je jiná, to už zní podstatně lépe. Myslím, že rada je trochu poladit a nosit 24/7 je dobrá a mohou tak přinést radost.
  13. U vody nejsem, ale pocit léta by tu byl!
  14. U vody nejsem, ale pocit léta by tu byl!
×
×
  • Vytvořit...