Přejít na obsah

eifell3

Členové
  • Příspěvky

    42
  • Registrace

  • Přítomen

Návštěvy profilu

1 458 zobrazení profilu

eifell3's Achievements

Pokročilejší začátečník

Pokročilejší začátečník (3/8)

  1. Není to spíš na výměnu celé setrvačky a kamenů? Odesláno z mého Pokédexu.
  2. Zkus Cimburka v Rozkvětu. Dělá převážně mechaniku. https://cimburek-karel-hodinar7.webnode.cz/moje-dalsi-sluzby/ Dával jsem mu na vyčištění jedny molnije a za pěknou cenu je vskřísil. Odesláno z mého Pokédexu.
  3. Poptej se v directu, umí hromadu věcí jinak za docela příznivou cenu. Pojistil jsem si třeba kolo za pár stovek oproti ostatním pojišťovnám je to úplně jiný přístup. Odesláno z mého Pokédexu.
  4. @Anela ja to vidím na jednodušší konstrukci. Ten velký kolotoč vypada efektně, ale je to nepraktické. Buzení určitě nějakým pořádným driverem od tmc, žádné hovadiny. https://cults3d.com/en/3d-model/fashion/watch-winder-remontoir-montre https://www.printables.com/cs/model/25958-quad-watch-winder Odesláno z mého Pokédexu.
  5. Dá se točit hodinky na vrtačce, ale tohle nejsou sexy konstrukce. Když se podivas na alternativní stavby, tak je hodne pekna konstrukce ve formě planetové převodovky. To se mi hodně líbí, ale je to takový rotační zásobník na hodinky. Odesláno z mého Pokédexu.
  6. Máš sice pravdu, že to mlátí i v tom mechanismu, ale ten motor je fakt hlučný. Tento design je víc cool než užitečný. Jeho tvůrce vytvoril i klasičtější konstrukci. https://cults3d.com/en/3d-model/fashion/watch-winder-remontoir-montre Odesláno z mého Pokédexu.
  7. Tohle je o mnoho složitější debata než to vypadá. @Josef01 ukazuješ základní řízení krokového motoru, abys ho byl schopný vůbec ovládat. Pri tomhle řízení motor se skokově posunuje o asi 1.6 stupně na krok, při tomto pohybu vzdycky motor poskočí a zasekne se, to způsobuje ten zvuk. Pokročilé řízení krokových motorů se používá u 3d tiskáren, zde se používá celá plejáda driverů převážně od tmc. Všechny používané drivery mají jedno společné a to microstepy, ty právě zamezují tomu poskakování, ale právě zjemňují chod motoru az po 256 mikrokroků v 1 kroku (asi 1.6 stupně). V nabídce driverů právě pro naše použití vystupuje tmc2209, ten zvládá fungovat na 5v. Driver chci používat v módu stealthChop, který nabízí velmi tichý chod. Co se týče řízení je jedno, zda si zvolím arduino s atmelem nebo esp32(8266), arduino ide má kompletně hotové Knihovny pro řízení driveru. Zapojení je poměrně jednoduché, ale odlišné od zapojeni od výše změněného základního driveru. Další dobrou funkcí je nastaveni proudu do motoru, což umožňuje používat 12v na menších motorech a omezuje to přehřívání motoru. Další pokročilé funkce jsou nastavení zrychlení/zpomalení a dává to další možnosti k tichému chodu. Stáhněte si datasheet a čtěte slovo Boží. https://www.google.com/url?q=https://www.trinamic.com/fileadmin/assets/Products/ICs_Documents/TMC2209_Datasheet_V103.pdf&sa=U&ved=2ahUKEwiZs_uR3YH2AhVLh_0HHbj-AmMQFnoECAcQAg&usg=AOvVaw1_MGeMGXc7Q8B-HIg6_P74 Bastlu zdar Odesláno z mého Pokédexu.
  8. Co má klarstein za motor? Má krokáč? Normálně to jde živit z esp32 nebo esp8266 a driver je tmc2209. Zapojení je jednoduché a programovat to jde pythonem. Můžeš klidně použít misto esp jakekoli arduino(napr. nano). Ten chod motoru je hlučnější než si myslíš. Odesláno z mého Pokédexu.
  9. Mám ten tištěný Winder též a jak to vypadá cool, tak je to úplně k ničemu Mlátí v tom jak ve starém traktoru. Ten jednoduchý driver je úplně k ničemu a motor řve. Právě proto jsem si nasel tmc2209, coz je pokročilý současný stepper driver fungující od 5v. Nějaké řízení přes esp a bude to pecka. Spíš uvažuju, zda nemá smysl řešit hlubší úvahy jako držení hodinek např. na 50% nátahu. Odesláno z mého Pokédexu.
  10. Cau, Podobny problem jsem řešil pred 2 lety, kdy jsem utopil stare chrona a koupil novy stroj svépomocí. Při shánění hodináře v Brně jsem skončil v Rozkvětu, kde je jeden hodinář ze Sarah skupiny a ten mi jej vyměnil za cenu do 500kc. Jiný hodinář 6me vyhnal, že mu kazím kšeft tím, ze jsem si dovolil koupit stroj a on si na něj nemůže dát svoji provizi (strojek za 1000 a hodinky v ceně 2000). Není to těžká práce přehodit stroj, dneska bych to zvládl sám se svým nářadím, ale hodinář má k dispozici možnost nastavení a hlavně tlakovky. Nenapsal jsi vůbec, kde svého hodináře sháníš, na tuhle otázku ti zodpoví jine vlákno o lokacích ověřených hodinářů. Lovu zdar a pak se pochlub s výsledkem. Odesláno z mého Pokédexu.
  11. https://www.google.com/url?q=https://www.junghans.de/media/manuals/en/Milano.pdf&sa=U&ved=2ahUKEwjtqq-2hbH0AhXGg_0HHRcEDOcQFnoECAsQAg&usg=AOvVaw0TLM-CqgGgDEe_klgV4Ae8 Pravé tlačítko drž 3 sekundy a polož hodinky na parapet. Odesláno z mého Pokédexu.
  12. Máš pravdu, zlacení ve vakuu je sranda, ale musí se to umět. Zkoušel jsem si s tím hrát a drží to pěkně i na plastu a je to poměrně odolné a otěruvzdorné. Dá se tohle technologií použít různé prvky jako je třeba i platina. Pro upřesnění se to u elektronových mikroskopů používá kvůli nabíjení nevodivých vzorků. Odesláno z mého Pokédexu.
  13. Tak jsem to včera zkusil, je to hodně divný, ale natáhl jsem jak Alpiny tak Molnije, nejhorší bylo nahodit seika se 7s26 strojkem, chvilku trvalo, než jsem dostal do levé ruky ten správný tik. Odesláno z mého Pokédexu.
  14. Tak si vemeš quartzy Odesláno z mého Pokédexu.
  15. Tak je natáhni pravou a místo ukazováčku použij prostředník. Odesláno z mého M2007J20CG pomocí Tapatalk
×
×
  • Vytvořit...