Přejít na obsah

JHZV

Členové
  • Příspěvky

    33
  • Registrace

  • Přítomen

O uživateli JHZV

  • Datum narození 16.5.1974

Profile Information

  • Pohlaví
    Muž
  • Bydlí
    Náplava
  • Fanoušek značky
    Fotografování, hodinky, golf, floorbal (divák a fanda)

Návštěvy profilu

1 373 zobrazení profilu

JHZV's Achievements

Začátečník

Začátečník (2/8)

  1. S Ashford mám pouze pozitivní zkušenosti. Nakupoval jsem u nich v průběhu minulých 2 let třikrát. Jen pozor na hodinky koupený u nich se nevztahuje mezinárodní záruka! Je tam Ashford záruka 24 měsíců uplatnitelná pouze u nich.
  2. Já jsem na Asford kupoval už troje hodinky. Zrovna Edoxy tam mají za suprový ceny. Záruka je opravdu pouze jejich. Hodinky jsem si vždy vyzvedával v USA. Krabičky, manuály, záručáky byly vždy originální. Pouze ten origo záručák je nevyplněný.
  3. Čekal jsem na ně skoro 3 měsíce, ale vyplatilo se to... Trošku opožděně, ale přece, mi ke kulatým narozeninám byly naděleny tyhle Longiny. Až bude trochu času, přidám pár dalších fotek.
  4. Tak konečně jsem se dostal k tomu je nafotit. Vím, že EDOX není zrovna repre značka, ale mě jako fun hodinky udělaly radost. Ještě k nim časem zkusím sehnat origo gumu. Mám je už třetí týden a jsem maximálně spokojený. Za 20 dní jsem od prvního nastavení na +6 s. Jinak je to opravdu masivní kousek, asi by se daly použít v případě nutnosti i jako boxer . Budu muset začít nosit něco těžkýho na pravý ruce, abych to vyvážil a taky posiloval rovnoměrně obě ruce. Zpracování je perfektní. Tah je ze solidního nerezu, žádnej motanej plech. Spona jde velmi lehce, ale při tom je dobře zajištěná. Překvapilo mě, že ta spona je opracovaná z jednoho kusu kovu. Např. starší Omega tah má trn na sponě bodově přivařený, tady je to CNC opracovaný jeden kus. Na fotkách není vidět 3D efekt použitého karbonu na ciferníku. Jo, to červený tlačítko, kdyby jste se chtěli ptát, je spouštění autodestrukce! Tím spodním se nastavuje její časování. Na stopkách se mi líbí, že minutovka skáče. Nepohybuje se rovnoměrně pomalu, ale když stopková vteřinovka přejde přes dvanáctku, minutovka poskočí. To mě trochu překvapilo, protože stejný Valjoux 7750 na Tissotech posouvá minutovku pomalu a rovnoměrně bez přískoků :-) Za cenu, kterou jsem za ně zaplatil, jsou naprosto perfektní. Poměr cena/výkon je v mých očích excelentní.
  5. Já je dostal dneska. Kolega mi je přivezl.Musím říct, že za tu cenu jsou to naprosto super hodinky! A kdybych je objednal tenhle týden mohly bejt ještě o 200 USD levnější... ale to bych je teď ještě neměl na ruce! Kvalita zpracování je parádní a v reálu fakt vypadají o dost líp než na fotkách. Ciferník z uhlíkovýho vlákna má 3D efekt. Tah je solidní kus nerezi, žádnej rolovanej plech. Hodinky s tahem jsou fakt těžký. Nosit je skoro vydá za posilovnu. V zásadě by šly použít jako zbraň :-). Velmi mě překvapil snadnej chod korunky při nastavování času a dne/data. Můžu porovnávat s Tissotama, kde je taky strojek Valjoux 7750. U těch Tissotů je to o zlámání nehtů korunku vyndat a točit s ní taky není zrovna lehký. U těchhle EDOXů levou zadní. Bohužel teď odjíždim na 10 dnů pryč, ale až se vrátím určitě postnu nějaký fotky v chlubírně.
  6. Už jsem to psal do jinýho vlákna... U nás to mělo následující vývoj: Občas jsem dceři z nějaký služebky přivezl Click Clack od Swatche, cca. od jejích 5ti let. Těch Click Clack určitě bude mít tak 7-10 kousků, protože později si je začala na dovolených za ušetřené kapesné kupovat sama. K 10. narozeninám dostala první mechanickej kousek na ruční nátah ze země kde včera znamená již zítra. Ty se jí moc líbily, bohužel moc nevydržely a hodinář mi řekl, že do nich nemá cenu šahat.Tak k Vánocům 2012 dostala vyčištěný a seřízený dětský Primky, ale ty se jí nelíbily tak jako ty ruský stroje. Skončilo to tak, že nosila ty nefunkční :-) Vloni k Vánocům dostala její první automaty - ty nový, celkem i sympatický Swatch Automatic. Ty jsem pořídil v butiku Swatch na nějakym letišti za cca. 3 000 Kč. No a teď už pošilhává po automatech od Tissotů... Chronobundus jak vyšitej! Takže bacha na to!
  7. Tys líbal spánky mé a čas náš stál i běžel zároveň. A to se sem fakt hodí! Tyhle hodinky by to mohly umět ne?
  8. Pokud bys měl někoho, kdo Ti je dotáhne ze Států, tak tady je maj za o něco menší sumu... ale v dolarech! http://www.ashford.com/us/watches/edox/wrc/wrc-classic-chrono/10102-3-NIN.pid?nid=cpg_cat1920073&so=18 Zrovna před 14ti dny jsem si tam koupil EDOXy a kolega mi je příští týden doveze.
  9. Ta cena v US je prakticky čtvrtinová. Takže to opravdu moc neřešim. Chtěl jsem trochu ulítlý hodinky na volnej čas, a to tyhle splňujou. Nad čím jsem váhal je fakt, že strojek je Valjoux 7750 a tuhle strojovnu už v jedněch hodinkách mám. Jinak upřímně? Rolexy mě fakt neberou, ten dizajn není můj šálek čaje, možná ještě tak Explorery. Moje stávající dream watches jsou Omegy PO a Moony. Ty prostě dřív nebo později budu mít oboje!
  10. Ty Orienty na tahu budou víc univerzální. Jestliže dbá na sladění doplňků, tak ty Mondaine asi nebudou vždy ladit...
  11. Chápu, že každýmu můj výběr nesedí. Neříkám, že zrovna WRC je na vrcholu vkusu, ale v ostatních řadách mají i docela hezký kousky. Ano, u nás bych si je za oficiální cenu nikdy nepořídil, ale ta US cena mi vůbec nepřijde špatná - ETA Valjoux 7750, safír, ... Co ale nechápu je řekněme opovrhování značkou EDOX. Proč zrovna tahle značka budí spíš negativní až výsměšné reakce?
  12. Tak ještě mám možnost si vybrat mezi modrým a černým ciferníkem. Co myslíte? Modrej je krásnej ale nepasuje mi s tím červeným tlačítkem startu chronografu. http://www.ashford.com/us/watches/edox/wrc/wrc-chronorally-automatic/01112-3-BUIN.pid?nid=bpg_cat1920073&so=32 nebo http://www.ashford.com/us/watches/edox/wrc/wrc-chronorally-automatic/01112-3-NIN.pid?nid=bpg_cat1920073&so=37 ???
  13. Nikdy jsem si neuvědomil, jak zdání klame. HC mě nikdy moc na ofi i neoficiálních fotkách neuchvátily. Proto jsou na mojem wishlistu Conquesty a ne HC. Ale na ruce je to paráda! Ještě jednou gratulace!
×
×
  • Vytvořit...