Přejít na obsah

morepower

Členové_50
  • Příspěvky

    680
  • Registrace

  • Přítomen

1 sledující

Profile Information

  • Pohlaví
    Muž
  • Bydlí
    Bohemia
  • Fanoušek značky
    Wenger, IWC

Návštěvy profilu

4 373 zobrazení profilu

morepower's Achievements

Závislák

Závislák (6/8)

  1. Mě se povedlo jednou -29°C. Do rána mi zmrzly kanady na kost. Celá část nad kotníkem, normálně ohnutá dolu a jako šutr E: zlomil bych je, kdybych se obul...
  2. Ach jo, je to marný, ale jsem rád že jste mi svými "protiargumenty" (nechtíc) potvrdili můj předešlý příspěvek (gunman, Kairos, tyfo, Jarett). Dalším komentářům na toto téma už se vyhnu, jsou bezpředmětné.
  3. 500 nábojů... konkrétně: § 58 Zabezpečení zbraní a střeliva (1) ... (2) Držené zbraně kategorie A, A-I, B nebo C uschované, uložené nebo uskladněné ... ...se zabezpečují uložením do uzamykatelné ocelové schránky nebo uzamykatelné ocelové skříně nebo zvláštního uzamčeného zařízení... ...Ustanovení tohoto odstavce se nevztahuje na přechovávané zbraně kategorie A-I, B nebo C v počtu do 2 kusů nebo střelivo v počtu do 500 nábojů, které je však držitel těchto zbraní a střeliva povinen vhodně zabezpečit proti zneužití, ztrátě a odcizení.
  4. Je mimo začátečníkovi, co chce získat dovednosti (střelecké, možnost obrany i manipulaci), doporučovat malorážku, revolver .44, nebo speciál typu Shadow. Začátečník si musí najet dril, musí se umět o zbraň postarat a zbraň by měla být dostatečně kompaktní pro případné nošení, rozumná na střílení do papíru, vhodná, pokud by si začátečník chtěl v rámci zlepšení zkusit třeba LOS a zároveň dostatečně blbuvzdorná a spolehlivá a v ráži 9mm Luger samozřejmě. Tomu odpovídá prostě Glock19. Navíc dostupnost všech doplňků (apod) pro něj je maximální. Další zbraně, které časem jistě přijdou, budou portfolio určitě rozšiřovat do zajímavějších oblastí. Teď je na místě ale praktičnost.
  5. Glock 19 Jestli existuje univerzální kvalitní krumpáč, pak G19 Hlavně si kup dostatečně velkej trezor, až tě tohle "začátečnický blouznění" pustí.
  6. Je dobře, že se sebou chceš něco dělat. Pokud ti pomůže tahle váha, tak jen do ní. Ptal ses na zkušenosti, tak sem ti napsal moje zkušenosti a trochu nastínil můj pohled.
  7. Ano, chápu jak to myslíš. Jako motivace je dobrý všechno, co funguje, takže by to mohla být i tahle váha. Ze zkušenosti (přenesené) ale vím, že to skutečně vyhozené peníze jsou, protože to jako motivace přestane stačit a to poměrně brzy. Cituji: "Někomu k tomu stačí metr a obyčejná váha" - v tom je právě ten fór, že váhu v podstatě nepotřebuješ (bavíme se o normálních chlapech, ne o sportovcích, váhových kategoriích, morbidní obezitě apod), ale stačí skutečně jen změřit pas. Ale vlastně se musím vrátit na začátek. Co je důvodem u tebe pro pořízení týhle váhy? Nemám na mysli odpověď ve stylu→chci zjistit nějaký čísla, spíš co je tou vyšší motivací? Kondice? Snižení podkožního tuku? Může to být i něco jiného, co mi nedošlo...
  8. Ve finále to skončí tím, že lidi začnou držet dietu a ideálně přidají i pohyb navíc. Pro stanovení progresu, ale i celkové kondice pak stačí obyčejný krejčovský metr pro pravidelné měření pasu a hodinky pro měření klidové tepové frekvence. Hodinky máme všichni () a krejčovský metr je minimální investice. Digitální váha je už jen taková hračka a v podstatě vyhozený peníze...
  9. Jasně, to bylo o té tramontině (já bych to neshodou nenazval...) Na štípání tebou vybraná Fiskars X21 je výborná volba. Kdybys míval časteji větší špalky (nebo třeba zauzlovanou borovici), tak X25. Ale myslím, že s tou X21 dáš vše. Nedám na ní dopustit. Jako, né, že by neměla slabší stránky - zub na konci topůrka, kterej má zajistit, aby nevylítla z ruky, po x hodinách docela tlačí// klín je udělanej jinak než na starejch fiskarskách a v kombinaci s povrchovkou zajistí, že nezůstane zaseklá, ale vyskočí. Což je fajn, ale podávání polen sekerou se musí dělat trošku jinak, apod... ale pořád je to výborná volba. Jen ta stará pouzdra byla lepší.
  10. Apropo ... zná/ používá někdo z vás XS "big dot" sights, nebo jejich jinou verzi?
  11. Souhlasím s tím, že EDC má být bez doplňků. Líp se samozřejmě nosí skrytě zbraň s kratší pažbou. G43 má pažbu v základu o 2cm kratší než G43X. G43 lze pomocí botky Pearce grip (+1) zlepšit úchop a navíc zvýšit kapacitu na 7+1 (je to pocitově stejný jako originální botka pro malíček (ta je ovšem +0). Skryté nošení a silueta se nezmění. Dá se použít i třeba Strike Industries botka (+2), pokud je třeba, to je už plnohodnotný úchop . To budem na 8+1. Vše se stejnou pružinou bez ztráty kytičky. Jde použít i botka +4 (Fab defense). Možnost modifikace je u G43 bezva a vždycky se dá vrátit na základ. U G43X pažbu ale zkrátit nelze. Když velkou pistoli, tak velkou pistoli a když subcompact, tak subcompact, zbytek je kompromis. Přesnost G43 závisí na střelci, zbraň samotná je přesná dost. I když si nemyslím, že 25+ metrů mířenka má u subkompaktního EDC smysl, dá se v pohodě nastřílet přesně. "Dicken drill" s G43 lze bezproblému udržet v alfa zóně. (Eli střlel z G43X) Samozřejmě je vše na vkusu každého soudruha a ať tak nebo tak, Géčko považuju za jasnou EDC volbu.
  12. Justra ten pěnový držák dává ke svým trezorům. Jinak k sehnání jako "foam gun holder / rack" je i na aliku.
  13. na home defense preferuju buckshoty na nošení pak JHP od Selliera
  14. Tak hlavně, že nakonec sedla. Já si postupně říkal o další X (XL→XXL→XXXL→...), jak jsem ty bundy zkoušel. Nakonec sem našel, podle těch X výrazně větší, ale sedí dobře.
  15. Mám od Brixtonu bundu na mašinu. S velikostí je to pravda, těch X před tím L mám na bundě mnohem víc než běžně, ale jinak jí není co vytknout. Tuhá, pevná, dobrý švy, dobrá podšívka. Prostě velmi solidní bunda. Koukal jsem na ty jejich stránky a už ji nedělaj, taky je to pěkně dlouho. Pád taky vydržela, jen sem ve skluzu ubrousil kus zipu
×
×
  • Vytvořit...