Přejít na obsah

CollectorX

Členové_50
  • Příspěvky

    85
  • Registrace

  • Přítomen

O uživateli CollectorX

  • Datum narození 5.9.1952

Profile Information

  • Pohlaví
    Muž
  • Bydlí
    Brno

CollectorX's Achievements

Pokročilejší začátečník

Pokročilejší začátečník (3/8)

  1. Zakoupeno ve Svitavách od bývalého zaměstnance Eltonu. Na obalu napsáno: Vyrobeno pro ekonomického náměstka k výročí. Zdravím, Xc.
  2. To už se tady řešilo - v jiném vlákně ? Typ hodinek 68476.1 s chromovaným pouzdrem, 68480.3 se zlaceným pouzdrem. Obojí vyráběny od roku 1983. Na mém displeji mi to nejde rozeznat. Chromované nic moc, já bych za ně dal 150,- až 200,- Zlacené jsou ceněny o něco výše. Záleží na stavu. Co bych s nimi udělal:dát pryč ten otřesný tah, Vyčistit - není poznat co je špína a co je koroze. Číselník vypadá velmi dobře, a to je základ. Sklíčko taky, obyčejný řemínek s přezkou v barvě pouzdra, na ruku a parády bude habakuk. Ještě poznámka. Mají stroj kalibru 68, ale pro jistotu bych se podíval, jestli tam náhodou není 64. S pozdravem, CollectorX
  3. Ahoj. Zatím jsou nahaté, jen "na ruce". Neznámý číselník. S identifikací zatím nikdo nepomohl.
  4. Ahoj všichni po delší době. Prosím o informace k těmto hodinkám,cal. 66. Dnes jsem je koupil na blešáku. Číselník s těmito indexy bez barevných teček, číselník v jednom tónubez přechodu a v černé barvě jsem nikdy neviděl. V Knize nejsou. Díky, Xcollector
  5. Dobré odpoledne, chtěl bych se zeptat - poněkud se zpožděním, jestli ta hřídel s drážkou, co je zespodu, se při chodu hodinek otáčí, jako by něco poháněla. Otec mého tchána měl za 1. republiky autodopravu a stěhování. Měli nákladní Škodovky, stěhovacího Waltra a Mercedes. V některých vozech byl povinný tachograf a jeden co se zachoval, jsem kdysi viděl. Byl velmi precizní, švýcarské výroby a v něm takovýto hodinový stroj, který jednak udával samozřejmě PŘESNÝ čas a kromě toho poháněl mechanismus s registračním papírovým kolečkem. Kostra toho tachografu byla z litiny a mosazi, když se otevřela přední zasklená dvířka, tak se dal strojek povytáhnout. Když se to otevřelo celé, vevnitř byl ten zapisovací mechanismus s papírovým kolečkem. Značku si už nepamatuji, ale byl velmi kvalitní. Podléhal totiž kontrole tzv. Berního úřadu a také četnictva. Podle mě je to na 100% z tachografu. zdravím, Xcollector
  6. Díky za vysvětlení. Já už jsem je v lesklém pouzdře viděl tolikrát, že i to ani nepřišlo divné. Xc
  7. Prosím o vysvětlení, jak je to s tím pouzdrem. Něco mi asi uniká. Díky Xc
  8. Ahoj, to mě mrzí.. Taky je mám, s dedikací a s nápisy na dýnku: STAINLESS STEEL BACK , 3 ATU TESTED. To U je přehlasované, V souvislosti s anglickým popisem bych místo 3 ATU předpokládal spíš údaj v PSI Mají černý armovák a - upřímně- moc se mi jako bastl nejeví.
  9. Sorry, ahoj, nechal jsem se ovlivnit. Teď na to koukám, porovnávám s náležitě ošoupanými PS2 a fakt to vypadá jako PS2. Dokonce i to vypouklé sklíčko by mohlo být původní. Trochu mě mate, že nevidím kolem skla nákružek, na který se nacvakne luneta. Nemohl to někdo před chromováním odbrousit?
  10. Čau, přesně to říkáš, Honzo. Soudek. Prý to byly Primky s největším počtem variant, snad několik set. Kalibr 66 nebo 68. Plášť zlacený nebo niklovaný, hladký nebo kartáčovaný. Dýnko šroubovací nebo narážecí. Číselníky s kovovým efektem nebo barevné, také s proměnným odstínem. Samozřejmě i černé a bílé. Indexy tištěné nebo plastické, někdy vypadají jako aplikované jako např. u Seiko. Nikdy dříve se mi extra nelíbily, ale nemají něco do sebe?.
  11. Cau, včera jsem vyzvedl z GO moje (kdysi) první Primky. Dlouho mi trvalo, než jsem se rozhodl je ztratit z dohledu a svěřit je panu hodináři. Konečně jsou zase v pořádku.
  12. Dobré odpolede, už jsem se ptal v jiném vlákně. Kde bych našel nějaké informace o PRIM Brusel? Mám mezery a rád bych se vzdělal.
  13. Ahoj, je někde, pls, vlákno Brusel? (původní) Mám v tom hokej a rád bych se vzdělal. Vím, že se o jejich identifikaci často psalo v různých vláknech, ale pohromadě jsem nic nenašel. Díky.
  14. Ani jsem si nevšiml, vono je fakt puntíkovaný :::::::::
×
×
  • Vytvořit...