Přejít na obsah

joejog

Členové_50
  • Příspěvky

    80
  • Registrace

  • Přítomen

Profile Information

  • Pohlaví
    Muž
  • Bydlí
    klacíkov
  • Fanoušek značky
    Citizen,Junghans,Omega

joejog's Achievements

Pokročilejší začátečník

Pokročilejší začátečník (3/8)

  1. joejog

    Poraďte jaké vybrat?

    všechny, co se seřizují rádiem, se přepínají na letní a zimní automaticky
  2. joejog

    Poraďte jaké vybrat?

    DCF77 z Německa je šířen na dlouhých vlnách 77,5kHz z Mainflingenu (cca střed Německa) s dosahem v okruhu cca 1500km), ale jak je uvedeno výše příjem je závislý na mnoha faktorech (např. i rušení WiFI, mobilníma telefonama atd.) , proto se hodiny seřizují většinou v nočních, resp. ranních hodinách okolo cca 2-3. hodiny ráno, kdy se předpokládá nejnižší rušení signálu.
  3. joejog

    Poraďte jaké vybrat?

    A jak ses ptal na to šroubovací dýnko u AS 2031-57E , tak ano, mají ho šroubovací. tyto hodinky mám už přes rok a jsou to moje hlavní hodinky. Skvělá lumi, absolutní přesnost ( nikdy se nestalo, že by se neseřídily).
  4. jsou dvě možnosti, jak se to může stát : buď tvrdým nárazem (nepředpokládám), a nebo špatně přijatou časovou značkou. První možnost je kontrola správného vynulování a dále opětovný příjem DCF ať už automaticky přes noc nebo ručním vyvoláním tlačítkem dle návodu.
  5. tady je to od profíků, sice taky anglicky , ale pochopí to snad každej
  6. joejog

    BY0081-54E

    nejspíš není šroubovací kvůli rychlému přepínání časových pásem podle jednotlivých měst
  7. joejog

    BY0081-54E

    Jinak samozřejmě hodinky jsou to super bezúdržbové, Titan je pro mě plus. Pokud Ti nevadí ta změť čísílek na cifru, tak je to kousek právě pro Tebe. Lumi je u Citizenů nadprůměrná. Ta korunka na 8mé hodině (ovládání logar. lunety uvnitř) šroubovací není- jen pro upřesnění.
  8. joejog

    BY0081-54E

    U mých Citizenů promaster AS2031-57 šroubovací korunka je
  9. Dobrý, ale spíše se to asi mělo jmenovat "Tajemství hodinářských učňů ve Švýcarsku", neb o hodinkách toho tam až tak moc nebylo - takže tak trochu zklamání.
  10. Snad někdy zmenší samotný atomový strojek na velikost čipu a pak to budou dávat do hodinek. I když už jsem viděl docela malý atomový strojek, tak problém asi zatím bude napájení takovýho strojku. Nechám se překvapit
  11. Taky by se to dalo napsat takhle: 12 z 10 hodinářů doporučuje hodinky Citizen
  12. Taky na titan nedám dopustit a preferuju ho, jen se divím, že nedělají více modelů i v mechanikách v titanu, přeci jen v dnešní době je obliba větších rozměrů hodinek a tam titan může nabídnout přijatelnou hmotnost- ne každý vyžaduje hmotnost hodinek nad 150g. Nehledě k tomu, že mnoho těchto hodinek se profiluje jako "sportovní" , ale při sportu je taková hmotnost přítěží.
  13. No, Citizen uvádí na svých stránkách tvrdost 1200 HV http://www.citizenwatches.co.nz/products/info/super-titanium , takže se safírem bych to nesrovnával, ale nad ocelí docela jasně vede, hlavně je antialergická a cca o 40% lehčí. Keramika je sice hezká, ale je jen černá nebo bílá a ta tvrdost může být i na škodu , při klepnutí se může odštípnout.
  14. pěkný, moc pěkný. Jinak chápu, že ty skeletonový ručky pomáhají čtení subciferníků, ale možná zase trochu zhoršují čitelnost hlavního. Jinak jsou to ultimativní hodinky se vším všudy. Což je kosmický materiál, satelitní technika , a především vždy přesný čas. Za mě
×
×
  • Vytvořit...