Přejít na obsah

Mr.Klobouk

Členové
  • Příspěvky

    48
  • Registrace

  • Přítomen

1 sledující

Profile Information

  • Pohlaví
    Muž
  • Bydlí
    Olomoucký kraj
  • Fanoušek značky
    Seiko

Návštěvy profilu

1 320 zobrazení profilu

Mr.Klobouk's Achievements

Pokročilejší začátečník

Pokročilejší začátečník (3/8)

  1. Pridavam se s kladnym hodnocenim, vse v poradku a diky :⁠-⁠).
  2. Pridavam pozitivni komentar, vse probehlo na jednicku a dekuji za obchod :⁠-⁠).
  3. Pripojuji se k ostatnim - vse probehlo na jednicku. Doporucuji a dekuji za obchod.
  4. Připojuji se k doporučením. Vše proběhlo v pořádku a děkuji za obchod.
  5. Perfektní přístup, bleskové dodání. Doporučuji a děkuji.
  6. Super jednani, mohu jen a jen doporucit. Dekuji za fajn pokec a rozsireni obzoru :-)
  7. No, puvodni zamer to nebyl . Moc brzo skatulkujes lidi, s invictama te zklamu. Na foru jsem par let, jen jsem byl spis pozorovatel a takove klenoty nesbiram. Stejne tak bych te zklamal mou podporou fin.poradcu, jelikoz k tem taky nemam potrebu chodit (jen v situacich kdy to nejde jinak). Na druhou stranu se ti asi nedivim a s tvyma nazorama souhlasim, s par drobnyma "ale". Spis me se.re Tvuj pristup, je uplne zbytecny a nikam nevede. Rad si vyslechnu jiny nazor, nebo si necham vyvratit svuj, ale ne tim utocnym zpusobem. To pak je opravdu diskuze o ho.vne, ale ja to preziju. Peace
  8. No znalosti v hodinkach tak obsahly opravdu nemam, proto mi zbyvaji tyto nudne produkty, ale diky za tip. Jen jsem uvadel priklad, nikomu ho necpu a neprezentuju jako dokonaly nastroj investovani a nikoho nezesmesnuju s jinym nazorem, narozdil od tebe. Rad jsem te pobavil, dekuju aspon za moznost nasbirani prispevku na foru
  9. Jeste bych navrhoval konstruktivnejsi diskuzi: mate nekdo zkusenost se zahranicnima sporicima/investicnima produktama? Znamy z UK mi naznacoval, ze ty byvaji o dost kvalitnejsi oproti ceskym..necekane.
  10. No, souhlasim, ze investice se znalosti se vyplati nejvic. K tomu je ale taky potreba nejaky cash, abys ho ucinne takto zainvestoval. Pokud je ale clovek investicne neznaly dle tvych meritek a nema velky cash, nevidim problem do nejakeho produktu odkladat. Vzdycky na nas ostatnich blbcich nekdo neco vydela, to tak bohuzel je, jde to ale minimalizovat. Jinak mohl bys rozvest tu investici do hodinek? V inzerci se sem tam objevi nejake stare rolexy a neprijde mi, ze by to byla investice roku. O investici bych se bavil u hodinek za miliony, ale to je pro nas tady scifi. Mels pravdu, tahle diskuze zacina byt opravdu terno
  11. Dobry napad, a pak pri zmene zivotka bych vsechny ty slevy na dani zas pekne povracel . Jinak financni poradci to prave vedi nejlip - kafek bude vzdycky dost . A mne neslo o zbohatnuti na investicich, ale o odkladani, lepsi nez aby to lezelo na ucte.
  12. Já o životku nic nepíšu ale . Tu diverzifikaci ber s rezervou samozřejmě. Já řešil před dvěma lety kam strkat přebytečné love a došel jsem k tomuhle. Jinou radu nad zlato jsem nedostal, jelikož 10 lidí - 10 názorů, stejně tak 10 finančních poradců - 10 názorů, tak asi tak.
  13. Já to srovnával podle skladby nemovitostí, délek nájemních smluv, zadluženost fondu u bank atd. Tyhle informace najdeš na stránkách těch konkrétních fondů. Velkou roli hrál i ten fakt, že dva mně blízcí lidé tam investují také a to delší dobu, stejně tak již z něj vybírali peníze a vše bez problémů, hlavně to u nich a včetně mě má viditelný výnos. Obecné srovnání najdeš třeba tady: https://www.peak.cz/ceske-realitni-fondy-za-evropskymi-zaostavaji-velikosti-jsou-vsak-lepsi-ve-vykonnosti/8221/ . Ještě bych teda podotkl, že je rozdíl mezi investováním a spořením, původní dotaz byl na investice, kdežto třeba to stavebko nebo penzijko já osobně za investování nepovažuju. Ale když už jsme u toho realitního fondu, nechci aby to vypadalo, že jsem zarytý propagátor realitních fondů, ale šel jsem do toho právě taky proto, že mi to přijde jako dobrý kompromis mezi spořením a investováním a to obecně jakýkoli realitní fond. Jednoduše proto, že reality jsou velká jistota, ceny asi jen tak dolů už nepůjdou a tady ta velká obchodní centra, sklady, office centra atd mají obyčejně nájemní smlouvy třeba na 10 let, je tam menší pravděpodobnost propadu. Zároveň je to agresivnější než to stavebko nebo penzijko, které sotva překoná inflaci a zároveň není tak agresivní jako investice do akcií. Ono úplně nejlepší je diverzifikovat, takže já mám ten realiťák, i penzijko a v současné době i to stavebko, které tu haním .
  14. Vojta1: Chapu tvuj postoj k ZFP, ale suma sumarum je to vse ksindl. Nedivam se na financni spolecnost, ale na produkt a tenhle realitak prokazatelne funguje, navic mam na nej vice referenci. Portfolio maji lepe rozlozene nez jine a vetsi realitni fondy. Podivej se sam, nez zacnes vyvozovat zavery :-). Kdyz to vemu v globale, pokud clovek chce mit 100% jistotu, tak zbyva jedine zakopat zlaty cihle pod psi boudu, aspon to prekona inflaci. Jinak neni nic bez nejakyho rizika, u stavebka je nejmensi, ale taky skoro nic nevydela, takze tak, zalezi na chuti kazdeho soudruha :-).
×
×
  • Vytvořit...