Přejít na obsah

onetwothree

Členové
  • Příspěvky

    11
  • Registrace

  • Přítomen

onetwothree's Achievements

Začátečník

Začátečník (2/8)

  1. Čekání na vlak, vypadají mi tady nějaké velké
  2. Já vím že jsem neznalý začátečník, ale já osobně vůbec nechápu smysl GMT komplikace jako takové. Pokud mě zajímá čas ve dvou časových pásmech, tak asi většinou vím, jaký je mezi nima časový posun a kouknout na hodinky a prostě od hodin odečíst/přičíst nějaké číslo mi nepřijde o tak moc zdlouhavější...
  3. No za mě teda z těhle tří - obzvlášt na gumě - nepatří ke košili nic, leda by to byla nějaká havajská
  4. Odměřování času do konce šichty, omlouvám se za kalkulačkoidní kvalitu . Přemýšlím o nějakém bondovském nato pásku.
  5. Ahoj, tak ještě jsem si ani nepořídil svoje první pořádné hodinky a už mám chuť kupovat i své drahé. Věc se má tak, že se blíží naše pětileté výročí a já, plný nově získaného hodinkového nadšení jsem usoudil, že by to mohl být pěkný dárek. Přítelkyně hodinky nosí a v současnosti má nějaké předražené fashion pozlátko, už celkem potlučené, takže si myslím, že by se to mohlo setkat s úspěchem. Pročetl jsem si pár vláken o výběru dámských hodinek, bohužel se ale v drtivé většině jednalo o drobné hodinky na "stříbrném" (v řeči barvy) tahu, což zrovna já určitě nehledám - přítelkyně jako zrzka stříbro a podobné chladně zbarvené kovy nenosí a i co se půrměru cifru týče koukám spíš na rozměrnější. Požadavky: - Jak mají vypadat představu moc nemám, spíše jak vypadat nemají - viz předchozí odstavec. Určitě také ne sportovní, spíše elegantní. - Průměr <= 38mm, ciferník opravdu nemusí být drobounký - Strojek - klidně baterka, resp. mechanika je plus, ale je mi jasné, že jsem cenově jinde. - Ideální je původ na starém kontinetu. - Cena cca 4-8tis. Kč. Nebránil bych se ani nošeným, pokud by byly prodávány zde, ale trh s dámskými tu asi moc nežije a jinde kupovat nechci. Při rychlém pohledu na chronoshop by se mi líbily třeba tyto Laca http://www.chronoshop.cz/laco-vintage/laco-vintage-34-mm-861843 kdyby byly za půlku (klidně na baterku) :-) Poradíte někdo pěkné a kvalitní hodinky za tuhle cenu? Díky :-)
  6. Nerad bych, aby došlo k nějaké mýlce. Ta zmínka o vlákně "Odpor k Tissotu" byla, jak jsem zdůraznil, v nadsázce. A chtěl jsem jen dodat, že třeba já, jako hodinek neznalý, jsem vybíral vpodstatě jen podle vzhledu a ta značka mi nic neříkala. O nějaký "wow efekt" švýcarských automatů na okolí mi opravdu nejde. Jinak se musím přiznat, že jsem se prostě nechal unést a s odstupem jednoho dne od napsání příspěvku si říkám: "Nezbláznil ses náhodou? Jsou krásný, né že ne, ale chtěl sis udělat radost za první výplatu a na tyhle by ve výsledku padly dvě (pracuji jako student na částečný úvazek) a zas tak moc si vyskakovat nemůžeš." Zároveň ale nechci slevit a koupit si quartzky, protože pak bych si určitě říkal: "Vyměkl jsi. Koupil jsi hodinky sice za polovičku, ale nemáš z nich ani poloviční radost". Takže se přikláním k tomu, že budu pečlivě sledovat zdejší inzerci a koupit nějaké nošené třeba kolem těch 8 tisíc.
  7. Ani jedny se mi nějak extra nelíbí :-(. 15 tisíc za ty Visodate, to už je docela problém pro mě. Doteď mě to vůbec nenapadlo, ale kouknul jsem do sekce prodej a začínám vážně přemýšlet nad tím, že bych si tady koupil nějaké hodinky nošené. Co jsem prošel inzerci pár stránek zptáky tak mi aspoň dvoje co by se mi líbily za pěknou cenu akorát utekly...
  8. Nojo, teď, po přečtení vlákna "Odpor k Tissotu", jsem už taky zjistil, že jsem si vybral vlastně nejvíc pozérskou značku, kterou koupím na každém rohu. Co nadělám :-). Na svou obranu - já když jsem začal vybírat a viděl Tissot, tak jsem si řekl "Asi jo, asi mi to zní trochu povědomě", zatimco u Seiko jsem si hned vybavil lesklou reklamní stránku v časopisu. Mluvím teď samozřejmě v nasázce. Hodně se mi líbí i Archimede Klassik v stříbrné, ale to už opravdu zrazuji svůj cenový limit. (Ikdyž je pravda, že ani nevím, kolik mě můžou stát ty Tissoty v seriózním obchodě místo pochybných eshopů.)
  9. Díky, zeptám se ještě na dvě věci: 1) S jakou mám počítat životností v tété cenové kategorii? Jsou to hodinky typu "Stejně za dva roky koupíš lepší tak neni co řešit" a nebo už je můžu brát jako opravdu trvanlivější věc, řekněme základní stavební kámen budoucí sbírky? 2) Kde vyzkoušet a kde koupit? Upřímně vlastně vůbec nevím, kde se takové hodinky kupují. Když si vybavím hodinářství/zlatnictví v obchodních centrech, tak mám pocit, jako by tam prodávali jen fashion značky, ale možná se pletu. Tak se ptám, kam jít v Praze kouknout na tyhle Tissoty? A samotná koupě - jsou na hraně mého rozpočtu tak bych rád nějakou tu korunu srazil, co koupě mimo ČR? Asi nejpříznivější možnost koupě v zahraničí pro mě představuje Rakousko. Myslíte že mám šanci tam něco ušetřit?
  10. Ahoj, rád bych si pořídil z první výplaty svoje první lepší hodinky. Chtěl bych se nosit jak k běžnému oblečení - polobotky, chinos, košile - tak k obleku. Cenový limit jsem si stanovil na 10 tisíc, ale po prvním projití pár eshopů, co mi nabídl google, jsem usoudil, že na automaty by to asi chtělo přidat. Nicméně mít automaty pro mě není "must-have", přiznám se, šlo mi spíše o ten pocit mít něco jiného, než quartzky. Rád bych kožený pásek, spíše bez zlatých tónů a pokud možno kontinentální původ. Líbí se mi jak čistší ciferníky, tak chronografy, tady nejsem vyhraněný. Opravdu se mi zalíbily se mi tyto Tissot Visodate (T019.430.16.031.01). Bohužel jsem je našel nejlevněji za 11 tisíc. Jaký na ně máte názor? Napadá někoho levnější alternativa? Nebo je to dobrá "value" za ty peníze a mám si připlatit? Nebo se uplně vykašlat na automaty? Díky za každou radu. PS: Pokud jsem použil nějaký termín špatně nebo vyřkl nějakou blbost, tak se omlouvám a prosím o toleranci k začátečníkovi :-)
×
×
  • Vytvořit...