Přejít na obsah

Locky

Členové_50
  • Příspěvky

    1 276
  • Registrace

  • Přítomen

Profile Information

  • Pohlaví
    Muž

Návštěvy profilu

5 637 zobrazení profilu

Locky's Achievements

Megazávislák

Megazávislák (7/8)

  1. Trinity bank kosmeticky ještě více zvýšila úročení pro svůj "Jarní skvělý účet" na 6,31%: https://www.trinitybank.cz/lide-sporici-ucty-jarni-skvely-ucet-631/ Jen se obávám, aby tato kosmetická změna nebyla vykoupena nějakou kličkou v podmínkách, ale to je dotaz spíše na nějaké zkušené porce typu @Patrik.
  2. Děkuji, znám, měl jsem na ruce, zajímavé, ale jak jsem psal už v úvodním příspěvku se zadáním, tak Wardy mám projité, nebude to můj další kousek.
  3. Přesně, jak psal martar, tak integrovaný tah už mám pořešený a jiný kousek už nehledám. Leda by šlo o nějaký výjimečný kousek, který by splňoval zároveň některý z dalších kritérií - big date, moonphase, keramika, skeleton, nízký chronograph, ... Tyhle Chopardy se nevejdou ani cenou a splňují "jen" mikrorotor... Bohužel. Přesně tak. Díky za upozornění. Je to i inspirace pro zájemce o konkrétní kousek, aby si to před nákupem vyzkoušeli. Co si pamatuji, tak něco podobného řešil i Oris u svého inhouse (tuším) caliber 400, kde už to snad i vyřešili. Ale to už utíkám od téma vlákna hodně jinam...
  4. Nádherný kousek, díky za něj! Bohužel bílé zlato a i to provedení big date s čísly v jednotlivých rámečcích není pro mě. Jo, ty GO jsou hodně inspirované ALS, ale možná se tak i natajno domluvili - ALS si nechá top modely v drahých kovech a GO se postará o "budget" kousky v oceli.
  5. Locky

    FARER

    Souhlas. Za mě vede ta tmavě modrá varianta (na obrázku uprostřed).
  6. Locky

    FARER

    Vyšly 3 nové World timery: https://eur.farer.com/collections/world-timer Postavené na lehce modifikované Selitta SW330-1, ale co za 1695EUR očekávat.
  7. Drahé kovy vím, že zatím nechci. Z materiálů rád vyzkouším keramiku, carbon, tantal, atp. (ocel i titan už mám), ale jakékoliv zlato (ani ve formě bico) či platina mě nelákají... Edit: Možná bych vyzkoušel stříbro, ale to jsem zahlédl jen u Tudor BB58 a ty mi nevyhovují proporcemi.
  8. Souhlas, znám i několik "vrstevníků" i mladších, co je rádi nosí a sednou jim perfektně, ale něco si musím nechat na pozdější roky chronomagorství...
  9. Lukyne, přesně jak píšeš - jde mi hlavně o studnici nápadů, která mi snad pomůže s výběrem dalšího kousku. Nebo to celé dopadne úplně jinak, ale cesty chronomagora jsou nevyzpytatelné...
  10. @martar @Jiří Sedlák@childe - děkuji za edukační vsuvku ohledně tourbillonu, ale tady už se bavíme opravdu o drahých kouscích mimo zadání a potřeby tohoto vlákna. Netřeba v tomto zde pokračovat dál. Každopádně myšlenka "jedna poloha je pro regulaci a přesnost naopak výhodou, ale zjevně ne" určitě stojí za samostatné vlákno. Též by mě to zajímalo...
  11. Nádherný průřez mikrobrandy! Díky za něj! CZAPEK - na wishlistu s microrotorem jsou dost vysoko dost jsem si s nimi hrál na SEWu, kde mě navnadili, že by letos (2024) měl vyjít nějaký nový model s jejich strojkem. Nevíš, co by to mohlo být a kdy? Bohužel cenově už jsou nad limit, koukám, že je aktuální cena 22 000 CHF a navíc bez daně. To je cca 23 000 EUR bez daně, u nás s 21% daní už 27 830 EUR a to už je opravdu hodně... BA11OD - vůbec jsem je neznal, ani jsem je nikde na živo ještě neviděl. Trochu se bojím velikosti (ve 40mm jsem našel jen barevně "dámské"), ale to je potřeba vyzkoušel naživo. Pokud je možné se na ně někde podívat, budu rád. Případně prosím o SZ. YEMA - na hledáčku jsem je měl, ale reálné kousky mě tolik nepřesvědčily. Jsem přihlášen k jejich newsletteru, tak uvidíme, co vymyslí do budoucna. Aktuálně nic pro mě.
  12. Firmu znám, většinu kolekce jsem si i odzkoušel na posledních ročnících SEW. Bohužel nic, co by mě nadchlo, nebo rozšířilo moji sbírku o nějakou další komplikaci/vychytávku. Každopádně díky za tip!
  13. Martare, díky moc za upozornění. V tom případě klesají Vulcainy mimo "medailové pozice" a zatím se s budíčkem spokojím na starých Poljotech. Škoda.
  14. Keramické Tudor black bay jsou už moc velké a hlavně vysoké (přes 14mm), ale třeba udělají keramické i BB54, ideálně i s datumovkou. IWC jsem koukal na Laureato pilotky, ale další pilotky už nepotřebuji - viz zadání. Pokud hledáš něco z holy trinity, tak koukni na VC overseas. Jsou to skvělé univerzály (dají se rychle měnit strapy - ocel/kůže/guma) a pokud ti jsou příjemně Bluesy, tak tak VC budou také. Každopádně v těchto cenových vodách teď lovit nechci.
  15. Dobrý hint, na tu "turbo vteřinovku" jsem zapoměl reagovat. To už je na mě moc, asi by mi z toho brzy tikalo oko... Ale ve skeletonech Zenith vede, uvidíme, co případně ty výše zmíněné Orienty, které si chci prohlédnout neovlivněn a bez předsudků.
×
×
  • Vytvořit...