Přejít na obsah

Cidlo1

Členové_50
  • Příspěvky

    94
  • Registrace

  • Přítomen

Návštěvy profilu

4 729 zobrazení profilu

Cidlo1's Achievements

Pokročilejší začátečník

Pokročilejší začátečník (3/8)

  1. Díky za informaci. Mějak jsem si neuvědomil princip setrvačnosti, t.j. rotor se vlastně otáčí proti směru otáčení hodinek.
  2. Rád bych se s Vámi podělil o následující zkušenost. Nedávno jsem si pořídil pilotky značky Ticino - automaty (psal o nich Šíma v sekci německé hodinky- ekonomické fliegry, je tam popis i fotky). Domnívám se, že v hodinkách je kalibr Myiota 8215 v upravené verzi (hodinky nemají jako správné "fliegry" ani popis ani datumku). Po několika dnech nošení na ruce, kdy časová odchylka činila cca +4 s denně (což mne příjemně překvapilo), jsem je odložil na vrtič, protože se mi již stýskalo po jiných menších (tyto mají průměr 47). Podotýkám, že se jedná o nejlevnější typ vrtiče (Čína nebo Korea). Vrtí směrem, který předem nadefinujete, obousměrně automatické vrcení je vyloučeno. Vrtí hodinu a pak 3 hodiny odpočívá. Počet otáček za den není nadefinován a není možno ho měnit ručně ani automaticky (v pohodě jsem ho dřív používal pro hodinky s ETOU 2824). Vrcení jsem nastavil podle směru, vyznačeného na rotoru (ve směru hodinových ručiček při pohledu na ciferník). Po třech dnech vrcení se hodinky zastavily (a to i krátce po opakovaném pokusu). Vzal jsem je opět na ruku a jdou naprosto bez problému s původní přesností. Jedná se o moje první hodinky automaty s kalibrem Myiota, trochu mne překvapuje, že je při pohybu rukou slyšet pohyb rotoru a při rotačním pohybu zápěstí směrem k sobě je slyšet zvuk, jako když se natahuje autíčko na klíček. Podotýkám, že hodinky byly koupeny v květnu tohoto roku.
  3. Na tento problém jsem narazil po nákupu hodinek Citizen, které se denně seřizují radiovým signálem, vysílaným z Německa (na dlouhé vlně vysílačem u Frankfurtu). Při kontrole přesnosti chodu hodinek podle časového signálu (např. Českého rozhlasu 2) chod na vteřinu přesný, t.j. celá hodina přesně podle třetího pípnutí časového signálu. Při srovnání hodinek např. s hodinami na ČT 24 (digitální signál) jdou hodiny na této stanici jako by cca s 5 s opožděním. Důvod je jednoduchý, dekódování signálu mpeg2, trvá hardwarovému dekoéru mojí televize Samsung právě těch cca 5 s. V případě televizní karty v PC, která používá softwarové dekódování je zpoždění ještě o cca 2 s. větší. Proto pokud máte potřebu přesného seřízení hodinek, nemůžete použít televizi s digitálním signálem ale pouze rozhlasový přijímač nebo jinou metodu.
  4. Já myslel, že řidičák už máš. Já ho dělal v 71 roce ještě na Míčankách.
  5. Můj nový přírůstek Citizen AS2020, sklíčko vyměněno za safír, originál tah (nelíbilo se mi, že se moc zužoval) vyměněn za watchadoo.
  6. Nevím, co máte pořád proti tomu AUKRU ? Několikadenním průzkumem jsem zjistil, že tam jsou k mání hlavně hodinky super, suprové, luxusní, masívní, futuristické, elegantní, bombastické, jedinečné, raritní, decentní, revoluční a hlavně strašně krásné a neskutečně hezké. Ty poslední dvoje mi dělají problém, protože nevím, které z nich jsou lepší (asi jsem ve škole chyběl, když se probíralo stupňování přídavných jmen). Přiznám se, že jsem si nevybral, protože moje příští hodinky musí být : nesmělé, klidně jdoucí a nenápadně tikající.
  7. Máte rádi punk? Tak co tyhle www.aukro.cz/item717098548_steampunk_naramkove_hodinky.html připomíná mi to můj starý přenosný PB vařič. Ale nekup to za 10.000,-
  8. Cidlo1

    zeno

    Ale ty na obrázku jsou zjevně automaty.
  9. Nevím co s Vámi udělalo členství v CHRONOMAGU. Jak se změnil Váš vkus, co se hodinek týče. Změnu mého vkusu dokumentuje přiložené foto (nepovedené, udělané narychlo v práci). První zleva poslední moje hodinky z období před CHRONOMAGEM Tavan quartz ( dole s nápisem SWISS MADE, ale my víme svý) tehdy se mi velmi líbily, dnes mi připadají velmi nevkusné, druhé zleva první z období CHRONOMAGU, krátce po registraci VOSTOKY EUROPE Rocket N1 a zatím poslední můj přírůstek ZENA Nostalgia 1865. Předpokládám, že asi více členů má poobnou zkušenost jako já, tak se pochlupte jaké klumpry jste dříve kupovali (a nestyďte se).
  10. Tento typ Citizenů nedávno nabízel na AUKRU jeden z mála seriozních prodejců, kteří tam působí Petr Kucharík. Specializuje se na japonské hodinky (měl jsem od něj jedny SEIKA). Mám pocit, že o ně ani nebyl moc velký zájem. Mě osobně ta barevná kombinace připadá moc pouťová a pokud už Citizeny, vybral bych si asi jiné. Pokud máte hromadný zájem můžete se na něj obrá*** (jako jeden z mála poskytuje záruku). Jeho emailová adresa je na AUKRU.
  11. Cidlo1

    NAUTICA

    Domnívám se, že ty ťapky mají mít podobnou funkci jako jezdec na kdysi dávno používaném logaritmickém pravítku. Vnější stupnice na lunetě je otočná a slouží k navigaci (asi k přepočtu vzdáleností - snad námořní míle). Kritiku na to, že jsou ciferníčky natlačeny moc blízko k sobě už jsem tu někde četl, Mám na to právě opačný názor. Vlastním například Junkersy w33. Tam jsou sice číselníčky ideálně rozvrženy, ale poznám, že je 3/4, ale nikdy nevím vlastně pořádně na kolik.
  12. Cidlo1

    NAUTICA

    Ty první mám v krémové barvě. Jsou oproti těm modrým méně kontrastní, ale zase takové jaksi decentnější. Vadí mi na nich jen, že svítí jen ručky.
  13. Ty jsou opravdu velmi podobné těm mým. Jen jin chybí ten znak na ciferníku (zkřížené hole nebo snad meče) a nevím, zda ty Tvoje mají také ten podivný nápis na dýnku. Ty předělávky na mechaniku již byly někde na fóru diskutovány včetně problémů s případným upevněním strojku. Do toho by žádný hodinář nešel a ani by se to nevyplatilo. Kdysi jsem měl nefunkční předělávku kapesních na náramkové. Dělalo se to počátkem 20 století, kdy ještě ruční práce hodinářů byla levnější než nové náramkové hodinky. Tu předělávku jsem dal hodináři, nevím jestli ji k něčemu využil, nespíš jen na náhradní díly.
  14. Tyhle hodinky jsem koupil velmi levně v aukci (jsou to quartzky) průměr bez korunky 42 mm. Pouzdro a korunka vypadají starobyle. Vypadá to na čínský plagiát, ale také by to mohla být předělávka starých hodinek. Na ruce vypadají větší než Archimede Pilot stejného průměru, které běžně nosím. Ten znak na ciferníku mi připomíná nějaké ruské hodinky, jen si nemohu vzpomenout, byly to nějaké aviatory (GLASHUTTE to pochopitelně nejsou).
×
×
  • Vytvořit...