Přejít na obsah

HanaHan

Členové
  • Příspěvky

    20
  • Registrace

  • Přítomen

Profile Information

  • Pohlaví
    Žena
  • Bydlí
    Náchod

HanaHan's Achievements

Začátečník

Začátečník (2/8)

  1. Zdravím, opět se na vás obracím s prosbou o radu. Tentokrát jasně a stručně - manžel skočil do bazénu s hodinkami na ruce (pavouky, kal.55) a ty tedy přestaly jít. Co máme dělat a co nedělat? Předem díky za rady.
  2. Díky za reakce. Ještě se teda zkusím poptat u jiných hodinářů. A kdybych si tu setrvačku teda chtěla obstarat sama, můžu koupit jakékoliv hodinky kal.55? Nebo je třeba stejná ještě u jiných kalibrů?
  3. Zdravím, tak se na vás opět obracím s prosbou o radu. Získali jsme pěkné pavouky šupináče kalibr 55, řekla bych, ale bohužel je tam vadná setrvačka. Hodinářka, ke které obvykle hodinky dáváme, ji nemá. Myslíte, že je to součástka, kterou by ještě jiní hodináři mít mohli, nebo ji musíme sehnat nějak jinak? V souvislosti s tím bych se ještě chtěla zeptat, jestli máte někdo zkušenost s menšími opravami přímo v Eltonu. Když jsem se tam ptala na odhad ceny za nějaké opravy, poslali mi tabulku s cenami, ze které mi vyplývá, že vyčištění stroje u nich vyjde na 1800,- a montážní práce na dalších 800,- a to mi teda přijde dost.
  4. Dobrá. Moc děkuji za rady. Jsem ráda, že budu mít další hodinky v pořádku.
  5. Aha. Tak moc děkuju za objasnění! A myslíš, že kdybych si sehnala nějaký vrak, mohla bych použít ten plíšek z toho? A mohla bych to zvládnout i jako naprostý laik?
  6. Tak jsem se k těm fotkám dostala až teď... Nešlo mi to telefonem líp vyfotit, tak snad to bude takhle stačit. Budu ráda za postřehy. Hodinky jdou dobře, ale přecijen asi není úplně ideální, když při každém pohybu "hrknou".
  7. Zdravím, chtěla bych se zeptat, čím by mohlo být způsobené, když strojek v pouzdru jakoby "plave", a co se s tím dá dělat. Kontrolovala jsem to v knize a pouzdro strojek i ciferník by měly typově sedět.
  8. Ještě mi to nedá... Villain83, jakou máš zkušenost s vlastnoruční renovací hodinek? Vypadá to, že můžeš mít dobré tipy, co nedělat, a na co si dát opravdu pozor, a do čeho se opravdu nepouštět. ;-)
  9. Tak Aukro budu sledovat i nadále - stává se mi z toho takový každodenní rituál... :-) Ale na druhou stranu jsem teda zas na vážkách... Z pročítání různých diskuzí jsem nabyla dojmu, že opravovat a upravovat Primky umí snad každej, ač sama bych si teda moc nevěřila. A tys mě, villain83, teda trochu vrátil na zem... Karlosovi taky určitě děkuji za názor. Je fakt, že co se týče "původnosti", nejvíc bojuju s tím ciferníkem, ten úplně změní ráz hodinek... Jinak ale oboje hodinky ve skutečnosti vypadají líp než na těch fotkách, takže původně jsem po těch pár renovačních krocích zamýšlela ty hodinky občas užívat (teda spíš můj muž a ty stříbrné třeba i já). Já bych z nich zase neměla takovou radost, kdyby mi jen otlučené ležely v šuplíku...
  10. Ahoj, ráda bych se pokusila dát do kupy nějaké Primky po tátovi, ale nevím si s tím tak úplně rady... Přikládám fotky dvou Primek, o kterých teď budu psát. U obou je prasklé sklíčko, takže bude potřeba ho vyměnit. Jak poznám, jaká sklíčka mám shánět (rozměr, tvar, "vypoulení"...)? A u těch stříbrných Primek by bylo fajn vyměnit ciferník, protože ten stávající je ve špatném stavu. A opět vyvstává otázka, jak poznat, jaký rozměr a jaký tvar ("vypoulení") shánět. U toho ciferníku bych se vás zeptala i na názor, jaký ciferník tam dát, protože na takovýto typ jsem zatím nikde nenarazila. Koukala jsem třeba sem www.ceske-kralovstvi.cz , ale ten výběr je dost omezený. Samozřejmě koukám i na Aukro a jiné inzerce. Nemáte nějaký tip, kde sháníte podobné propriety k hodinkám? A poslední otázka - myslíte si, že jako naprostý začátečník, co se hodinek týče, budu schopná vyměnit ciferník? Pročítala jsem tady různá vlákna a vypadá to, že to není tak jednoduché, jak by se mohlo zdát... Tolik vše k mým dotazům a budu moc ráda za jakékoliv připomínky a odpovědi.
  11. Supr. Díky za info! Pokud se mi to povede dát nějak dohromady, určitě se tady pochlubím. ;-)
  12. Ahoj, dostala jsem se k tátovým starým zlatým televizím, které jsou funkční, ciferník a ručičky jsou v pořádku, ale pouzdro je totálně "orvané" - táta s nimi opravoval celý dům a z ruky je nesundával na žádnou činnost... Myslíte, že je nějaká šance, že bych někde v bazaru nebo na aukru nebo někde narazila na nefunkční televize s pěkným pouzdrem? Nebo je nějaká jiná možnost, jak ty hodinky zrenovovat? Navíc u nich chybí korunka - dá se nahradit nějakou současnou, nebo je taky třeba hledat jinou třeba z nějakého "vraku"? Asi nemusím dodávat, že jsem v tomto odvětví absolutní začátečník.
  13. Děkuju za radu! Vyzkoušela jsem to (snad dobře - snažila jsem se přesně podle návodu), ale bohužel se zase asi za 15 minut zastavily, takže půjdou na pročištění. Ale každopádně je dobré mít takovéto fígle do budoucna v zásobě. ;-)
  14. to bohus76: Moc díky za odkazy a za rychlé reakce! Možná se mi jeden kontakt rýsuje. ;-)
  15. Tak první dilema vyřešeno - hodinky koupené jako funkční se sice chvíli jako funkční tvářily, ale pak se náhle zastavily. Po ťuknutí se sice rozběhnou, ale za chvíli se zase zastaví. Takže k hodináři půjdou každopádně, jen musím vybrat kam.
×
×
  • Vytvořit...