Přejít na obsah

rs78

Členové
  • Příspěvky

    17
  • Registrace

  • Přítomen

O uživateli rs78

  • Datum narození 7.6.1978

Profile Information

  • Pohlaví
    Muž
  • Bydlí
    Plzeň

rs78's Achievements

Začátečník

Začátečník (2/8)

  1. Taky už několik týdnů uvažuji o nějakých fajn rádiem řízených a navíc eco-drive hodinkách, které by doplnily mojí dvojici automatů. Ještě jsem svůj výběr nedokončil, protože aktuálně nejsou finance, ale pro inspiraci zasílám pár mých horkých kandidátů, třeba si z toho něco vybereš: Citizen World Multiband Eco-Drive Men's Watch CB1020-54E Radio Controlled Casio Lineage Liw - T100td - 1ajf Mvt Tough Solar Radio Controlled Multiband 6 CASIO OCEANUS OCW-S100-1AJF Casio LINEAGE LCW-M170D-1AJF Junghans Milano 030/4940.00 Junghans Milano 030/4942.00
  2. Pro dobrou radu by to chtelo upresnit co tvuj pritel potrebuje - jsou to hodinky, ktere bude nosit jak k obleku, tak ve volnem case? Jine parametry budou mit hodinky pro cloveka co dela rukama nebo v kanclu... Stejne tak pro volny cas, jine hodinky si poridi vytrvalostni bezec a jine sachista. Vyse uvedene hodne napovi i o tom jestli mechaniku nebo quartz (baterku). Do trech tisic se da vejit i s mechanikama od Orientu.
  3. co tyhle? http://www.creationwatches.com/products/orient-automatic-288/orient-automatic-fev0s005w-ev0s005w-mens-watch-4377.html?currency=EUR
  4. Ahoj všem, celá má story začala tím, že jsem si chtěl po x letech pořídit nějaké slušné hodinky, za které bych se nemusel stydět při obchodním jednání. Tak jak jsem byl zvyklý z minulosti, vybíral jsem v quartzových hodinkách a při hledání na netu, jsem čistě náhodou narazil na toto fórum. Začetl jsem se a postupem času jsem zjišťoval, že mé obzory v oblasti hodinek jsou poněkud omezené. No a po měsíci sbírání know-how zde na fóru, kdy jsem zjistil, že mě baví kochat se přírůstky v chlubírně, číst si doporučení od ostatních co si koupit a pod, kdy jsem si trošku utřídil představy o tom, co je k mání a co bych vlastně chtěl jsem neodolal a pořídil si své první automaty od Orientu. Tu jsou :-)
  5. Zkus se podívat i na orienty. Já jsem od nich nedávno koupil pěkné automaty oblekovky za pár peněz: http://www.creationwatches.com/products/orient-automatic-288/orient-automatic-fev0s005w-ev0s005w-mens-watch-4377.html?currency=EUR
  6. Někde jsem četl, že ne na všechny automaty windery fungují - je to tak nebo je to blbost? Uvažuji o tom, že si ke svým prvním automatům - oblekovkám Orient Automatic FEV0S005W pořídím ještě nějaké hodinky pro volný čas - horký kandidát Seiko SKX007K2, které bych nosil o víkendech a na sport, tak jsem o winderu uvažoval a rád bych v tom měl jasno. díky za odpověď.
  7. Ahoj všem, rád bych se podělil o novinku v sazebníku DHL - od 1.11.2014 si účtují nově 2% z celkové částky cla, daní a dph - min. 260Kč za tzv. záruku v celním řízení za to, že za zákazníka zaplatí DPH a případné clo a následně to od něj při předání balíčku vyberou. Koukal jsem jak puk, když mi můj první balíček z creationwatches.com dorazil a kurýr po mě kromě 211Kč DPH chtěl ještě tohle. :-( Více info např. zde: http://gizchina.cz/2014/11/07/saga-pokracuje-oficialni-stanovisko-dhl-ke-kauze-zaruka-celniho-rizeni/
  8. Díky všem za bleskové reakce. S těma barvama dnů v týdnů mě to mohlo napadnout :-) Chápu-li to správně, tak na písmenech označení nezáleží a dny týdne jsou v angličtině vždy? S tím, že hodinky s J mají lepší strojek? Co cena v těch eshopech výše - je ok nebo se dá dostat i na lepší?
  9. Rád bych si koupil nějaké fajn hodinky pro volný čas a padly mě do oka Seika SKX007. Mám však dilema - jakou velikost hodinek zvolit SKX007 nebo menší SKX013 pro průměr zápěstí 19 cm? Které budou lépe sedět? Co se týká označování SKX007 a nějaké písmeno, někde jsem četl, že to písmeno má vliv na to jaké jazykové mutace pro označení dní hodinky používají, je tomu tak? Jaké provedení vybírat, když chci angličtinu - nebo ta je obsažena vždy? Hledal jsem i kde by bylo možné je koupit za dobrou cenu a našel toto: http://www.creationwatches.com/products/seiko-divers-60/seiko-automatic-divers-skx007k2-mens-watch-1167.html?currency=USD obchod tady ve fóru s mnoha pozitivními ohlasy, ale tam mi je bohužel vyprodali a pak http://www.skywatches.com.sg/reviews/seiko-automatic-200m-scuba-dive-watch-stainless-steel-skx007k2.htm ale na tento obchod je tu recenzí jen pár nebo http://21jewels.com/productsdetail.asp?getproductid=1447&start=16&getbrand=1&getproducttype=1 taktéž pár recenzí Zaujalo mě, že stejně označené hodinky mají v těchto obchodech rozdílnou barvu písma u označení dnů, což mi přijde divné. Nemůže se jednat o padělky? Jsem začátečník, takže nachytat mě by bylo asi poměrně snadné budu proto rád, když mi doporučíte osvědčené prodejce. Předem díky za pomoc.
  10. Ta verze s věčným kalendářem by se mi líbila víc, ale zkoušel jsem hledat na netu a je to asi nedostatkové zboží, tak asi vezmu za vděk navrženou alternativou. Která z těchto dvou velikostí bude dle vašeho názoru lépe sedět na zápěstí 19 cm SKX007 nebo ty menší?
  11. díky :-) Ještě doplňující dotaz ohledně toho řemínku, netušíte kde by se dal sehnat stejný jako na tom obrázku? Vypadá to fakt dobře! Je ta případná výměna originálního řemínku za nějaký jiný proveditelná i laikem svépomocí nebo je lépe přenechat to odborníkům?
  12. Ahoj, jsem tady nováček, prosím co jsou zač ty první hodinky z tvého postu? díky
×
×
  • Vytvořit...