Přejít na obsah

Caines

Členové
  • Příspěvky

    9
  • Registrace

  • Přítomen

Caines's Achievements

Začátečník

Začátečník (2/8)

  1. Díky za tipy! Především na tom Timestore jsem našel pár, co by se mi líbily. Ale co jsem si z diskuze vzal je to, že pro mě budou asi nejlepší nějaké eco-drive Citizeny, které v téhle ceně můžu sehnat se vším, co jsem chtěl a i s něčím navíc (řízení radiem).
  2. Díky za tip, ale u těch Casio se mi nelíbí kombinace digitálu a analogu. Řízení rádiem ale zní dobře. Nicméně, pokud bych upustil od safíru, poté, co tu čtu Vaše názory (a co jsem zjistil, že jsem měl trochu mylnou představu), co by byla dobrá volba? Zase nechci, aby to vyznělo, že se k hodinkám chovám jako zabiják, u těch Seiko to byla fakt jen nešťastná náhoda a jinak jsem poměrně opatrný.
  3. Alternativu asi úplně ne. Z téhle nabídky se mi nejvíce líbí ty Citizeny, i když bych volil spíše černý ciferník než modrý.
  4. Zdravím, potřeboval bych poradit s výběrem hodinek. Před nějakou dobou jsem nosil Seiko 5 SNKL15K1, u kterých se mi podařilo rozbít sklíčko a vzhledem k tomu, kolik mě hodinky stály, jsem se rozhodl spíše se podívat po nějakých jiných, než je nechat opravovat. Moje požadavky by byly asi následující: - velikost kolem 40mm. Mám poměrně malou ruku, ale něco většího než ta Seiko 5 (38 mm) bych snesl. V mezičase teď nosím běžecké Garmin Forerunner 235, které jsou s průměrem 45mm už limitní. - styl "smart casual" (někde tady na fóru jsem četl styl oblékání "úředník bez obleku", což na mě sedí přesně). Něco spíše decentního, ale aby nevypadaly mimo ani k triku a džínám. - safírové sklo. Nerad bych aby dopadly jako Seika. - cena kolem 6.000,- s tím, že přes 7.000,- bych nerad šel. - alspoň nějaká vodotěsnost. Asi bych se s nimi přímo nesprchoval, ale abych se nemusel bát umyvadla nebo průtrže mračen. Otázkou je pohon. Quartz nebo solární budou asi v téhle cenovce lepší, ale obávám se narušení vodotěsnosti při výměně baterie/akumulátoru, přetěsnění je docela oříšek, předpokládám. Automaty bych nerozdělával, ale zase za tuhle cenu by mě to omezovalo asi zase jen na Seika. Rád si nechám poradit, nebráním se ničemu. Jsem schopný s těmihle požadavky něco sehnat? Předem děkuji!
  5. Určitě to zní zajímavě, asi se zkusím podívat, jen nevím, jak je to potom se zárukou, hádám, že budou pouze na rok. Jinak děkuji za tip, ale popravdě mi ty SNX993 moc nesedí designově.
  6. Takových rad, díky moc! S největší pravděpodobností ještě jednou projedu Seiko 5 a nějaké z nich vyberu, pokud tedy jde hlavně o design. Jen k tomuhle bych se rád zeptal - mám šanci to zjistit při objednávání z internetu, nebo si je musím jít "osahat" do prodejny, abych si toho všiml?
  7. Děkuji za rady, beru to tedy tak, že raději j?t do Seiko 5 automatů, maximálně u nich vyměnit řemínek. Je mimochodem mezi těmi modely v mé cenové kategorii nějaký zásadní rozdíl, nebo se jedná jen o design? A ještě jeden dotaz - mohl bych dostat nějaké tipy (na značky a tak), pokud bych se nakonec rozhodl pro quartzky?
  8. Tohle rád slyším, jen hádám, že ten akumulátor také nevydrží věčně (i když o životnosti popravdě nemám moc představu) a mám strach, aby po nějaké době byly k dostání a bylo kde jej nechat vyměnit.
  9. Zdravím! Jsem nováček, který se poohlíží po nových hodinkách na běžné každodenní nošení. Nemám ale moc velké zkušenosti ani rozpočet, tak jsem si řekl, že se raději poradím tady. Rád bych automaty, které by byly spíše menší, protože sám mám velice úzké zápěstí (16 cm). Mám také raději jednodušší vzhled, i když hádám, že to je docela relativní. Nejsem si moc jist, zda spíše hledat tmavý nebo světlý ciferník, popravdě světlý mi je sympatičtější, ale věřím, že tmavý asi bude více praktický. Rád bych také hodinky koupil tady v České republice. Po chvilkovém průzkumu jsem narazil na několik modelů od Seika, které mne zaujaly, jedná se o: SNKK87K1 SNX993 SNKK71K1 Narazil jsem také na Seiko Kinetic, konkrétně model SKA571P1, který se mi líbí velmi vzhledově, nejsem si však jist s praktičností Kinetic pohonu, vím, že tu na fóru na něj rozporuplné názory. Nemusí se samozřejmě jednat jen o Seika, zaměřil jsem se na ně po pročtení fóra, kdy jsem došel k názoru, že nabízejí velmi dobrý poměr cena/výkon. Předem děkuji za rady.
×
×
  • Vytvořit...