Přejít na obsah

ivi

Členové
  • Příspěvky

    16
  • Registrace

  • Přítomen

Profile Information

  • Pohlaví
    Muž
  • Bydlí
    West

ivi's Achievements

Začátečník

Začátečník (2/8)

  1. Můžete prosím poradit, kde sehnat modré ručičky ke strojku 40,6L kapesních hodinek? Průměry hřídelek by měly být hodinová 1,90mm, minutová 1,25mm, vteřinová 0,22mm. Děkuji za pomoc.
  2. ivi

    Identifikace strojku Omega

    Ahoj, děkuji za pomoc. Podívám se. I.
  3. Kolegové, mám tento strojek, ale nevím označení. Rád bych vyměnil ručičky za modré, ale nemohu objednat, dokud nevím označení strojku. Průměr strojku cca 40 mm. Je to strojek z kapesních hodinek. Děkuji za pomoc.
  4. Snažím se v Corelu nakreslit nový ciferník, ale nevím jaký styl písma u tohoto ciferníku je. Nikde to nemohu najít. Zaměřuji se na číslice 4 a 7, ale žádný styl písma v nabídce neodpovídá. Dokáže mi někdo pomoci? Děkuji.
  5. Jasná věc, že vteřinovku, ne minutovku. Jsem zmatený. Bohous76 pochopil rychle.
  6. Je nějaká možnost, jak nabarvit ciferník, aby bylo stále patrné frézování na minutovce, jako je to na tomto obrázku? Nejspíš to bude nějaké chemická rekce s materiálem, ale nejsem chemik. Dělal to už někdo?
  7. Ahoj kolegové, tak jsem trošku pokročil. Jelikož jsem nedokázal najít vhodný ciferník z nabídky prodejců, rozhodl jsem jít svou cestou. Ciferník jsem si zkreslil a za pomocí kamaráda a CNC frézy, vyrobil ciferník dle svých představ. Plech je bronz 0,3 mm. Nyní ještě potisk tamponem a ciferník bude na světě. Strojek je na generálce a brzy bude také hotov. Nechci nic uspěchat, tak netlačím na pilu. Uvidíme jaký bude výsledek. Zdravím vás kolegové.
  8. Ahoj, tak jsem trošku popojel a připravil pouzdro na nové sklíčko. Pouzdro jsem malinko poupravil. Zhruba 30min. leštění.
  9. @bithas: děkuji za tip. Pohledám info o LDH. Ale jak píšeš, půjdu nejspíš stejnou cestou. Vyservisovat strojek (to už mám domluveno s Mechano-to je borec). Na pouzdru už pracuji, už jsem skoro hotov s leštěním. Cifr bych rád bílý, ale možná si nechám poradit. Dám do kupy ručičky a nové sklíčko. Budou jak ze škatulky. Máš pravdu, dražil jsem je na Aukru. @Kid_A: jistě sem potom dám nějaké fotky. Díky všem kolegům za podporu, přeci jsou to první hodinky na kterých si člověk okusí, kam až může zajít. Ivi.
  10. Hlavně potřebuji dát do kupy ten strojek. Zbytek bude už v pohodě.
  11. Jasné, ciferník pořídím nejspíš nějaký z nabídky, aby to určitě nějak vypadalo. Jen vyberu vhodný rozměr, ručičky a fertig.
  12. Hodinky jsem rozebral a ciferník drží na dvou šroubkách. Průměr 40 mm. Půjdu tedy cestou, nejdříve sehnat ciferník, případně vyrobím a pokusím jej někde natisknout. Možná pán v Polsku by dokázal udělat. Poptám se ho. U nás to asi nikdo nedělá, tedy jsem se nikde nedočetl. Karlos, díky za pomoc.
  13. Ještě dotaz? Půjde vyměnit korunka za origo Omegu?
  14. Tak to moc děkuji za rady. Našel jsem nějaké vlákno, kde si kolegové s tohoto fora nechávají renovovat ciferníky v Polsku. Možná pánovi napíšu, jestli bude schopný i přelakování. Jinak odkazy na ebay.com jsou parádní. To jsem ani nenašel. Nejspíše asi půjdu cestou výměny ciferníku a vyleštění pouzdra. Leštění jsem již několikrát úspěšně prováděl. Potom je tam ještě prasklé sklíčko, které budu muset také vyměnit. Děkuji Member_50 za pomoc.
×
×
  • Vytvořit...