Přejít na obsah


Maxel

Zaregistrován: 30 pro 2014
Online Naposledy aktivní: Dnes, 20:00
***--

Blog Entries

ZaDesetDvě aneb Maxel's Food Court > Vykoštěná stehna pečená v jogurtu, římském kmínu, chilli a limetkové šťávě

Publikováno 04 říjen 2017

Tenhle recept jsem vopšlehnul vot českého mistra vařečky a rondónu, Zdendy Pólrejcha (verbal promine). Je to taková fajn rychlovka, ideální recept na večeři v hektickém dni. Jen to vykoštění stehna chce trochu fištróna. Mě to naučil táta už před pár lety a od tý doby to umim. Kdo by se s tim nechtěl párat, taky se daj koupit stehna už vykoštěný že jo. Pot...


ZaDesetDvě aneb Maxel's Food Court > Bramborový simple pie

Publikováno 04 říjen 2017

Když neni chuť na maso, za to je chuť na brambory (a to já mam často, páč sem prostě bramborovej) - zapečené jako takový simple pie, neboli jednoduchý slaný koláč. Dá se jako hlavní bezmasé jídlo, nebo i hutnější příloha třeba ke grilované krkovičce nebo kuřecímu steaku. Takže kdo se nebojí sacharidů, směle do toho, je to hodně žravý. A vůbec to neni zlý...


ZaDesetDvě aneb Maxel's Food Court > Kachní a kuřecí paštika s brusinkami

Publikováno 04 říjen 2017

Kdo z vás se zúčastnil prvního kulinářského srazu nás nemocných chrono-chorobou (El Bundus nebo tak nějak se to menuje) loni v říjnu v Jeseníkách, už měl možnost ochutnat - vezl jsem tam skoro stejnou (jen čistě kachní) a z větší části se konzumovala na snídani. Paštika kombinující kuřecí a kachní s brusinkami. Nedávno jsem se rozhodl skoro po roce zas ud...


ZaDesetDvě aneb Maxel's Food Court > Tarte Tatin, aka obrácený jablečný koláč

Publikováno 04 říjen 2017

Na sladký moc nejsem, jak už padlo v úvodní předmluvě, ale moje drahá (a taky ta lepší) polovička zas docela jo. No a když už dělá smutný voči po několikáté, že by si po tom skvostném hlavním jídle (ehm, ehm... samochvála) dala nějaký ten dezert, mam v rukávu několik osvědčených (a díkybohu vcelku jednoduchých) receptů. Jedním z nich je právě i dnešní pří...


ZaDesetDvě aneb Maxel's Food Court > MAXimální klasika: řízky a bramborový salát

Publikováno 04 říjen 2017

Nedávno jsem měl váženou návštěvu v našem skromném příbytku, ctění rodičové nás poctili. Jelikož otec taky docela kuchtí - tady jsem to asi podědil - a je spíš příznivcem klasické krmě, nevymýšlel jsem žádné experimenty a jal se připravit tradičné české (řekl bych stále ještě sváteční) jídlo, tedy v čísle jednotném: rezeň a brsalát. Jak už tak to u mě býv...