Přejít na obsah

kejklik

Členové_50
  • Příspěvky

    1 791
  • Registrace

  • Přítomen

1 sledující

O uživateli kejklik

  • Datum narození 3.12.1995

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Pohlaví
    Muž
  • Bydlí
    Reichenberger Gau
  • Fanoušek značky
    Seiko, Breitling, Steinhart

Návštěvy profilu

11 656 zobrazení profilu

kejklik's Achievements

Megazávislák

Megazávislák (7/8)

  1. Kuchyni jsem postupně vybavil noži od JCK https://japanesechefsknife.com/
  2. Nejvyšší k sobě povolal Buddyho Westona, nožíře světové úrovně, banjistu, trampa. Zapálili jsme svíčky a doufáme, že tam nahoře bude pokračovat v řemesle. Tady mi po něm zůstala sbírka nádherných nožů. Kdo jste ho znali, vzpomeňte.
  3. Zbytečné to není. Pokud ti nevadí šedá šunka a možnost namnožení Clostridium botulinum, lze používat jen kuchyňskou sůl. Praganda je tvořena minimálně 94 procenty chloridu sodného (NaCl), maximálně 0,3 procenty dusitanu sodného (NaNO2), cukrem a škrobovým sirupem. Nic nového pod sluncem. Sloučeniny obsahující dusík se pro nakládání masa zejména před uzením používaly už ve středověku. Tehdy se využívalo v přírodě se volně vyskytujícího dusičnanu draselného (KNO3). Dusičnan draselný je ve starší literatuře nazýván ledek, sanytr nebo draselná sůl.
  4. Nejdůležitější je dílo důkladně vymíchat. Takto vypadá kýta po 15 minutách pomalého míchání v robotu. Pak v hliníkové formě den odležet a následně 2,5 hodiny při 75 -78°C. Po vychlazení sežrat. Jen vepřová kýta, nejlépe ořech, 1,8% pragandy, pepř a na kilo masa 80 g potlučeného ledu.
  5. Dnes dorazilo číslo 13/25. Vypadají v reálu ještě líp, než na obrázku.
  6. Jak hluboko máš spodní vodu? Známý si taky před lety pořídil zemní kolektor a dnes má na zahradě jen mechy a lišejníky. Postupně si vymrazil podloží, během léta v suché zemi teplo "nenateklo". Dostal se tak daleko, že v červnu měl na kolektoru -9°C.
  7. V Liberci už papriky ve skleníku končí... Včera jsem otrhal zbytky. Největší úroda je ze dvou kytek papriček, zvaných Parghelia po naší oblíbené vesnici v Kalábrii. Na tamnějším trhu mi dal 4 kousky trhovec, u kterého kupujeme zeleninu. Prý když si dám dva kousky večer, bude mladá paní zpívat Štrause pozpátku. Tak jsem pokusně letos dvě kytky vysadil. Výsledek na fotkách:
  8. https://www.reproobchod.cz/ Reproduktory z tohoto obchodu jsem "přezbrojil" sloupové Magnaty. Hrály hnusně, tak jsem si podle charakteristik vybral repra, co pasovala do stávajících děr a nové výhybky s větší strmostí. Teď pseudoMagnaty hrajou jako noha.
  9. Tak PAN nožíř Buddy Weston oslavil 75. narozeniny. Kdo máte jeho nože, tak si je považujte a střežte jako oko v hlavě. Už nikdy žádné další nebudou. Zdraví už nedovoluje práci v dílně....
  10. Pořád bezkonkurenční je konzervační Konkor. Pořád se vyrábí a prodává to, čím jsme šůrovali samopaly za mlada a osobní zbraně dnes.
  11. Zabal vercajk na vláčku, vyraž na pár dní ke slušné vodě a vyčisti hlavu. Ryby pomáhají velice dobře.
  12. Mám několik let Stihl MS 271, za celou dobu 1x v servisu na celkové vyčištění a seřízení a jinak jen nechávám brousit řetězy.
  13. Maso v koprovce trochu voschlý, fotíš pomalu.
  14. Češtyn je hrozný svinstvo, jeden čárek a je to fšechno jinak.
  15. Pánové, oprašuji dotaz z minula: Jak plnit pera, která nemají odnímací konvertor (třeba moji Visconti Wall Street nebo Stipula Etruria), když je v lahvičce nízká hladina inkoustu. Používám Diamine, lahvičky jsou široké a když je hladina v půlce, pero již nenaplním. Na naklánění jsou potřeba 3 ruce a stejně neřeší dočerpání inkoustu do dna.
×
×
  • Vytvořit...