Přejít na obsah

Stevek

Členové
  • Příspěvky

    48
  • Registrace

  • Přítomen

Návštěvy profilu

655 zobrazení profilu

Stevek's Achievements

Pokročilejší začátečník

Pokročilejší začátečník (3/8)

  1. Stevek

    Zase ta Monstra

    Gratulace a vítej ve smaragdovém klubu. Mě teď dělají společnost hlavně dvojkové oranžády (ty jsou prostě nej), ale smaragdová monstra svátečně na světlo vytáhnu.
  2. Stevek

    Zase ta Monstra

    Jasně, že na tebe. Užívej si Drákuly, mě tenhle typ trochu znervózňuje....
  3. Stevek

    Zase ta Monstra

    Moje mi pomáhají vyležet chřipku, inu, léčivá Monstra.
  4. Stevek

    Zase ta Monstra

    Safír v hodinkách je monokrystal safíru, tedy opticky superkvalitní materiál. Pak záleží na tom, jak je tvarovaný, vyleštěný a hlavně jestli má antireflexní vrstvu. Co se týče propustnosti jako takové, safír je excelentní, propouští až do UV. "Bohužel" v porovnání s minrálním sklem má větší index lomu a více tedy odráží světlo. Hardlex antireflex typicky nepotřebuje. Pokud je na safíru kvalitní antireflex, aspoň z vnitřní strany, tak nabízí lepší pohled na ciferník, než hardlex. Mám i hodinky s vypouklým safírem bez antireflexum který se blýská opravdu znatelně, ale i to se dá snést.
  5. Stevek

    Zase ta Monstra

    https://www.seikomods.com/shop/ct051/ Doporučuju "clear AR coating", tedy bezbarvy antireflex, je to moc pekne. Ale pozor, je to "single domed" tedy jednostranne vypoukly a dela to mirny efekt lupy a pokriveni, kdyz koukas hodne z uhlu. Maji i "double domed", ktery nedela zadne pokriveni ani lupu (https://www.seikomods.com/shop/ct056/).
  6. Stevek

    Zase ta Monstra

    Jasně, Seiko s tím nadělá... Všechna svá Monstra jsem osadil vypouklým safírem a od té doby žádné škrábance na "skle" neřeším.
  7. Stevek

    Zase ta Monstra

    Což kyklop, ale od třetí generace mají monstra rovné hardlexy, což mě osobně přijde jako velká estetická újma proti vypoukým hardlexům v prvních dvou generacích.
  8. Stevek

    Zase ta Monstra

    Hmmm, to je divné. Dle mých zkušeností se strojek zaběhne behem prvních pár dní. Pak se to možná trochu ještě mění, ale už ne nijak dramaticky. Ale ta náhlá odchylka nemusí nic znamenat, prostě se na nějak zadrhly a zase se vrátily na obvyklou odchylku. Pokud se to nebude opakovat, tak bych to neřešil. Já mám jiný problém. Mě se trojková monstra s 6R15 na ruce předchází o cca 7s denně, ale když je nechám být cifrem nahoře tak se zpožďují o cca 30s denně. Dělají to tak od začátku a trochu mě to mrzí.
  9. Stevek

    Zase ta Monstra

    Oranžády zatím jen na chatě, moře ještě čeká
  10. Stevek

    Zase ta Monstra

    Nádhera, krásná fotka! Já jsem si na NATO nikdy nezvykl, pořád mám pocit, že mi hodinky padají ze zápěstí. Nejradši mám monstra na origo tahu, který je krásně na ruce vyvažuje a esteticky doplňuje, ale znova, povedená kombinace, super fotka a krásný stav hodinek.
  11. Díky moc za tip! No, těch 49 mm L2L me trochu děsí na moje 16,5 cm zápěstí. Mám se stejnou délkou Laco Augsburg 42 mm a upřímně, moc je nenosím, připadají mi prostě moc velká. Asi není velký problém těch 42 mm, protože třeba Seiko monster a SKX007 nosím v pohodě, ale ty mají oboje L2L cca 45 mm, pokud se nepletu. No, ještě popřemýšlím, druhý horký kandidát na takové společnsko-sportovní hodinky v podobné cenové kategorii je Hamilton khaki field auto, ale tam mě zas odrazuje ten safír bez anitreflexu...
  12. Stevek

    Zase ta Monstra

    Slušná sbírka! Já zase ujiždím na monstrech, od druhé generace mám sice jen jednou pouzdro, ale čtyři sety cifrů a ručiček...:-D. Vedou samozřejmě oranžády, ty jsou prostě top a cením si jich nejvíc. Tak držím palce, ať jsi s padi želvami spokojen, to je taky pěkný kousek.
  13. Taky po nich pokukuju, zdají se mi jako celkem slušně univerzální, s krokodýlím páskem bych je snad vzal i k obleku:-). Můžu se zeptat, kde jste je kupovali? Dají se sehnat někde u nás? Jaká je prosím délka pouzdra "lug-to-lug"? Díky moc!!!
×
×
  • Vytvořit...