Přejít na obsah

petr10

Členové_50
  • Příspěvky

    91
  • Registrace

  • Přítomen

O uživateli petr10

  • Datum narození 14.12.1990

Profile Information

  • Pohlaví
    Muž
  • Bydlí
    Třebíč

Návštěvy profilu

4 174 zobrazení profilu

petr10's Achievements

Pokročilejší začátečník

Pokročilejší začátečník (3/8)

  1. Já navážu na dotaz Hectora. Kde nakupujete ETF? Když si vezmu, že bych chtěl koupit každý měsíc a to po desítky let, tak si říkám, u koho tak činit, aby to bylo bezpečné a aby mě to nesežralo na poplatcích? V prvních letech je to asi fuk, ale po dlouhých letech už ta vložená částka může být v milionech a to už začínám váhat, jestli chci mít takové peníze jen v appce v mobilu, nebo platit 1 % poplatek u Portu apod. Z hlediska bezpečnosti je mi sympatické FIO, ale fixní poplatek za jeden nákup to zabíjí. Leda bych nakoupil za vysší částku třeba jen 2x za rok. Naopak třeba Degiro vychází dobře poplatkově, ale co bezpečnost? Patria, fondee, portu s fixním poplatkem z investované částky. Nevím. S tím se pojí i dotaz, zda je možné portfolio převádět mezi jednotlivými brokery? Nebo musím vše vybrat a nakoupit znova (už za aktuální ceny) u někoho jiného? Jak to teda děláte vy?
  2. Díky za postřehy. i30 se přiznám mám taky v hledáčku. Koukám po všem v nižší střední, kombi, výkon cca 100 kw a víc (u korejců 1.4 tgdi, u koncernu bych vyzkoušel i 1.4 tsi 92 kw). Včera jsem projížděl fóra oplistů a k těm světlům jsem tam viděl dost příspěvků, kde řešili jednu konkrétní závadu. Nějaká chybová opakující se hláška a nouzák světel a každý servis k tomu přistupoval jinak. Buď přehrání SW, výměna ŘJ světla nebo výměna celého světla. A často se to pak objevilo znova. To bych u auta po záruce už moc platit nechtěl no, tak mě to trochu odrazuje. Uvidím. Ještě dotaz ke koncernu. Motory 1.4 a 1.5 tsi v golfu a spol., rok vyroby 2015 a novější. Je nějaká verze, které se vyhnout?
  3. Koukám se po kombíku v nižší střední třídě do 400.000 Kč (max, ideálně tedy méně) a našel jsem inzerát na Astru ST 1.6 turbo (147 kw), výroba 4/2017, najeto cca 46 tisíc km, i s docela bohatou výbavou. Máte někdo reálné zkušenosti s autem nebo tím motorem? Měl bych se toho bát, nebo je to něco, co by mohlo i nějakou dobu vydržet? Má to i led matrix světla, což mě docela láká, ale opět, není to něco, co se rádo kazí a na opravě zapláču? Jezdíme buď cukačky po Praze (tak asi 30 % km nájezdu) a pak naopak delší cesty po dálnici (zbytek). Kvůli toho města se koukám spíše na benzín. Díky
  4. Zátěžový index. Viz http://mpneu.cz/techinfo/
  5. Pánové, máte někdo tip na servis autoskel v Ostravě? Objevil jsem 3 malé tečky (cca 2x2 mm), snad mimo zorné pole řidiče, takže mi jde spíše o scelení než výměnu.
  6. Láďu určitě doporučuji. Domluva jasná a bez problémů, co inzeruje, to dodá, co slíbí, to dodrží.
  7. Prosím o radu ohledně placení v zahraničí. Jedu na 11 dní na balkán a řeším, kde měnit peníze a jak tam platit. Jedná se hlavně o Bosnu, Albánii a okrajově Chorvatsko (Černá hora taky, ale ta je bez problémů). Mám Air bank a plánuju platit kartou všude, kde to půjde. Nicméně, jak byste vyřešili hlavně bosenské marky - dojet s eury až tam a směnit, nebo nakoupit marky už tady (zatím jsem našel jenom UniCredit Bank)? Nemáte někdo třeba osobní zkušenost? Jde v podstatě o to, jak moc se tam snaží vydělat na eurech...
  8. Děkuji pánové. Ještě zopakuji dotaz, kolik to tak stojí zgenerálkovat jednoduchý strojek bez komplikací? Za předpokladu, že se tam nenajdou nějaké závady samozřejmě.
  9. Ke komu zajít v Ově na generálku Samuraiů (čištění, namazání, seřízení, případné přetěsnění)? Chronos v Kotvě? K Alešovi se mi moc nechce, není mi příjemné s ním cokoliv řešit, ale když nebude zbytí... A kolik je za takový úkon běžná cena, aby měl představu? Cca 1.500? Na druhou stranu celý březen strávím v Praze, tak mám si počkat a dát to ke Knesplovi a Majzlíkovi? Nebo k někomu jinému?
  10. To je dobre . Samovyroba nebo se to nekde prodava?
  11. Upřímně taky mi to přijde, jako dost zajímavá myšlenka. Na první pohled to vypadá jako bláznovství, ale na druhý to dává docela smysl. Jde jen o to, jak se ten system nastavi. Musím si o tom načíst víc.
×
×
  • Vytvořit...