Přejít na obsah

walter10

Členové_50
  • Příspěvky

    1 033
  • Registrace

1 sledující

Profile Information

  • Pohlaví
    Muž

Návštěvy profilu

11 481 zobrazení profilu

walter10's Achievements

Megazávislák

Megazávislák (7/8)

  1. Proč 39 mm versus 42 mm? Protože Steinhart nemá v nabídce menší? Máš +/- povědomí, jak budou (velikostí) vypadat na Tvé ruce? Jinak mně osobně přijdou vychytanější Laco Augsburg (lepší rozvržení nápisů na dýnku s ohledem na typografii, absence data na číselníku, a jinak v této cenové mně Miyota vůbec nevadí). I když oboustranný (vnější) antireflex bude náchylný na poškrábání. P. S. Já mám při výšce postavy 174 cm obvod zápěstí cca 18,5 cm, ploché a široké, na pilotky jak dělané, a sám pro sebe bych volil rozměr 40 mm (např. Stowa Flieger, Laco Stuttgart Pro apod.). A to mně na ruce sedí kdejaké větší hodinky i s rezervou (tj. včetně "lug to lug"). Pilotky (zvláště vzor A) ve 43-44 mm jsou totiž opticky číselníkem dost velké. Pro mě až nepatřičně; poutají na sebe přemíru pozornosti. Naopak na útlejší ženské ruce můžou zas vypadat fajn. Tož tak. P. P. S. Pokud nemáš možnost vyzkoušet velikost, stáhni si alespoň nějakou "vystřihovánku", ať přibližně víš, do čeho jdeš. Viz třeba Laco: https://www.laco.de/en/watch-sizing-guide
  2. Ne vše, co vypadá na první pohled stejně, stejné jest...
  3. Dnes sice pošťák nezvonil, ale... Tyhle bílé s modrými proužky, a s podrážkou, špicí a vnitřkem v odstínech béžové, jsem prostě musel mít.
  4. Pošťák zvoní jednou aneb Superstar 2 v provedení Black & White
  5. P. S. Když se ale mrknu na whisky, která se dá do cca 1 tis. Kč sehnat, zmíním ještě pár zajímavých tipů: Benromach 10letá, Glendronach 12letá, Glengoyne 10letá, Dalwhinnie 15letá. Každá je trochu jiná, ale všechny stojí za ochutnání. P. P. S. Ne že by za hřích nestály 10letá Arran, Glencadam apod., ale jde už přece jen o silnější (46 %) whisky.
  6. @Akam 12letá Aberfeldy není špatná volba, i když mně už přišla dost nevýrazná až fádní. Možná bych přemýšlel o 12leté anCnoc. V poslední době jsem na ni slyšel jen samou chválu. (Navíc je dostupná za nevelký peníz.)
  7. Občas potěší i něco tradičního... Škoda jen, že ten hezky štiplavý kouř z dehtu a hořící pneumatiky, za kterým se nachází svěží citrusy a další už tradičnější tóny, časem ochabuje. Když jsem lahev načal (září 2023), až mě ten závan praštil do nosu. V chuti naopak od první chvíle nastupuje nasládlost až sladkost citrusů s příchutí sušeného ovoce. A samozřejmě s příměsí jemné rašeliny, kouře nebo vzdálené připomínky asfaltu. Nechybí nějaké to koření na způsob vanilky, lékořice či pepře; ten si nejvíc rozumí s okraji jazyka. Dochuť odeznívá se zbytky espressa, tmavé čokolády, později čerstvého dřeva a nepatrné slanosti.
  8. Na "suchej leden" se vykašli.
  9. Některé vánoční dárečky si musíte náležitě užít!
  10. Tóny sladkého sherry s kouřem, dehtem, mátou, sušenou mořskou řasou a dalšími "ingrediencemi" mě stále baví. Jo, je to pěkná whisky. Whisky na mlsání.
  11. Venku sice svítí slunce, ale vítr je studený a vlezlý. Dopoledne i zasněžilo. A 15letá GlenAllachie je v takovém počasí výbornou volbou. Vlastně mám tuto whisky dost spojenou s tuhou zimou (stejně tak 10leté plnění téže "stáje").
  12. Dobrá, silná, ačkoliv oproti standardní desítce docela posunutá. A to i po naředění. Místo jasné dezinfekční linky nacházím spíš pach starých obvazů.
  13. V nástupu chuti je příjemně silná i tělnatá, ku škodě jí to ale dlouho nevydrží. Jinak jde o whisky dobrou, fandy palírny Laphroaig asi vyloženě nezklame. (Možná jen tuzemská cena je trochu nadsazená; třeba v Německu je k sehnání od cca 60 €.)
×
×
  • Vytvořit...