Přejít na obsah

a1534171

Členové
  • Příspěvky

    9
  • Registrace

  • Přítomen

a1534171's Achievements

Začátečník

Začátečník (2/8)

  1. Zas taková sláva to není . Ale na takovýho dědečka :-)
  2. tak sem to prubnul s tím lakem ...není to ideální na hranách sem to při leštění laku tempem lehounce na pár místech strhnul a ta ťupka uprostřed nezmizela . Taky si nedělám naděje o životnosti povrchu a myslím že tak za rok to bude chtít vzít znovu ale jako kutil se aspoň mám na čem vyřádit a ta chvilka práce mě nezabije . Když to porovnám s fotkami původního stavu tak nebe a dudy... a pak že to nejde :-) Co se odchylky týče tu jsem zatím neměřil , ale zjistím a dám vědět taky mě to zajímá :-) Hodinek si rozhodně vážím, přesto že byly asi nejlevnější ze všech co mám a že jich není málo, jsou mé nejoblíbenější.
  3. Tak jsem vyzkoušel hodináře na Florenci kterého tu ve vedlejší vlákně někdo zmiňoval ,řekl že se s hodinkami nedá nic dělat :-( chopil sem se smirku a pouzdro si přeleštil sám . Otázka co s tím sklíčkem. hádám je to safír protože ani po hodině práce se smirkem na sklíčku nebyl vidět nejmenší náznak zbroušení i když to podle smirku něco máááálo bralo. Napadá mě vzít to bezbarvým lakem , udělat silnou vrstvu tak aby vyplnila škrábance a rozleštit s tím že už to hold bude poškrábatelné. Nezkoušel už někdo něco takového ? Ty škrábance na skle nejsou kdoví jak velké až na jednu ťupku uprostřed ale je jich tolik že to vypadá fakt zle.
  4. Ahoj, potřeboval bych poradit. Pořídil jsem si jedny starší digitálky od Citizenu ale nic o nich nevím. Zajímalo by mě zda by se o nich dalo něco zjistit . Například jak jsou zhruba staré nebo jakou mají odolnost vůči vodě - klíčový údaj jaksi chybí. Taky se chci zeptat u koho by jste mi doporučily - chci je nechat je za nějakej smysluplnej peníz v Praze zrenovovat .Škrábanců na sobě mají požehnaně . na zadní straně hodinek je vyraženo : CITIZEN WATER RESISTANT ALL STANLIES STEEL 4-099397 K 0919860 41-6037 GN-4-S JAPAN a dosti neuměle vygravírované iniciály CJ po předchozím majiteli :-)
  5. Jak je to se značkou pulsar, tyhle mi neskutečně padly do oka ale ta podezdřel nízká cena ? Co jsem se tak dočetl na foru tak to je nějaká dceřiná společnost seika... lze něco takového doporučit ? http://www.budiky.cz/pulsar-pt3001x1-i11395.html
  6. Tak už jsem se tu dočetl že bentime není dobrou volbou. (příště budu lépe hledat než vznesu dotaz .)
  7. co třeba ještě bentime ebt1850 . Hodit na to kožený řemínek tak by mohly být docela hezký otázka je zda i kvalitní? jinak datumovka a stopky sou podmínkou . důležitý je pro mě i kožený řemínek protože mi kovové rvou chlupy a přijdou mi jak to říct ....zženštilé a nebo aby se dal za kožený vyměnit. voděodolnost asi 100m. cenový strop 10000 ideálně ale tak do 5 Líbily by se mi kdyby měli aspoň trochu přehledný ciferník tedy pravý opak těchto : http://hodinky.heureka.cz/citizen-jy0080-62e/ (sice to je přesně styl co se mi líbí ale vážně netuším jak dlouho bych ten čas u nich luštil) a přikláním se spíše ke světlému ciferníku ale není podmínkou .Rozhodně ale nic zářivě rudého modrého zeleného či ví bůh jakou ulétlou barvu . velikostně střední až velké tak do 43mm mám přes metr devadesát a malé na mě vypadají jak hodinky pro panenky. Hodně mi do oka padly třeba tissot prc200 ale po tom co jsem je párkrát neúspěšně dražil jsem narazil na diskuzi o padělání této značky a na stránky aliexpress což můj zálusk o bazarové hodinky této značky snížilo až k bodu mrazu . Ostatně i jako o kolekci ediface .
  8. nebo tyto se líbí : http://hodinky.heureka.cz/seiko-sndc87p2/
  9. Poslední dobou čím dál více ujíždím na hodinkách , začal jsem na takových těch "luxusních" z Číny za 1500,- u kterých se na stopkách zastavují ručičky na 12 minutě z 30 . nebo se po dvou dnech kalendář posune o dny tři a když si sečtu co mě všechny stály mohl jsem mít možná jedny ale už trochu rozumnější . Do oka padly například tyto seika : http://hodinky.heureka.cz/seiko-snde11p1/ je to dobrá volba ?
×
×
  • Vytvořit...