Přejít na obsah

smarter

Členové_50
  • Příspěvky

    188
  • Registrace

  • Přítomen

1 sledující

O uživateli smarter

  • Datum narození 29.3.1986

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0

Návštěvy profilu

6 307 zobrazení profilu

smarter's Achievements

Kandidát závislosti

Kandidát závislosti (5/8)

  1. To je pravda. Ale tak aspoň z úcty k panu Butlerovi
  2. Obdivuji jak nekterym lidem nestoji znacka ani za velke prvni pismeno natoz pak spravne opsani nazvu z ciselniku.
  3. Tak ty Hamiltony sehnat bude celkem výzva teda. Pár jich je na eBay, ale za 300+USD, což za kvarcky s původní retail cenou 180 dolarů fakt nedám. Budu tedy trpělivě čekat. Z uzavřených prodejních vláken vidím, že se nikdy neprodavaly dlouho. Takže už nevěřím, že kombinace vnitřní a vnější lunety by si svoje publikum nenašla.
  4. No vidíš, super. Neznal jsem. Zkusím se po nich porozhlédnout. Když nemůžu mít vše v jednom, tak si je aspoň poskládám z více kousků.
  5. Mně se právě hrozně líbí představa kombinace vnitřní a vnější lunety. Ta vnější by mohla být trochu užší než standard (řekněme tak 70% obvyklé šířky), ta vnitřní by byla už vyloženě úzká - jen natolik aby se tam vešlo to GMT. Ale máš pravdu, že by to bylo dost mimo mainstream a hlavně i trochu proti filozofii potápěčských hodinek.
  6. Ani po mnoha letech mého přetrvávajícího zájmu o hodinky, jsem ještě nenarazil na takové co by mi nedaly v noci spát. Některé se mi líbí víc, některé méně, ale snad žádné ve mně zatím nevyvolaly nijak výraznou touhu nebo dokonce posedlost a to bez ohledu na cenovou relaci. Někdy se tak trochu zasním a přemýšlím jak by takové dokonale hodinky pro mne vypadaly. Ty představy při tom nejsou vůbec nerealistické, dokonce si je umím živě představit za pulty obchodů, ale bohužel některé moje představy se do masové výroby příliš nehodí. Dneska jsem si svoje vysněné hodinky zkusil z nudy načmárat na kus papíru a zde je výsledek. Pominu li moje omezené kreslířské schopnosti, jsem z té představy celkem nadšen: - Vnější luneta s indexy, která se dá použit jak ke stopování času tak i k jeho odpočtu (proto je značena pouze 30tka) - Vnitřní luneta ovládána korunkou s 12 hodinovými indexy, která se dá použit jako poor mans GMT a zároveň supluje vnější lunetě při stopování delších časových úseků. - Ukazatel data a hlavně dne v týdnu (stále nechápu proč to není standardem) - Ukazatel rezervy nátahu (bez něj už automaty nechci) - 200M vodotěsnost, lehce klenutý safír, klasický divers vzhled Přijdou mi natolik reálné, že bych je každým dnem čekal v nabídce Seika nebo Orientu, ale asi se nikdy nedočkám. Co na takový návrh říkáte? Libí se vám nebo jste si lehce ublinkli? Zkoušeli jste si taky někdy na ubrousek načmárat svoje dream watch?
  7. Všem děkuji za podnětné příspěvky. Až se trochu zotavim z posledního nákupu půjdu do těch Wardu
  8. Nomosy byly v hledáčku už od začátku. Bohužel opravdu trochu mimo rozpočet i v případě koupě z druhé ruky
  9. Toho jsem si všiml, ale pořád je to noname Čína za 379 dolarů
  10. Pominu li design, který není úplně můj šálek kávy, tak vidím noname činu za 379usd, tzn. s daní a clem tak 11k. To ani kdyby měli 0,5mm.
  11. Viděl jsem, a ruka se mi cukala, ale ty CW to je prostě oblekové porno.
  12. to Liqid: Bohužel nejsou tak fešné. Ten totální minimalismus u C5 je přesně to co hledám. Možná bych oželel desetinu milimetru za vteřinovku (a možná taky ne V každém případě jsem nečekal, že v této cenové kategorii se lze dostat na 6mm
  13. to Liqid: Moje vintage období mne zřejmě teprve čeká. Právě i ten Junghans je na mě až moc old school. Ovšem CW se mi líbí moc. A ta cena...
  14. Pánové (a možná i nějaká ta dáma). Poraďte mi, prosím, v následující věci. Vyhlížím elegantní manuál(!) k obleku a srdce touží po něčem tenkém. Co bych si dle vás mohl pořídit za cca 20k za předpokladu, že budou z druhé ruky a tak do 5 let věku? Inhouse v této kategorii je asi pase, ale na jakou tloušťku bych se mohl s tímto rozpočtem dostat? Budu velmi rád za jakékoliv příklady.
  15. smarter

    Přesnost 7S26

    Tak já jsem na tom nějak takhle. Kdybych nemusel seřizovat datum, tak korunku nikdy ani nevytahuji SKX007J, 7 let.
×
×
  • Vytvořit...