Přejít na obsah

Teckerg

Členové
  • Příspěvky

    9
  • Registrace

  • Přítomen

Návštěvy profilu

522 zobrazení profilu

Teckerg's Achievements

Začátečník

Začátečník (2/8)

  1. Zdravím, uvažuju o koupi fashion hodinek značky Daniel Wellington, které na oficiálním e-shopu stojí 4 690 Kč. E-shop brasty.cz je nabízí za cca 2 600 Kč, tzn. téměř za polovinu ceny. Chtěl bych se zeptat, jestli někdo nemáte zkušenost s nákupem na tomhle e-shopu. Počítám s tím, že za tu cenu to bude stopro šedivka, což mi ale v zásadě zase tolik nevadí. Jde mi spíš o to, jestli se nemusím bát, že bych dostal vyloženě fake zboží. Četl jsem nějakou zprávu o tom, že tam minulý rok zasahovali celníci kvůli podezření z prodeje padělků, ale už jsem se nikde nedočetl, jak to dopadlo. Myslíte, že je možný, aby e-shop fungující x let se spoustou recenzí a certifikací APEK prodával vyloženě fejky? Případně můžu koupit cca o 400 Kč dráž na timestore.cz, ale nevím, jestli bych si zase tolik pomohl. Předem moc díky za každou radu nebo zkušenost.
  2. Máš pravdu, někde jsem četl, že jsou to Švýcaři, ale opravdu jsou z Rakouska. Díky za upřesnění. Každopádně Candino jsou opravdu Švýcaři, ale nevím, jestli to automaticky znamená, že je to dobrá značka...? Myslíte, že by byly případně v pohodě? O tom napájení vím, i proto mě právě zaujaly. Dneska se plánuju jít podívat do obchodu a nějaký podobný si vyzkoušet, abych věděl, jestli je fakt těch 40mm i na moji ruku vážně v pohodě, nedokážu si ty velikosti moc představit. Jo, Seiko a Citizen jsou teď priorita. Ještě mám v záloze nějaký Boccia a teď teda ještě ty Candino.
  3. Ty černý Citizen Eco-Drive se mi moc líbí, ale zase se bojím, že těch 40mm už může být na moje fakt hubený zápěstí (16,5cm) moc. To už bych možná spíš uvažoval o těch 36mm Citizen, ale zase bych je musel brát ze zahraničí. Achjo. Každopádně díky za tipy! Momentálně se snažím najít něco tak 36-38mm. Našel jsem ještě tohle a tohle, ale zase klasicky neznám značku - obojí Švýcarsko, tak předpokládám, že by to mohlo být OK? Jinak limit se o maličko přece jen zvedá, kdybych našel něco fakt perfektního, tak asi můžu dát až do 4 tisíc.
  4. Souhlasím. Zkoušel jsem si to na zápěstí měřit a přišlo mi, že už těch 40mm je dost na hraně. Budu se snažit vybírat menší a hlavně si je zkusím jít někam vyzkoušet. Každopádně díky moc za pomoc a rady. Dostali jste mě od Royal London k Seiku, což je myslím docela dobrej posun.
  5. To je super postřeh, díky za něj, na velikost hodinek jsem zatím totiž vůbec nekoukal a přitom to je asi taky docela zásadní. Obvod zápěstí mám celkem málo, kolem 16,5cm. Asi zkusím v obchodech vyzkoušet, co by mi tak cca sedělo.
  6. Musím říct, že i mě ty Seika oslovily. Něco takovýho bych si nakonec asi představoval. Jedinej problém je, že abych se vešel do (cca) 3K, tak bych je musel brát ze zahraničí a z toho mám pořád trochu strach. Každopádně když jsem koukal, jestli se neprodávaj i v ČR, tak jsem narazil na tohle. Možná bych k tomu dokoupil černej koženej řemínek (jde to?) a myslím, že bych nakonec byl spokojenej.
  7. Tyhle se mi třeba líbí i vzhledově, díky za tip. Nevím jenom, jestli se chci pouštět do objednávání ze zahraničí, nemám s tím úplně zkušenosti a nevím, jak by to u mě dopadlo.
  8. Díky moc všem za odpovědi a komentáře, zejména těm, který mi pomohly alespoň trošku si utřídit jednotlivý značky. Abych víc specifikoval svoje požadavky - jsem student, takže hodinky budu nosit hlavně do školy, případně na brigádu (administrativní práce v kanceláři). Líbí se mi desginově jednoduchý hodinky, třeba něco jako tohle nebo tohle (samozřejmě nevadí ani ocelový řemínek). Zkusím se poohlídnout po nějakých Seiko hodinkách, ale v týhle kateogii (s přihlédnutím k tomu, aby se mi i líbily) to asi nebude nic lehkýho. Jo a z toho, co jsem četl, bych šel asi do quartzek, ale rozhodně to není podmínka, přece jenom se v tom tolik nevyznám. Každopádně ještě jednou díky všem!
  9. Ahoj, ve svých 25 letech jsem se konečně rozhodl koupit si svoje první analogový hodinky. Problém je, že jsem úplnej začátečník a o hodinkách nevím téměř nic. Kromě toho mám opravdu hodně omezenej rozpočet - max 3000 Kč. Je mi jasný, že za ty peníze to nebude žádná bomba, ale na druhou stranu to ani nepotřebuju. Rozhodně po vás nechci, abyste mi tady vybírali konkrétní hodinky. Spíš bych se rád zeptal, jaký značky byste v týhle cenový kategorii doporučili. Nedělám si iluze, že by se za tuhle cenu ty hodinky vyráběly někde jinde než v Číně. Přesto bych rád něco, co bude alespoň trochu fungovat a zároveň se za ně nebudu muset stydět. Rád bych prostě nějakou značku s tradicí, něco, co když někdo uvidí, tak si neřekne, že jsem koupil úplnej shit. V daný kategorii mě zaujaly hodinky několika různých značek: 33 Element, Timex (trošku znám, předpokládám, že by mohly být OK?), Festina (znám, asi OK?), Lorus, Pierre Cardin (asi dost fashon, co? znamená to, že to je fakt shit?), Boccia Titanium (ty se mi dost líbí - byly by OK?), Casio, Royal Londn. Dokázali byste mi prosím napsat, jestli je něco z toho, co jsem napsal, opravdu relativně v pohodě značka? Nebo vás napadá i nějaká další v daný kategorii? Samozřejmě už jsem sám něco googlil, ale stejně bych se rád zeptal tady. Předem moc díky a prosím, abyste mě nekamenovali, jestli jsem napsal nějakou blbost. Fakt se nevyznám. Díky!
×
×
  • Vytvořit...