Přejít na obsah

Portugieser325

Členové_50
  • Příspěvky

    79
  • Registrace

  • Přítomen

O uživateli Portugieser325

  • Datum narození 24.6.1984

Profile Information

  • Pohlaví
    Muž
  • Fanoušek značky
    Rolex, Omega, Sinn, Casio, Patek

Návštěvy profilu

1 388 zobrazení profilu

Portugieser325's Achievements

Pokročilejší začátečník

Pokročilejší začátečník (3/8)

  1. Při jízdě internetem jsem narazil na srovnání dvou generací zachycené fotoaparátem:
  2. Hodil jsem vedle sebe 126500LN a předchozí 116500LN. Sdílím pro případ, že by to někoho taky zajímalo. To co se válelo po internetech bylo žalostně nízkého rozlišení. Fajn den všem.
  3. líbí se mi, že odstranili datumovku, nikdy mi k tomuhle modelu neseděla...
  4. Zajimavy. Nejvic jsem asi zvedavy na kombinaci twinlock, lestena luneta a crown guards.
  5. hmm...tak tohle mě celkem odradilo https://www.linkedin.com/pulse/proč-jsem-skončil-erste-premier-české-spořitelny-moje-němec/?originalSubdomain=cz
  6. Ahoj, chtěl bych poprosit o radu. Jsem zaměstnanec, nepodnikám. Aktuálně mám 2 bankovní účty: Raiffeisen PRÉMIOVÝ ÚČET, veden bez poplatku (plním obratové kritérium) Revolut Metal, poplatek za vedení 300,- CZK /měsíc U RB pravidelně investuji do podílových fondů. Revolut Metal jsem si zřídil potom, co jsem na dovolené zaplatil hotel s mojí RB kartou a zjistil, že oproti Revolutu jsem přeplatil 7tis. na kurzu. Od té doby mám kvůli cestování Revolut Metal a díky tomu, že podporuje i krypto, zvažuji, že zruším Coinbase. Není zadarmo, ale jedna dovolená ročně mi ho zaplatí. Nemůžu říct, že mi RB vyloženě vadí, s internet bankingem jsem spokojený a to i na mobilu. Poslední dobou ale uvažuji, zda bych se jinde neměl líp. Konkrétně přemýšlím o účtu Erste Premier od ČS, kde bych splnil podmínky pro vedení účtu bez poplatku, podobně jako u RB. Má takový přechod smysl? Jaký je IB George od ČS v porovnání s řešením od RB? Vypadá to, že Erste Premier nabízí zajímavé možnosti, pokud bych v budoucnosti investoval do nemovitosti, což můžu později využít. Jako poslední by mne zajímalo, zda mohu k ČS Erste Premier převést akcie z London Stock Exchange od britského brokera Equiniti. Bylo by fajn to mít kvůli evaluaci bonity vše pod jednou střechou. Měl bych případně zvážit, něco úplně jiného z prémiových řešení? Na Friedrich Wilhelm Raiffeisen ani Erste Private Banking zatím nedosáhnu. Díky!
  7. Díky všem za postřehy. Probral jsem to s rodinou, přehodnotil a koupil: https://www.seikowatches.com/global-en/products/prospex/ssc813p1 Tak snad bude u stromečku radost.
  8. @Roman-ZA s případným dopadem na cenu počítám, jde mi spíš o to, jak dlouho ty procesy trvají, s nákupy mimo EU nemám zkušenosti.
  9. @Ace.667 Díky za tip, nevšiml jsem si. Primární cíl je varianta s bílým cifrem, jiný typ bych zvažoval až jako poslední možnost.
  10. Ahoj, chtěl bych tátovi k Vánocům pořídit tyto Citizen: https://citizen.jp/shop/collection/g/gNB1050-59A/ (na videu zde: ) Dle všeho je model určen pro japonský trh a i z Koscomu mi napsali, že ho sehnat neumí. Chtěl bych místní poprosit o radu, kde je nejlepší nakoupit a co to obnáší (DPH ne, ale clo ano?). A především - stihnu dárek do Vánoc? Moc díky všem
  11. Ahoj, pokud by někdo pátral po podobné informaci, tak mám Suby 124060 (2020) s kalibrem 3230 a od poslední změny času (53 dnů) dělají 15s do plusu, tj. +0.2 denně. Hodinky jsem od pořízení nesundal z ruky na víc než 24h v kuse (nosím cca 8 měsíců). Z nového kalibru jsem byl před koupí trochu nesvůj, protože jsem nevěděl co čekat. Zatím nejpřesnější automaty co se mi dostaly na ruku.
  12. Ty zaměstnanecké akcie jsou vyvestované RSU. Z dividendy přikupuju. Zhodnocení nic moc, asi by se s tím dalo dělat něco lepšího, prostě jsem jen sentimentální mám rád svojí práci, tak jsem na to nesahal.
  13. Dík moc za reakce a rady, to crypto trochu stáhnu a pošlu místo toho do ETF. Do spořáku možná přestanu posílat úplně. ještě to zvážím, dřív to bylo kvůli tomu vytvořit rezervu a likviditě, ale teď to dělám už spíš opravdu jen ze zvyku.
  14. Možná ještě pro upřesnění: těch 10tis měsíčně jsou peníze, s kterými aktuálně nemám žádné plány. Horizon zhodnocení může být 5 a víc let a částka může v čase růst.
  15. Ahoj, posledních pár měsíců jsem trochu přehodnotil svojí strategii jak ochránit úspory. Přiznávám na rovinu, že jsem o tom nikdy v minulosti moc nepřemýšlel, všechno šlo prostě většinou na spořák, nebo do hodinek, či jiných hmotných statků. V průběhu posledního roku jsem udělal pár změn. Vypadá to zhruba takto: 3/4 úspor držím v zaměstnaneckých akciích 1/4 úspor držím na standardním spořícím účtu plus nemovitost s hmotný břemenem - nehraje roli nejsem ženatý, nemám děti, nemám hypotéku, nic nesplácím každý měsíc nad rámec investic do podnikání stranou spořím 10tis./měsíčně následovně: 2.5tis podílové fondy (výnosnost 8% poslední rok) 2.5tis bitcoin 2.5tis ethereum 2.5tis klasický spořák Nepoužívám klasické finanční produkty jako stavebko nebo penzijko. Nemám žádný konkrétní důvod, prostě mne to nikdy neoslovilo. Můj dotaz je čistě obecný, moje finanční gramotnost je fakticky nulová. Nechci nezbytně dělat blbá rozhodnutí a pevně věřím, že je tu hodně členů, co má nesrovnatelně víc zkušeností a mohou mi poradit. Je strategie co jsem popsal úplně mimo? Doporučili byste nějakou změnu, popř. máte tipy pro úplného začátečníka jako jsem já, popř. kontakt, co není stavitel pyramid ani pilot letadla?
×
×
  • Vytvořit...