Přejít na obsah

Vally

Členové
  • Příspěvky

    43
  • Registrace

  • Přítomen

Profile Information

  • Pohlaví
    Muž
  • Fanoušek značky
    Seiko, Citizen

Návštěvy profilu

1 137 zobrazení profilu

Vally's Achievements

Začátečník

Začátečník (2/8)

  1. Ty Snow Leopard vypadají parádně. Máte někdo zkušenost, na kolik vyjde servis SH21?
  2. @sodekcz Tak chtěl bych slyšet, že je to již u SW200-1 vyřešeno a člověk se nemusí bát je sem tam natáhnout ručně, když zrovna nosí jiné hodinky.. :-). Pamatuji si, jak jsem jako kluk natahoval své Primky až úplně do konce. Až zpětně nechápu, jak ta jemná kolečka mohla tu sílu každej den vydržet... @lukassob Díky za video, je to tam hezky vysvětlené.
  3. Taky vám "vrže" tah při pohybu? Zatím jsem moc hodinek na tahu neměl, ale žádné mi to ještě nedělaly...
  4. Dnes na tahu.. Na ruce sedí velmi příjemně, jen se pořád nemohu zbavit myšlenky, jestli jsem raději neměl sáhnout po 42mm verzi, luneta je opticky hodně zmenšuje..
  5. Je to limitovaná edice, ve které vypadají k nerozeznání s C60
  6. Omlouvám se, teď koukám, že jsem to hodil do špatného vlákna. Prosím admina o smazání, ať to tady nezanáším offtopic. To je tak, když máte otevřeno více vláken najednou :-).
  7. Tak se hlásím do klubu.. ;-). Když mi dorazily, zdály se mi trošku malé, ale nakonec myslím, že ta velikost 40mm je akorát.
  8. Nevíte, jestli už byl problém s natahováním vyřešen? Dle tohoto článku, byly v rámci upgradu sw200 na sw200-1 zesíleny zuby u rachet wheel (nevím, jak je to správně česky :-)), ale nevypadá to, že by bylo riziko poničení zcela eliminováno. Co jsem zatím tak vydedukoval, tak pokud ruční nátah použijete jen zlehka pro start hodinek, je to ok. Pokud by byl používán pro plné natažení hodinek, je již riziko poničení výrazně vyšší.
  9. Vally

    Citizen Eco-Drive

    Dovolím si takovou menší "zajímavost" ohledně výdrže ecodrive. V únoru 2010 jsem si koupil Citizen BL5180-57L. K velké spokojenosti jsem je nosil přibližně šest let jako mé jediné hodinky. Pak však přišla éra Seiko a Citizeny jsem odložil v obýváku na poličku, aby se k nim dostávalo denní světlo. Takto spokojeně přebývaly několik let až jednoho dne mi je manželka uklidila do šuplíku a já to zjistil až minimálně po jednom spíše dvou letech. Taková doba bez světla se na nich samozřejmě podepsala, hodinky se zastavily a i když jsem je dal na přímé světlo, ani po několika dnech se nerozběhly. Četl jsem, že životnost Ecodrive je cca 8-10 let, což v podstatě přesně odpovídalo a zřejmě by se po 10ti letech zastavily, i kdyby byly celou dobu na světle. Nechal jsem je tedy opět v obýváku na poličce, kde přebývaly cca rok až cca před měsícem se mi opět dostaly pod ruku a já si s nimi začal hrát. Je vtipné, že u tohoto strojku není přímé spojení mezi korunkou a ručičkami či datumovkou, takže dokážete jen přepínat funkce, ale s datumem nebo ručkami nehnete. Ale proč to celé píši. Jak si s nimi tak hraji a střídavě vytahuji a zastrkuji korunku, najednou se hodinky rozeběhly. Zkusil jsem je tedy nastavit a říkal si, že noc pro ně bude pravděpodobně konečná. Ráno na ně však koukám a hodinky normálně běží, dokonce vteřinová ručka skáče pěkně po sekundách, takže hodinky ani nejedou v úsporném módu. Nosím je tedy již cca měsíc a hodinky šlapou jak zamlada. To jen zkušenost ohledně životnosti akumulátoru...;-).
  10. A myslíte, že nějaké slevy budou? Někde jsem četl, že s tím už Ward skončil a budou jen výprodeje starých modelů případně vrácených kusů.
  11. Zdravím všechny, přemýšlím nad nákupem C60 Trident Pro 300 a váhám mezi 40mm a 42mm. Zápěstí mám 17cm, což by odpovídalo spíše 40mm, ale nikdy jsem neměl hodinky s lunetou a trochu se bojím, aby nevypadaly malé. Máte prosím někdo tyto hodinky a podobné zápěstí? Jakou jste zvolili velikost? Případně můžete poslat foto? Děkuji.
  12. Vally

    Přesnost 7S26

    A nevíš prosím, co je ta poloha CH, ČB plus dole pak D, DVH a Di?
  13. Vally

    Přesnost 7S26

    Vrátily se mi hodinky ze servisu společně s tímto diagramem. Poradili byste mi prosím, co znamenají ty jednotlivé zkratky? Jinak už chápu, proč zde tolik lidí Onyx chválí. Maximální vstřícnost a i těch mých lowcost hodinek se tam ujali, jako by to byly nejmíň Omegy. Před servisem už to byla slušná divočina, šly do plusu i do mínusu o desítky sekund podle nošení a polohy v noci . Po servisu jedou zatím stabilně -2 až -3 denně.
  14. Vally

    Seiko Legenda - Želvy

    To Jiří Sedlak: zkus napsat do Onyx Jihlava, nedávno mi tam nabídli kompletní servis stejného za velmi pěknou cenu.
×
×
  • Vytvořit...